Boeken Multiculturele opvoeding Reviews

Boek review | Waar is mijn noedelsoep?!?

24 september 2019
Waar is mijn noedelsoep_the millennial mom

Waar is mijn noedelsoep?!? is een vrolijk prentenboek voor kinderen. Het laat ze kennismaken met de veelzijdigheid van eten binnen de Nederlandse cultuur,

Bij diversiteit denken we tegenwoordig vooral aan de LHBTQ beweging. Maar ook als het om de vertegenwoordiging van andere bevolkingsgroepen gaat, vallen er echt nog wel wat meters te maken. Neem nu de Nederlandse kinderboekenmarkt. Naast dat er weinig boeken zijn met vrouwelijke personages die niet voldoen aan de genderclichés, is de vertegenwoordiging van kinderboeken met personages met een andere huiskleur ook mager. Gelukkig valt daar steeds meer in te kiezen.

Waar is mijn noedelsoep?!?

Waar is mijn noedelsoep is de nieuwste aanwinst. Het kinderboek is sinds 16 september op de Nederlandse markt en geschreven door het echtpaar Chee-Han en Reza Kartosen-Wong. Het verhaal gaat over een jongetje Sam-Ming. Zijn favoriete eten is de noedelsoep die zijn ouders voor hem maken. Elke middagpauze op school kijkt hij uit nar het moment waarop hij van deze overheerlijke lekkernij kan smikkelen en smullen.

Maar als hij zijn rugtas opent is zijn geliefde noedelsoep weg! Waar kan het nu zijn? Terwijl Sam-Ming op onderzoek gaat, leert hij via zijn klasgenootjes voedsel uit verschillende landen kennen. Super leuk omdat het boek zo meerdere culturen aanspreekt en op laagdrempelige wijze de diversiteit van de samenleving toont.

Dit vonden wij er van

Waar is mijn noedelsoep boek review

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Sinds de geboorte van Chloé ben ik heel selectief in welke boeken in wel of niet in huis haal. Er zijn heel wat boeken die bekend zijn, maar die zij niet kent. In plaats daarvan vind ik het een sport om meer boeken te ontdekken waarin zij zich herkent. Want ik weet hoe belangrijk dat is en hoeveel invloed dit heeft op haar wereldbeeld. Waar is mijn noedelsoep?!? is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Chloé valt dus binnen deze leeftijdscategorie en sinds wij het boek in huis hebben, behoort het toch wel tot een van haar favoriete prentenboeken. De vrolijke illustraties zijn gemaakt door Maria Koutamanis.

Wat Chloé vooral leuk vindt is de zoektocht en om de lunches van de andere kinderen te zien.  Zelf zit ze ook in een klas met meerder nationaliteiten en sommige gerechten herkent ze dan ook.  Anderen hebben haar nieuwsgierig gemaakt naar hoe het smaakt. Wat ik leuk vind aan het boek is dat het stimuleert om over muurtje ste kijken en iets nieuws te proberen. Bovendien sluit het af met een positieve boodschap. Hier houd ik van in kinderboeken.

Over de schrijvers

boekrecensie_ Waar is mijn Noedelsoep_the millennial mom

Chee-Han Kartosen-Wong is een film editor en mediamaker. Ze edit tv-commercials voor internationale merken en tv-programma’s voor onder andere 24Kitchen. Daarnaast geeft ze gastcolleges over editing & diversiteit. Reza Kartosen-Wong was journalist/radiomaker, promoveerde in de communicatiewetenschap en is nu docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast schrijft hij een Wekelijkse column voor Het Parool.

Maria Koutamanis promoveerde in de communicatiewetenschap aan de UvA en is nu illustrator en ontwerper. Ze maakt illustraties en dessins voor verschillende producten, zoals textiel, kinderkleding en geboortekaartjes.

Hier koop je het

Uitgever: ROSE stories i.s.m. Oxfam Novib
ISBN: 9789082834390
NUR: 273 Prentenboeken < 6 jaar, 272 Kleuterboeken
Release: Vanaf 16 september verkrijgbaar via hier de webshop van ROSE stories en hier van Oxfam Novib.
Prijs: €12,95 (excl. verzendkosten)

 

 

 • Reply
  Angela Vissers
  27 januari 2021 at 09:05

  wat fijn dat dit boek er is! Ik had er zelf nog niet van gehoord.
  Mijn dochter en zoon zijn half chinees en er zijn zo weinig Nederlandstalige Aziatisch gerelateerde kinderboeken.
  En dat is erg jammer omdat we graag willen dat ze beide culturen meekrijgen.
  Ik ga zeker de webshop even goed bekijken

  Liefs,

  Angela

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]