Tags

Blogging stories tag

20 september 2015
Blogging stories

Yes, yes yes! We werden voor de blogging stories tag getagd door de lieftallige Sylvie. Op haar blog C’est Sylvie, kun je lezen over haar leven met man en zoontje Ivar. Ze deelt heerlijke recepten en bij het zien van haar badkamer en kinderkamer voelde ik toch enige jaloezie opkomen. Dus neem vooral een kijkje.

Zoals de naam al aangeeft, gaat de blogging stories tag over….bloggen. Hoe kan het ook anders? Dus wil je weten hoe ik op de naam van mijn blog kwam, wie ik als voorbeelden zie en welke blogs is graag schrijf? Lees dan verder, ik deel het graag met je.

Blogging stories Tag

Waarom ben je een blog begonnen?
Ik begon met bloggen vlak voor de geboorte van Miss G. Ik zat alleen thuis en zocht een uitlaatklep. Bloggen bleek een prima alternatief. In eerste instantie was het een leuk middel om familieleden van haar vorderingen op de hoogte te houden. Later bleek dat ook andere mensen het leuk vonden om de stukjes te lezen.

Waarom koos je de naam van je blog?
Als meisjesmoeder wilde ik daar iets mee in de naam van mijn blog. Er moest dus ook iets van ‘girls’of ‘girly’ in de naam komen. Daarnaast was ik eigenlijk ook altijd wel het braafste meisje van de klas dus vandaar ‘good’. En omdat ik mij als thuisblijfmoeder de hele dag in het gezelschap van mijn girls bevond, kwam ik op company. Zo kwam ik uiteindelijk op GoodGirlsCompany.

Noem drie voordelen van het bloggen.

 1. Bloggen is mijn uitlaatklep. Ik heb een uitlaatklep gevonden voor mijzelf. Waar ik vroeger stukjes in dagboeken schreef, schrijf ik nu blogs.
 2. Bloggen daagt mij uit. Zo vind ik het ook leuk om over dingen te schrijven die niet meteen in mijn straatje liggen of typisch onder de noemer mamablog vallen. Maar die mij als persoon wel aanspreken. Voor mij is 2015 het jaar waarin ik kijk wat er bij mij past. Dat doel heb ik mijzelf gesteld en daar ben ik dit jaar lekker mee bezig geweest.
 3. Bloggen zorgt voor leuke contacten. Sinds ik blog heb ik een heleboel andere leuke bloggers leren kennen. We komen elkaar tegen op evenementen en spreken elkaar dagelijks online. In die zin heeft bloggen mijn wereld vergroot en daar ben ik erg blij mee.

Noem drie nadelen van het bloggen.

 1. er gaat veel tijd in zitten. Niet alleen het schrijven van blogs kost tijd, maar ook het maken van mooie foto’s. Het editen er van.
 2. In eerste instantie ben ik voor mijzelf begonnen. Maar het is natuurlijk ook best vleiend dat meer mensen het lezen dan mijn moeder en haar vriendinnen. Om dat te bereiken is het toch wel belangrijk dat ik over aansprekende onderwerpen schrijf en ook nog regelmatig schrijf. Dat is best wel een uitdaging met een baby in huis en een baan.
 3. Mensen denken je te kennen. Natuurlijk is plaats veel van mijzelf online. Soms stel ik mij daar ook kwetsbaar in op. Omdat ik over bepaalde onderwerpen eerlijk wil zijn. Maar naast alles wat ik online plaats, is er nog veel meer dat ik niet online plaats. Ik heb er dan ook moeite mee wanneer mensen op basis van 1 blog helemaal denken te weten hoe je in elkaar steekt.  Voor mijn directe omgeving is dat zelfs een uitdaging laat staan voor een wildvreemde.

Hoe plan je de artikelen?

Ik probeer in het weekend een aantal blogs vooruit te plannen. Maar ik moet eerlijk zijn dat dat best wel lastig is omdat mijn vrije tijd zich lastig laat plannen. Mijn dagen van ongestoord de hele dag bloggen zijn eigenlijk wel over. Vroeger plande ik gerust een week vooruit. Sinds de geboorte van Miss C is dat eerder uitzondering dan regel.

Welke stukjes schrijf je het liefst?
Reviews. Of het product nu gesponsord is of dat ik een gebruikservaring beschrijf met een product wat ik in het dagelijks leven gebruik. Ergens heb ik namelijk altijd het idee dat iemand er mee geholpen is als ik over mijn ervaringen schrijf.

Welke blogger(s) is (zijn) je grote voorbeeld?
Ik lees veel andere blogs. Maar ik vind het lastig om zo een paar namen te noemen. Ik merk dat voorbeelden voor mij ook steeds meer samen gaat met mijn ervaring met een blogger in het echt. Ik heb het voorrecht om veel verschillende bloggers ook in het echt ontmoet te hebben. Zoals Judith en Gwen bij het Only for men event. Marguerita, Linda, Nicole en  Judith, Dineke, Rory en Samantha bij MOTY awards 2015. Als je tijdens zo’n event dan ook nog leuke gesprekken met elkaar hebt, zie ik dat echt wel als een plus.

Geef één tip voor andere bloggers.
Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet. Het kost even om je eigen stijl te vinden en te zien wat er bij je past. Maar als je doet waar je goed in bent, komt succes vanzelf. als mensen zien dat je het leuk vindt.

 • Reply
  Sylvie
  21 september 2015 at 19:41

  Wat leuk om te lezen en dankjewel voor je lieve woorden! Nu snap ik je blognaam! En punt 3 van je nadelen deel ik ook; heb het gevoel dat iedereen toch wel denkt te weten hoe het met mij gaat omdat ze m’n blog volgen. Ach ja, dat is dan wel weer leuk natuurlijk 🙂

  • Reply
   Josan
   23 september 2015 at 09:54

   Graag gedaan. Ja van sommige mensen kan ik het ook wel hebben, maar wildvreemden die je persoonlijk aanvallen op iets waar ze totaal geen verstand van hebben, daar krijg ik de kriebels van.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven