Persoonlijk Tags

Blogspiratie Tag

10 maart 2015

Zoals ik bij mijn allereerste tag schreef, wil ik jullie wat vaker kennis laten maken met de persoon achter dit blog. Daarom zal ik dit jaar met regelmaat een nieuwe tag invullen. Deze verschijnen vaak in de avond zodat je iets leuks kunt lezen voordat je naar bed gaat 😉 Op de website van Blogqueen kwam ik de Blogspiratie Tag tegen én een overzicht van bloggers die hem al ingevuld hadden. Leuke antwoorden geven zij. Ook ik wil niet achterblijven en zal je inzicht geven in het proces dat dat bij mij vooraf gaat aan het schrijven van een blog.

Regels blogspiratie tag

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier (hier kun je vragenlijst makkelijk kopiëren)
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.
 • Blogspiratie:vragen &antwoorden
  Blogspiratie-Tag-Wat-inspireert-jouw-blogs-hoe-vind-je-als-blogger-inspiratie

  Dit merk volg ik al 6 jaar. Recent schreef ik een nieuw blog over ze. Ze bedankten mij voor mijn trouwe support van de afgelopen 6 jaar. Relaties opbouwen via bloggen dat is fantastisch en inspireert mij.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Dat ligt helemaal aan waar ik over schrijf. Wanneer ik een blog schrijf over een kledingmerk, webwinkel of een bepaalde collectie kost mij dat niet zoveel moeite. Deze schieten als paddenstoelen uit de grond. Even rondkijken op Pinterest, Instragram of Facebook en ik heb weer iets nieuws ontdekt.

Maar blogs schrijven over persoonlijke onderwerpen vind ik vaak wel lastiger. Daarin ben ik echt nog op zoek naar de balans. Wat wil ik over mijzelf en mijn gezin vertellen? Vind de lezer dit überhaupt wel boeiend? Als ik ergens kritisch over ben, hoe schrijf ik dit dan zo neer dat het prikkelend is in plaats van afstotend? Het is vaak niet zo dat ik gebrek aan onderwerpen heb. Maar wel dat het denkwerk achter het schrijven van een blog belemmerend werkt en kan zorgen voor een writers block.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Ik kan me dan wel enigszins gefrustreerd voelen. Vooral wanneer ik een lange tijd achter een wit vel papier heb gezeten en de outptut minimalistisch is. Dan voelt dat soms echt als tijdverspilling. Toch dwing ik mijzelf ook om er op een positieve manier naar te kijken. Ik heb dan misschien nog wel niet de juiste insteek gevonden, maar van alle mogelijkheden weet ik nu in elk geval wel beter wat ik níet zal gaan gebruiken. Meestal laat ik het dan even liggen, ga wat anders doen en kom ik er later op terug. Inspiratie kan ik toch niet dwingen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Facebook, Twitter en andere afleiders uit. Echt alleen een wit vel papier en wat foto’s die ik bij het blog wil plaatsen. De rest komt wel weer als ik met mijn blogpost klaar ben. Ook is het voor mij belangrijk dat ik echt de rust en tijd heb om een blog te schrijven. Het lukt me niet als mijn dochters rondlopen of als mijn hoofd er niet naar staat. Gelukkig plan ik veel blogs van tevoren in zodat als ik een mindere week heb dit geen invloed heeft op de frequentie waarmee ik blog.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Een lijstje. Op rustige momenten ga ik even zitten en maak ik een lijstje met onderwerpen. Ik kijk welke feestdagen er zijn en of ik hier misschien iets mee kan. De kerstjurkjes top 10 is al jaren een succes zo eind november. Ik kijk wat mijn Google Analytics laten zien. Kan ik daar wat mee? Maar ook situaties uit mijn privé-leven kunnen een voedingsbodem zijn voor een blog. Uiteindelijk hoef ik dan ook niet telkens onderwerpen uit mijn duim te zuigen. Naast de samenwerkingen die ik doe en persberichten die ik plaats, kan ik gewoon mijn eigen lijstje afwerken.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Ik blog nooit met muziek aan. Dat is geen bewuste keuze, maar het is vanzelf zo gegroeid dat ik eigenlijk uren in totale stilte blog. Als ik muziek aan heb, merk ik al gauw dat een deel van mijn concentratie uitgaat naar de tekst van het lied goed verstaan.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Middenin de nacht als ik in bed lig. Heel irritant want soms kan ik er niet van slapen. Tegenwoordig leg ik een kladblokje bij mijn bed zodat ik het idee kan opschrijven. Als het op papier staat, is het in elk geval uit mijn hoofd. Maar soms ben ik ook zo wakker dat ik mijn brain wave meteen wil benutten. Dan typ ik middenin de nacht op mijn mobiel een blog. Het kost me dan ook geen enkele moeite.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik werk graag in stilte vanuit huis. Dat kan aan de eettafel zijn overdag als de kinderen naar school zijn. Op de avond vanaf de bank als ze in bed liggen. Middenin de nacht vanuit bed als ik de slaap toch niet kan vatten. Bloggen in het openbaar doe ik tot nu toe nog niet. Ik denk dat ik dan teveel afgeleid zou worden. Maar ik sluit niet uit dat ik dit ooit zal doen.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, eigenlijk niet. Ik ben mijn blog begonnen als hobby. Ik deed het lange tijd gewoon op mijn manier zonder er al te veel over na te denken. Commercieel succes had ik ook niet voor ogen. Als anderen het leuk vonden en wilden lezen was dat prima. Zo niet? Dan niet.

Sinds ik vorig jaar werkzoekend werd, heb ik het bloggen weer meer serieus opgepakt. In het begin vooral als ontspanning tussen het schrijven van alle sollicitatiebrieven door. Voorlopig zal ik nog wel even een tijdje thuis zijn en is bloggen echt mijn uitlaatklep. Daarom ben ik ook wat meer aan het professionaliseren. Vorig jaar heb ik mijn blog gemigreerd van Blogger naar WordPress. Het standaardthema is vervangen voor een betaald thema. Ik knutsel, stoei en probeer uit. Bekijk en lees andere blogs.

Nu ik dagelijks post en het aantal bezoekers elke maand stijgt, merk ik bij mijzelf wel de behoefte om meer literatuur te lezen. Ik ben benieuwd of ik er met wat tips en trucs nog meer uit kan halen. Momenteel lees is veel tips op Blogqueen en Blogaholic. Tips verzamel ik op mijn Pinterest board.

Welke bloggers inspireren jou?
Ik lees graag blogs van andere Mama bloggers. We zitten een beetje in dezelfde levensfase en dat zorgt voor een stukje herkenbaarheid. Daarnaast ontmoeten we elkaar ook bij dezelfde events. Het praat dan makkelijker bij. Ik lees graag Joyfromjoyce, Huisvlijt, Mamaliefde, KellyCaresse, In a flow around the world, Pret a Pregnant en Mama kletst, Lippenstift en luiers.

Sinds eind vorig jaar voelde ik de behoefte om iets meer uit mijn comfortzone te stappen en blogs te schrijven over lifestyle, beauty en fashion voor mama’s. Hierin ben ik echt nog aan het ontdekken wat bij mij past. Momenteel zie ik mijzelf geen vlogs maken vol make-up tips. Maar ik vind het wel leuk om er over te schrijven en mee bezig te zijn. Ik mag graag Beautylab, Makeup Junkie, Rebellious yet romantic, lezen.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Naast blogs haal ik mijn inspiratie ook van Pinterest, Instagram en Bloglovin. Ik ga er niet heel bewust achter zitten met een houding van “Nou nu ga ik eens inspiratie zoeken”, maar het is meer van zie ik iets leuks, dan onthoud ik het.

Ik nomineer:

Heb ik je niet genomineerd, maar wil je wel graag meedoen aan deze Blogspiratie Tag? Zoals je eerder hebt gelezen, is dat geen enkel probleem. Laat je wel een linkje achter? Dan kan ik ook jouw blog meenemen in het Blogspiratie-overzicht. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

 • Reply
  10 tips zo houd je bloggen leuk - GoodgirlsCompany
  1 april 2015 at 07:01

  […] bouw graag online relaties op. Zoals ik in de Blogspiratie Tag schreef, vind ik het mooi wanneer een merk mij bedankt omdat ik al vanaf het eerste uur over ze […]

 • Reply
  Blogspiratie Tag: zij vulden 'm in - BlogQueen
  12 maart 2015 at 06:49

  […] van GoodgirlsCompany: “Ik kijk wat mijn Google Analytics laten zien. Kan ik daar wat mee? Maar ook situaties uit […]

 • Reply
  Patricia
  12 maart 2015 at 06:49

  Hi Josan, wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld. Ik heb ‘m met veel interesse gelezen.

  • Reply
   Josan
   12 maart 2015 at 09:40

   Graag gedaan. Het was ook leuk om hem in te vullen

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  11 maart 2015 at 07:36

  Wat interessant dat persoonlijke onderwerpen voor jou juist lastiger zijn. Ik vind juist schrijven over kleding lastiger. Altijd weer leuk om te zien hoe verschillend bloggers zijn.

  • Reply
   Josan
   11 maart 2015 at 09:39

   Ja grappig om die verschillen te zien. Ik denk dat het ook een stukje gewenning is. Ik ben begonnen met blogjes over kleding. Nu ik mijn horizon wil verbreden en nieuwe paden wil bewandelen, is dat soms best een uitdaging. Het is makkelijker om te herhalen wat je al kan dan iets nieuws aan te leren. Maar we zetten stapjes voorwaarts. Aan het eind van het jaar kan ik altijd de balans op maken.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!