Spelen

Bontoy, de loopwagen die 100 euro kost

20 oktober 2016
review-bontoy-loopwagen_ervaringen_leuke-loopwagen-voor-kinderen_goodgirlscompany

Een loopwagen van 100 euro? Dat klinkt een beetje overdreven, niet? Toch ben ik helemaal weg van de Bontoy loopwagen voor dreumes. De afgelopen weken is hij uitgebreid getest, door zowel dreumes, Miss B en we zijn tot de conclusie gekomen; hij is elke cent waard. Waarom? Dat vertel ik je.

review-bontoy-loopwagen_bontoy-verhogen_leuke-loopwagen-voor-kinderen_goodgirlscompany

Als je mij een jaar eerder had gezegd dat dreumes ooit op een loopwagen van 100 euro door de kamer zou scheuren, had ik je voor gek verklaard. Waar ik bij de eerste nog wel eens aankopen deed op basis van ‘ah wat leuk!” is dat mij de derde aanzienlijk minder. De speelgoedkisten puilen uit dus het is voor Marktplaats of voor Miss C. De enige keer dat ik echt serieus iets nieuws voor haar kocht, was met haar verjaardag. En naar die spullen kijkt ze amper om. Haar hobbelpaard staat te verstoffen en vooral veel ruimte in te nemen.

bontoy-verhogen_leuke-loopwagen-voor-kinderen_goodgirlscompany

Bontoy

Vanaf het moment dat de Bontoy loopwagen binnenkwam, is ze er fanatiek mee in de weer. De friendimal is voor kinderen vanaf 18 maanden tot 7 jaar.  Maar we kregen hem toen ze ruim 14 maanden was. Ook al is ze niet erg groot, ze kon er toen al aardig mee overweg. Met haar voetjes zet zete ze zich af en ging ze voorzichtig vooruit. Nu enkele maanden later is dat voorzichtige er wel af. Als ik niet uitkijk, rijdt ze me gewoon van de sokken. Onder luid geschater…dat dan weer wel.

7x waarom de Bontoy geweldig is

Hij maakt geen geluid!

De oudste meiden moesten het doen met een plastic Winnie de Pooh autootje. Waren het niet de nodige toeters en bellen die voor herrie zorgden, dan waren het wel de plastic wielen over de houten vloer.

bontoy-wieletjes_goodgirlscompany_review

Hij laat geen krassen achter!

Wij hebben een houten vloer. Niet handig met kinderen, maar ik heb mij er bij neergelegd dat tegen de tijd dat zij uit huis gaan wij een nieuwe vloer nodig hebben. Man niet. Die heeft zelfs viltjes geplakt onder een houten vormenstoofje waarmee dreumes net iets te fanatiek over de grond schoof en krassen achterliet. Maar deze loopwagen heeft zijn zegen. En daarmee ook die van mij want elk stuk speelgoed dat discussie voorkomen kan, omarm ik.

Hij is geschikt tot 7 jaar

Als dreumes er niet mee speelt of tijdelijk in bed geparkeerd is voor een middagdutje betrap ik heel vaak Miss C op de Bontoy. Door de handige uitbouw kan je de loopwagen verhogen. Deze stand is handig van 3 t/m 7 jaar. En zelfs onder haar gewicht rijdt hij soepel zonder herrie en krassen.

bontoy-handvat_goodgirlscompany_review

Hij heeft een robuust design

Het design is eenvoudig en functioneel. De walvis staat stabiel op zijn wielletjes. Zelfs nu ze wat meer vaart maakt, ben ik niet bang dat ze er af kukelt of dat hij in een bocht helt. Ze kan zich stevig vasthouden aan het golfje en doordat hij geen steuntje achter heeft kan ze er ook makkelijk op en af. Hij kan behoorlijk wat gewicht aan.

De kleur!

Het meeste kinderspeelgoed is een explosie aan kleur. Nu heb ik niks tegen kleuren, maar wel als het er tig bij elkaar zijn en er ook nog herrie uitkomt. Of voorzien is van allerlei bekende cartoon figuurtjes. Deze loopwagen heeft gewoon een duidelijke universele kleur. Meer niet. En ook al is de kleur dan roze, toch vind ik dat minder storend. Overigens kan je kiezen tussen stereotype roze en blauw, maar er is ook aqua of oranje voor de ouders die liever sekseneutraal opvoeden.

Nog niet zo bekend

Als je in een gemiddeld huishouden met kinderen rondkijkt, herken je zo allerlei merken. Maar dit walvisje heeft nog niet iedereen. En dat vind ik zelf erg leuk. Tot nu toe heb ik er al verschillende leuke complimenten op gehad. Ook van mijn schoonmaakster die erg happy is dat hij de grond een beetje spaart. Want zij moet dat allemaal weer schoonmaken en herstellen.

review-bontoy-loopauto_ervaringen_leuke-loopwagen-voor-kinderen_goodgirlscompany

Geschikt voor verschillende leeftijden

Door gebruik te maken van de verhogers, is hij in een gezin ook bruikbaar voor meerdere kindjes van verschillende lengte en leeftijd. Hier spelen Miss B en Miss C ermee. Tussen hen zit maar liefst 6 jaar. En dat gaat prima. Hij is zelfs zo stevig dat ze er alle 2 tegelijk op kunnen zitten. Dat gebeurt ook regelmatig. En ook dan is hij nog steeds geluidloos en zonder krassen!

samen-op-de-bontoy_goodgirlscompany_review

Review Bontoy

Dit zijn zo een aantal voordelen die ik kan benoemen nu hij enkele maanden deel uitmaakt van de onze speelgoedverzameling. Het is een van de weinige stukken speelgoed waar ze elke dag mee speelt. Geconcentreerd en met veel plezier. Ze heeft nu van de week haar eerste stapjes gezet, en begint nu fanatiek te lopen. Maar zeker in de fase waarop ze kruipen een beetje te traag vond, heeft ze er veel lol aan beleefd hiermee sneller vooruit te komen.

bontoy-uit-elkaar-halen_goodgirlscompany_review

Ook nu ze kan lopen, zal ze nog steeds veel lol kunnen beleven aan de Bontoy. Waar veel andere loopauto’s echt maar voor een bepaalde fase zijn, kun je deze langer gebruiken. Met de drie bijgeleverde extensie kan je hem makkelijk verhogen of verlagen. En met gemakkelijk bedoel ik ook echt gemakkelijk. Je draait de grote schroef los ( zonder gereedschap) en stopt de verhogers erin. Doet  het bovenstuk van de walvis er weer op en je bent letterlijk in een handomdraai klaar.

bontoy-review_goodgirlscompany_review

Natuurlijk voldoet hij aan verschillende veiligheidseisen. Dat geldt voor zowel het ontwerp als materiaalgebruik. Deze voldoet aan strenge, internationale veiligheidsnormen. Recent ontving de Bontoy Friendimal nog een European CE Certification.

Bontoy steunt de Whaleman Foundation, de vereniging die zich inzet voor de strijd tegen dolfijnen­ en walvissenjacht.

En die prijs? Als je die deelt door 7 jaar of door 2 kinderen, vind ik het opeens enorm meevallen.

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product en affiliate links.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]