Denemarken Europa Museum Travel

Bork Vikingehavn | Openluchtmuseum in een Vikingdorp

2 augustus 2018
viking-attracties-Denemarken

In het Openluchtmuseum Bork Vikingehavn kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe de vikingen leefden. Het vikingendorp ligt aan het Ringkøbing Fjord in West-Jutland. En voor kinderen is dit park bovendien ook nog gratis te bezoeken.

Bork Vikingehavn Hemmet

In Denemarken zijn er verschillende plekken waar je de geschiedenis van de Noormannen beleven kan. Vanaf ons vakantieadres konden we kiezen uit openluchtmuseum Ribe Vikingecenter of Bork Vikingehavn. We kozen voor deze laatste. Ook omdat we graag naar Hvide Sande wilden. En Hemmet lag op de route.

Bork Vikingehavn Vikingdorp

Bork Vikingehavn Openluchtmuseum

Bork Vikingehavn museum

De vikingen waren een intrigerend volk. Met boten voeren ze naar de verschillende kusten in Europa. Hun invloed zie je terug op verschillende plaatsen. Als je dan toch in Denemarken bent, moet je je even laten onderdompelen in hun cultuur. De ingang van Bork Vikingehavn is een souvenirwinkeltje. Als je hier doorheen gelopen bent, waan je je terug in de tijd. Om je heen zie je een oude Viking nederzetting. Mensen zijn gekleed in kledingstukken uit de tijd van de Noormannen. Er vinden demonstraties plaats door vikingen met lange baarden.

Bork Vikingehavn gratis voor kinderen

bork havn viking museum

In het Vikingdorp zijn houten langhuizen. Alle huizen en de traditionele houten kerk zijn opgebouwd uit traditionele materialen. Materialen die men in die tijd ook gebruikte. Daardoor ademt het Vikingdorp de sfeer van weleer uit. In de langhuizen ruikt het naar rook. Er liggen er huiden op de bedden en je vindt er verweerde materialen.

Wat is er te doen in Bork Vikingehavn

Entreeprijs Bork Vikingehavn Vikingdorp

Wat is er te doen?

In Bork Vikingehavn wanen de kinderen zich in het Vikingtijdperk. Alle activiteiten die je daar kan doen zijn er op gericht. Spelenderwijs leren ze meer over de Noormannen. Zo kunnen ze leren boogschieten, zwaardvechten en kunnen ze deelnemen aan iets wat lijkt op de Strong Viking games.

Offerplaats Bork Vikingehavn

Museum Bork Vikingehavn

Een beetje macaber is de offerplaats. Voordat de vikingen christen werden, waren ze er niet vies van zo nu en dan een kind te offeren. Je moest immers wat om de goden tevreden te stellen. Vandaag de dag is de offerplaats nog steeds in gebruik. Het is een plek waar de moderne vikingen bij elkaar komen voor religieuze rituelen. Ásatrú (het geloof in de goden uit de Noorse Mythologie) is namelijk een erkende godsdienst. Als je wilt kan je er dus ook een offer brengen. Maar volgens mij zijn kinderoffers inmiddels verboden.

Bork Vikingehavn Hemmet museum

activiteiten Bork Vikingehavn

Entreeprijs Bork Vikingehavn Vikingdorp

Als je op vakantie bent in West-Jutland kan je een weekkaart kopen. Met deze kaart heb je gratis toegang tot alle musea rondom het Ringkøbing Fjord. Dat zijn:

 • Fahl Kro
 • Gåsemandens gård
 • Hattemagerhuset
 • Skjern vindmølle & Reberbane
 • Bundsbaek mølle
 • Dejbjerg Jernalder
 • Ringkøbing Museum
 • Abelines Gaard
 • Lyngvig Fyr
 • Houvigfaestningen
 • Kaj Munks Praestegård

Een weekkaart kost 150 DKK (ongeveer 21 euro).

In het hoofdseizoen is de entreeprijs voor volwassenen 100 DKK (circa 13,50 euro). Kinderen onder de 18 zijn gratis. Met het kaartje kun je ook naar het museum Fahl Kro dat er naast ligt. Hier kom je meer te weten over rituelen rondom het sterven van de vikingen. Je krijgt dus eigenlijk 2 musea voor de prijs van 1.

Tip: in augustus zijn er speciale viking markten en strijden verschillende vikingen tegen elkaar.

replica van het Gokstad-Schip

Adres Bork Vikingehavn

Vikingevej 7
6893 Hemmet
Denemarken

Kijk hier voor meer informatie, acties en actuele openingstijden

langboot Bork Havn

Bork Vikingehavn | Opeluchtmuseum in een Vikingdorp

Andere leuke attracties in Denemarken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!