Family Diary Persoonlijk

Hoera Miss G is jarig!

28 november 2015
Brief aan mijn dochter-dochter is jarig-kind 9 jaar

Vandaag is de verjaardag van mijn oudste dochter. Om stil te staan bij deze feestelijke gebeurtenis schreef ik een brief aan mijn dochter. Toen ik heel wat jaren terug moeder van haar werd, was dat vlak voor mijn eigen verjaardag. Daarom noem ik haar altijd ‘Mijn verjaardagscadeautje’. Gewoon. Omdat ik dat zo voel. Lees hier onder de brief aan mijn dochter. Laat in de reacties een verjaardagswens voor haar achter.

Brief aan mijn dochter-dochter is jarig-kind 9 jaar-GoodGirlsCompany

Lieve Miss G,

Vandaag ben je jarig. Vandaag is jouw dag! Ik weet dat je zult opstaan met een glimlach. Wat heb je er naar uit gekeken om vandaag jarig te zijn. Om op het feestje dat papa georganiseerd heeft, samen met je vriendinnen te gaan zwemmen. Je bent vanochtend niet waker geworden in je bedje bij mij thuis. Maar ik ben je niet vergeten, weet dat wij het nog gaan vieren tijdens ons jaarlijks Mommy & Me verjaardagsweekend.

Wat ben ik dankbaar voor dat je weer een nieuw jaar aan je leven  hebt mogen toevoegen. De  recente gebeurtenissen in Parijs hebben ook op jou indruk gemaakt. Zo jong als je bent weet je nu dat oud worden niet zo vanzelfsprekend is. Maar ik vind het mooi om te horen hoe je tegenwoordig iedere avond God dankt omdat je weer ‘gewoon’ veilig thuis bent gekomen. Zo ben jij. Dankbaar.

Brief aan mijn dochter

Elke dag laat je steeds weer opnieuw zien wie jij bent. Niet altijd aanwezig op de voorgrond. Maar wie goed oplet en luistert, kan niet om je heen. Om de dingen die je te zeggen hebt. Soms verbaast het mij om te ervaren hoe wijs je bent. Je leest alles wat los en vastzit. Denkt na, vraagt door, reflecteert en deelt je mening. Weet je nog laatst in de auto geheimzinnig fluisterde dat je mij iets wilde vertellen? Ik dacht dat je wilde vertellen welk jongetje uit de klas je leuk vond. Dat deed je niet. Je vertelde enthousiast over dat je bezig was met een leerproject over paddenstoelen. Je kon mij precies vertellen hoeveel paddenstoelen we in Nederland hebben. ‘Het  is heel leerzaam mammie, ik leer er veel van.” Zo ben jij. Leergierig.

GoodGirlsCompany-Brief aan mijn dochter-dochter is jarig-kind 9 jaar

Ik moet lachen om je gevoel voor humor. Hoe je mee kan spelen als we samen de boel op stelten zetten. Maar ook om hoe je mij samen met je zusje in de maling kan nemen. Zo ben jij. Grappig.

Jarenlang heb je mij vertelt hoe graag je een zusje wilde. Het zusje dat je tot dan toe had ; Miss B vond je te groot worden. Vaak zijn jullie twee handen op een buik. Ik kan mij er over verbazen hoe jullie van al het speelgoed dat je hebt, regelmatig back to basic gaan; hutten bouwen van oude kleden. Maar er zijn ook fases waarin het even niet zo lekker loopt tussen jullie. Dat hoort erbij. Gelukkig weet je je zusje altijd weer te vinden en blijven jullie nooit lang boos op elkaar. Zo ben jij. Vergevingsgezind.

Brief aan mijn dochter-GoodGirlsCompany-dochter is jarig-kind 9 jaar


Eind mei ging dat eindelijk je grote wens in vervulling; Miss C werd geboren. Wat was je blij. Doordeweeks ben je meestal net zo vroeg wakker als ik. Je wilt eerst even gezellig bij je  babyzusje kijken voordat de dag begint. Dan moet je even liedjes zingen, verhaaltjes vertellen en gezellig knuffelen. Zo ben jij. Lief.

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Wat hebben we gelachen, veel plezier gehad. Mooie en bijzondere momenten mee gemaakt. Ik heb enorm veel van hje geleerd. Het was een voorrecht om het afgelopen jaar je moeder te zijn.

Miss G is jarig-GoodGirlsCompany-brief aan mijn dochter

Geniet van je verjaardag. Als je vanavond thuis komt, zal je een cadeau krijgen waar je het al een jaar lang over hebt. Ik kan niet wachten je grote glimlach te zien. Je hebt het verdient.. .

Gefeliciteerd meisje! Ik houd zielsveel van jou.

Groetjes mama

P.S. Als je GoodGirlsCompany regelmatig leest, heeft Miss G wel eens voorbij zien komen. Van al mijn kinderen is zij het enthousiast over het bloggen. Achter de schermen helpt ze regelmatig mee. Niet omdat ze moet, maar gewoon omdat ze samen als gezin bloggen super leuk vindt. Zo nu en dan maakt ze foto’s, staat ze model en vloggen is tegenwoordig haar ding. Wil je haar ook een fijne verjaardag wensen? Laat dan in de reacties hieronder je wens voor haar achter. Wat zal het leuk zijn als ze de komende dagen al deze verjaardagswensen te lezen krijgt.

 • Reply
  Nathalie
  29 november 2015 at 17:03

  Gefeliciteerd Miss G! Hoop dat je een super leuke dag hebt gehad en dat je veel cadeautjes hebt mogen krijgen. Ik lees de blog van je mama regelmatig en vind het super leuk om te lezen dat je ook meehelpt met de blog. Wie weet begin je op een dag je eigen blog en ik durf te wedden dat de blog dan een groot succes wordt ????

 • Reply
  leyla ummels
  28 november 2015 at 18:11

  Gefeliciteerd!

 • Reply
  Ann Ages Gracefully
  28 november 2015 at 16:18

  Gefeliciteerd little miss G. Ik hoor dat je mamma graag helpt bij het bloggen. Super leuk vind ik dat. Ik hoop dat je een hele leuke verjaardag hebt gehad en lekker bent verwend 🙂

 • Reply
  Gerda
  28 november 2015 at 16:11

  miss G Gefeliciteerd met je verjaardag en wens je al het geluk van de wereld!

 • Reply
  Ester Schouten
  28 november 2015 at 16:00

  Gefeliciteerd! Hoop dat je vandaag een hele gezellige dag hebt gehad. Wij wensen je nog vele gezonde en gelukkige jaren toe. Liefs van Ester, Ryan en Zoë

 • Reply
  jansyluvzu
  28 november 2015 at 13:52

  Gefeliciteerd knappe dame! Dat je maar een fijn verjaardagsweekend mag hebben! Liefs!

 • Reply
  KidzBlozzy
  28 november 2015 at 12:04

  Gefeliciteerd Miss G! Ik hoop dat jij samen met jouw moeder en twee zusjes nog heel veel leuke avonturen zullen beleven zodat wij nog heel lang kunnen genieten van deze prachtige blog!

 • Reply
  Jess
  28 november 2015 at 09:31

  Gefeliciflapstaart mooie meid!

 • Reply
  Denise - Meidenditjesendatjes.nl
  28 november 2015 at 09:30

  Gefeliciteerd met je oudste dochter. Knappe meid zeg!

 • Reply
  Nina Manuhutu
  28 november 2015 at 09:10

  Lieve Miss G. , van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk om te lezen dat je nu al zo’n intelligent dametje bent. En zoals mama zegt, het is fantastisch om zusjes te hebben! Hele fijne dag!

 • Reply
  Saskia
  28 november 2015 at 08:44

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Miss G.

 • Reply
  Famizo
  28 november 2015 at 08:42

  Gefeliciteerd! Wat leuk dat je gaat vloggen. Ik ga echt kijken. Goed dat je zo leergierig bent en veel leest. Jij zult het vast ver schoppen later.

 • Reply
  Judith
  28 november 2015 at 08:32

  Gefeliciteerd lieve Miss G!! Leergierigheid is een super bijzondere kwaliteit, en dankbaar zijn ook. Als jij een keer met Keira wil vloggen dan zou ze dat super leuk vinden. Fijne verjaardag!!

 • Reply
  Bregje
  28 november 2015 at 08:21

  Wat een lieve brief Josan! Gefeliciteerd (met) Miss G! Ik wens je een hele fijne en gezellige verjaardag toe!

 • Reply
  Channah
  28 november 2015 at 08:15

  Van harte gefeliciteerd miss G! 😉 (Wat een prachtige dochters heb jij!)

 • Reply
  Catharina Berndsen-Gouman
  28 november 2015 at 08:11

  Van harte gefeliciteerd. Veel geluk wijsheid en Gods zegen voor t komende jaar.

 • Reply
  Alyt
  28 november 2015 at 08:01

  Gefeliciteerd meid! Dat je maar hele gave cadeaus mag krijgen, lekker veel taartjes mag eten en een gezellige dag hebt!
  Groetjes Alyt

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]