Baby Boeken Moeder & Kind

Boek review | Van baby tot peuter

4 maart 2020
opvoedboek baby

Nu ik weer mama van een newborn ben, verbaas ik me erover hoe snel sommige kennis ook weer wegzakt. Daarom heb ik verschillende opvoedboeken in huis. Van baby tot Peuter is mijn nieuwste aanwinst. Een handig boek over de ontwikkeling van je baby. Het boek  bespreekt onderwerpen zoals groeien, voeding slapen en de verzorging voor baby’s in de leeftijd van 0 tot 18 maanden.


Daar is je kleintje dan. Je bent moeder geworden. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren. Een nieuwe baby zet je wereld op zijn kop. Natuurlijk is het enorm genieten. Maar je moet ook je ritme weer vinden en je kindje leren kennen. Vandaar dat Ouders van Nu de meest actuele informatie van experts en ervaringsdeskundigen heeft gebundeld in het complete handboek Van baby tot peuter.

Van Baby tot Peuter

babybijbel_the millennialmom

In van Baby tot Peuter lees je per maand alles over de ontwikkeling van je baby. Van de verzorging van je kind tot welke mijlpalen je die maand kunt verwachten. Totdat je baby 4 maanden oud is, behandelt het boek dit zelf per week. En dus lees je in het begin van het boek over kraamtranen, stuwing, hielprik en gehoortest. Hoe je weet dat je baby genoeg heeft gedronken? Wat je kunt doen als-ie veel huilt of niet wil slapen? En alles wat je moet weten om goed voorbereid de fase van krampjes en tandjes in te gaan. En na twee weken over wat je bijvoorbeeld moet doen als je baby tijdens de voeding in slaap valt. Het is lekker overzichtelijk dat al je vragen op één plek beantwoord worden.

Niet alleen voor baby’s maar ook voor mama’s

seks na bevalling

Wat Van baby tot Peuter leuk maakt, is dat het boek het niet alleen over de veranderingen van baby’s heeft, maar ook over die bij mama’s. Want naast dat de baby je wereld op zijn kop zet, moet je ook wat met je nieuwe moederlichaam waar de hormonen doorheen gieren dat ook. Dus is er aandacht voor ontzwangeren, wanneer word je weer ongesteld na de bevalling maar ook natuurlijk over seks na de bevalling en de mommy burn-out.

Van buik tot baby

inhoud boek van baby tot peuter

Van baby tot peuter is de opvolger van het succesvolle Ouders van Nu zwangerschapsboek Van buik tot baby. Ook leuk: de gloednieuwe invul- en bewaarboeken bij de informatieve boekenreeks. Het perfecte cadeau voor jezelf of voor een vriend(in). Er is een Negenmaandendagboek ontwikkeld en een Babydagboek.

Dit vonden wij er van

Als het op opvoedboeken aankomt, ben ik vooral een voorstander van praktische overzichtelijke boeken. Exemplaren waar je snel even doorheen bladert op zoek naar een bepaald onderwerp. Met 13 jaar aan moederschap ben ik namelijk wel redelijk op de hoogte. Maar als het om een newborn gaat, vind ik het altijd interessant om nieuwe pedagogische inzichten te krijgen. Natuurlijk weet ik door ervaring het nodige, maar als er handige tips en trucks zijn die maken dat het allemaal net iets makkelijker gaat ben ik daar ook fan van. Doordat het uitgebreid per week beschreven is, kan je je goed inlezen per week. Juist door de combinatie van praktische informatie over hoe je kindje ‘werkt’ en de nodige tips en toelichtingen is dit een leuk boek om in je boekenkast te hebben.

Over Ouders Van Nu

Boek review Van baby tot peuter

Ouders van Nu is al meer dan vijftig jaar het grootste online en offline platform voor (aanstaande) ouders. Met een magazine, site, box, festival en app informeert Ouders van Nu maandelijks meer dan 1,7 miljoen (groot)ouders in Nederland en Vlaanderen.

Prijzen

  • Van baby tot peuter | Ouders van Nu | 9789021574097 | € 15,-
  • Negen maanden invulboek | Ouders van Nu | 9789021574110 | € 15,-
  • Babydagboek | Ouders van Nu | 9789021574127 | € 15,-

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]