Geen categorie Tiener

Bright Eye Challenge de nieuwste hype onder tieners

20 november 2019
nieuwste tiener hypes_the millennialmom

Dat tieners regelmatig nieuwe trends en hypes proberen is niet nieuw. Momenteel is vsco nog helemaal hot maar deze wordt alweer opgevolgd door een nieuwe: de Bright Eye Challenge. En net zoals de De tide pod challenge is deze veel gevaarlijker voor de gezondheid van je tiener.

De kleur van je ogen veranderen

De kleur van je ogen is genetisch bepaalt. Voor aanstaande ouders is er niks leukers om te dromen over de oogkleur van je baby. Want ook al hebben jij en je partner een bepaalde kleur kijkers, er is altijd kans dat je kind een andere kleur krijgt. Maar wat doe je nu als je de kleur van je gen helemaal zat bent? Juist, veranderen! Vroeger deed je dat met kleurlenzen tegenwoordig met bleekmiddel.

Wat is de Bright Eye Challenge?

Bright Eye Challenge hype tieners_the millennial mom

De Bright Eye Challenge is ontstaan op de populaire app Tik Tok. Hier kun verschillende filmpjes terug vinden van tieners die beweren hun oogkleur veranderd te hebben met wat desinfecterend middel, scheerschuim en bleekmiddel. Yep, stop het in een zakje, leg het op je ogen even wachten en tadaa!

De before en after foto’s logen er niet om. Dat de jongeren in werkelijkheid kleurlenzen gebruikten om dit effect te creeeren of de beelden bewerkten, vertelden ze pas achteraf aan hun fans. Het waren juist de bizarre makeover- filmpjes die werden opgepikt. En zoals dat bij hypes en trends gaat, werden deze massaal gedeeld en gingen ze viral.

Maar werkt het?

wat is de bright eye challenge

Natuurlijk kan je niet met bleekmiddel de kleur van je ogen veranderen. En ook de jongeren hebben toegegeven dat de filmpjes fake zijn. Maar wat veel jongeren niet beseffen, is dat de combinatie van bleekmiddel bij je ogen voor de nodige oogschade kan zorgen. Het kan littekens op het hoornvlies veroorzaken en blijvende oogschade. En dat is een hype niet waard. Inmiddels is TikTok zelf ook in actie gekomen om deze gevaarlijke hype te stoppen door filmpjes van de Bright Eye Challenge te verwijderen.

Aan de andere kant is het goed alert te zijn. Min 10 jarige dochter kende de challenge niet bij naam, maar had er al wel filmpjes van gezien. En vond ze grappig. De nonchalance waarmee ze er over sprak, raakte mij.

Foto credits1, 2, 3
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]