Bloggen

Bloggers kunnen elkaar niet uitstaan

1 februari 2016
Bloggers kunnen elkaar niet uitstaan-GoodGirlsCompany-haat en nijd tussen bloggers

De titel trok mijn aandacht. Het zou gaan over 10 dingen die bloggers je niet vertellen. Ook al blog ik nu al weer een tijdje, er zijn altijd dingen die ik van andere bloggers kan leren. Praktische tips en tricks over bloggen of foto’s bewerken. Maar collega’s zorgen ook voor inspiratie door de onderwerpen waar ze over schrijven of de manier waarop ze foto’s maken. Ik was het dan ook hardgrondig eens dat bloggen hard werken is. Dat fashion bloggers de kleding voor een fotoshoot weer terugbrengen omdat ze het prijskaartje laten zitten? Soit, dat vind ik ook niet zo schokkend. Als tiener heb ik zoiets ook wel een keer gedaan voor een schoolfeestje toen mijn kleedgeld op was. Wat wel even mijn aandacht trok was de stelling dat bloggers elkaar niet kunnen uitstaan.
Bloggers haten elkaar-GoodGirlsCompany-bloggers kunnen elkaar niet uit staanAls blogger voel ik mij toch een beetje aangesproken wanneer ik zo’n opmerking zie. Of het nu waar is of niet, maar je hebt het toch ook over mij. Nu ga ik niet doen alsof ik een engeltje ben. Dat ik iedereen zooo ontzettend aardig is en ik vriendjes ben met echt iedereen. Dat is namelijk niet zo. Maar stel je voor dat de stelling waar is: is dat dan zo erg?

Bloggers zijn net mensen

Bloggers zijn ook maar gewoon mensen. We doen wat we leuk vinden en blijkbaar trekt dat publiek. De een leest omdat die echt oprecht geïnteresseerd is. De ander omdat die een bepaalde blogger echt zo ongelofelijk super stom tot mens vindt. Maar vooral niet wil missen wat die blogger doet. Anders kan je op zo’n online forum niet mee doen in het afzeiken. Haters of lovers? Google Analytics heeft er een mooi woord voor en noemt beiden; bezoekers.

Ik mag jou niet

Bezoekers zijn vrij om je wel of niet aardig te vinden. We leven immers in een vrij land. Zo zijn bloggers ook vrij om elkaar wel of niet te mogen. In mijn offline leven heb ik ook mensen met wie ik gewoon net iets beter door een deur kan. Omdat we interesses, gewoontes, gevoel voor humor, of een karakter hebben dat prima samen gaat. Grote kans dat ik die personen ook tot mijn vriendenkring reken. Dan zijn er nog collega’s, kennissen, familieleden, de tandarts, die ouder op het schoolplein, winkelpersoneel of die leuke buurtjes.

Braafste kindje van de klas

Met de een klikt het gewoon beter dan met de ander. Kan gebeuren, dat hoort bij het leven. Omgekeerd geldt ook dat je niet iedereen te vriend kan houden. Soms kan je iemand uit de weg gaan en soms ben je veroordeeld er samen iets van te maken. Met zo nu en dan kans op een heftige confrontatie of ruzie. Het kan dan zijn dat je de ruzie bijlegt of dat de verhoudingen voor een langere tijd gebrouilleerd blijven. Dat zijn de risico’s van leven en het valt niet altijd te voorkomen. Sterker nog, het kan heel gezond zijn om afscheid te nemen van ongezonde vriendschappen. Vaak geeft dat een heleboel rust, energie en ruimte voor nieuwe dingen.

Ik ben er dan ook geen voorstander van dat bloggers nu opeens het braafste kindje van de klas moeten zijn. Maar ik vind een verschil zitten tussen elkaar niet mogen of uitstaan of elkaar (online) kapot treiteren en pesten.

Bloggers kunnen elkaar niet uitstaan?!

In het afgelopen jaar ontmoette ik verschillende bloggers in levende lijve. Op deze ontmoetingen kijk ik met veel plezier terug. Niet altijd is er tijd om hele uitgebreide gesprekken te hebben. Maar mijn ervaring is, dat veel bloggers best open staan voor een gesprekje. Het hangt dus ook van je eigen instelling af.
Naast vluchtige ontmoetingen op events, is er ook een hele wereld achter de schermen. Zelf heb ik regelmatig contact met andere bloggers. Dat kan gaan over persoonlijke zaken tot het schrijven van gastblogs of regelen van carpoolafspraken naar events.

De meeste bloggers leerde ik kennen via hun blog. Ook al zie je iemands dagelijkse wel en wee, de praktijk moet uitwijzen of het ook klikt. Soms blijkt na maanden volgen dit helaas niet zo te zijn. Er zijn bloggers waar ik graag een blokje voor omloop. Maar er zijn ook bloggers waar ik net ietsjes harder voor loop. Maar om dit nu te vergroten alsof het een grote slangenkuil is vind ik een beetje overdreven.
Ben jij blogger en herken jij je erin dat bloggers elkaar allemaal niet kunnen uitstaan?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Romy
  2 februari 2016 at 18:40

  Ik sluit me aan bij de mensen die zeggen dat je bij de ene blogger wat meer aansluiting vindt als bij de andere. (Dus ook bij jou ;)) Precies zoals in het echte leven. Ik geloof best wel dat er vaak sprake is van jaloezie en concurrentiestrijd, maar eerlijk gezegd merk ik dat niet omdat ik me daar bewust afzijdig van probeer te houden.

  Ik beschouw andere bloggers gewoon als collega’s waar ik veel van kan leren en als er dan ook nog een persoonlijke klik is dan is dat een fijn extraatje. En is die klik er niet? Ook prima.

  • Reply
   Josan
   2 februari 2016 at 19:42

   Precies Romy zo zie ik het ook.

 • Reply
  Bianca
  2 februari 2016 at 13:55

  Er is genoeg concurrentie-strijd tussen bloggers, maar er zijn ook genoeg bloggers die wel aardig zijn. Net zoals er “gewoon” mensen zijn die je wel of niet aardig vind. Ik probeer mij altijd een beetje op de achtergrond te houden (behalve in onze groepsapp haha) en meer alleen te doen, zo krijg ik (hopelijk) nooit gedoe 🙂

  • Reply
   Josan
   2 februari 2016 at 19:42

   Ja, onze app is super gezellig

 • Reply
  Karen
  2 februari 2016 at 09:00

  Ach… dat komt vooral omdat het een vrouwenwereld is en op de werkvloer zijn vrouwen over het algemeen ook niet zo aardig tegen elkaar. Ik denk wel dat het meer bij de jongere bloggers voorkomt dan bij de oudere.

  • Reply
   Josan
   2 februari 2016 at 19:47

   Ja, dat kan ook haat en nijd zijn. Dan behoor ik tot de oudere bloggers 😉

 • Reply
  Miriam
  2 februari 2016 at 08:15

  Ik vind het wel weer generaliserend. We zijn toch gewoon collega’s van elkaar? Ook op mijn werk kan ik met sommigen beter opschieten dan met anderen. C’est la vie! Hoewel ik wel soms mijn twijfels heb over de gunfactor van of bij andere bloggers.

  • Reply
   Josan
   4 februari 2016 at 21:59

   Ja, dat laatste ben ik met je eens. Maar misschien komt het ook wel omdat het natuurlijk veel om uiterlijk draait.

 • Reply
  Mellanie
  1 februari 2016 at 22:21

  Ik heb helaas wel vervelende bloggers meegemaakt.. die zeiden dat ik maar beter kon stoppen enzovoort, ik werd er zo onzeker van dat ik het serieus ging overwegen, maar ik laat me niet uit het veld slaan! Maar ook heel veel lieve bloggers hoor! Ik ben altijd aardig gebleven, waarom al die haat..

 • Reply
  laurenchanna
  1 februari 2016 at 21:06

  Oprecht helemaal eens met jouw artikel. Dat ’10 dingen die bloggers je niet vertellen’ artikel kwam van mijn blog en volgens mij zeg ik daar precies wat jij zeg maar dan samen gevat in 4/5 zinnen. Haat en nijd hoort er inderdaad soms bij, want ook ik kan het niet met iedereen zomaar vinden. Of dat nou bloggers zijn of kennissen het is net als het ‘gewone’ leven, je hebt mensen waar je een klik mee hebt en mensen waar je dat minder mee hebt. Als bloggers onderling vind ik het juist leuk om elkaar te helpen en versterken.

  • Reply
   Josan
   4 februari 2016 at 22:00

   Ah dan was het jouw blog dat ik las! Leuk dat je toch even voorbij komt. Dan zitten we toch meer op 1 lijn dan ik gedacht had 🙂 Zal je blog even linken dan.

 • Reply
  ricardo
  1 februari 2016 at 20:05

  Ik heb er één die ik echt niet uit kan staan. Maar goed die stuurde me via facebook privé allemaal dingen naar aanleiding van een artikel die ik had geschreven en besloot ineens ook vanuit mijn oogpunt te beschrijven hoe ik op haar kritiek dan weer zou reageren en voelen “je zult je nu vast wel kut voelen” . Daarna ging ze nog een stap verder door twee stukken naast elkaar te plakken van artikelen, op zo’n manier dat het leek alsof ik 100% van mening was veranderd, omdat ze bepaalde dingen had weggelaten. Dat plaatste ze op twitter om mij zwart te maken.

  Nou dan ga je wel heel ver. Die wil ik niet in het echt tegen komen.

  Verder heb ik geen problemen met andere bloggers en waarom zou ik ook? Elkaar met respect behandelen staat toch voorop?

  • Reply
   Josan
   4 februari 2016 at 22:01

   Tjonge Ricardo, dat gaat wel erg ver! Waar sommige mensen ook de tijd vandaan halen om hun verknipte ideeën aan de man te brengen. Creepy! Inderdaad blokkeren zo’n iemand.

 • Reply
  Nesrin
  1 februari 2016 at 19:45

  Op het Elle forum heb ik de meest nasty dingen gelezen en er zijn serieuze b*tchfights geweest. Ik kom er niet meer. Teveel gezeur en gezeik om niks.

  Google Analytics maakt inderdaad geen onderscheid want iedereen is een bezoeker 😉

 • Reply
  Mariska
  1 februari 2016 at 19:23

  Ik zou niet weten waarom bloggers elkaar niet uit kunnen staan! Zo’n ervaring heb ik zelf nog niet. Bloggers zijn ook gewoon mensen inderdaad, soms klikt het en soms niet 🙂

 • Reply
  marguerita78
  1 februari 2016 at 19:08

  Oeh wat een clickbait titel! Ik moest even gaan lezen. Ben benieuwd waar de uitspraak vandaan komt, ik had hem nog niet gezien. Onderwerpen waarvan ik weet dat ze me irriteren sla ik over, bloggers die ik in het echt heb ontmoet zijn meestal erg aardig. En inderdaad, je inspireert elkaar. En iemands schrijfstijl en onderwerpenkeus spreekt je aan of niet… Bloggen is toch vooral lekker je eigen ding doen 🙂 tot nu toe heb ik 1 bloggerscatfight gezien, over een mislukte swap. Sensatie!

 • Reply
  Andrea
  1 februari 2016 at 18:09

  Er zijn bloggers die ik leuk vind, die blogs lees ik ook graag. Er zijn bloggers die ik niet leuk vind, en die bezoek ik dan ook niet, omdat ik me er aan kan irriteren. Er is een groot verschil tussen leuke mensen en bloggers en mensen die enkel anderen nadoen, alleen maar zeuren op hun blog en negativiteit verspreiden, maar wel dromen van bijvoorbeeld veel geld verdienen of spullen krijgen. Het verschilt dus per persoon, of je nou blogger bent of niet, mij gaat het meer om de persoonlijkheid erachter.

 • Reply
  Frederique
  1 februari 2016 at 18:03

  Ik heb totaal geen slechte ervaringen met andere bloggers. Ik ben het met je eens dat het, net als ‘in het echte leven’, met sommigen beter klikt dan met anderen. Lijkt me niet meer dan logisch.

 • Reply
  reshmaaddicted2beauty
  1 februari 2016 at 17:42

  Ik heb (gelukkig) nog geen haat of iets vervelends met andere bloggers meegemaakt. Ik vind het juist leuk om andere bloggers te leren kennen 😉

  • Reply
   Josan
   4 februari 2016 at 21:58

   Fijn dat je die ervaring nog niet hebt. Het overgrote deel van de tijd is het ook ontzettend leuk om andere bloggers in levende lijve te ontmoeten.

 • Reply
  Leonie
  1 februari 2016 at 17:11

  Wat een onzinnige statement wordt er weer de wereld in geslingerd. Laat me raden: dat was vast zo’n artikel met 12 puntjes als clickbait waarvan er misschien 6 ergens op sloegen? Beetje moe word ik daarvan. Ik ben het met jou eens dat ik lang niet met alle bloggers goed kan, maar we kunnen wel door één deur. Bijwerking van een sterke mening hebben, dat ook. Maar dat we elkaar het licht niet in de ogen zouden gunnen? Nou, sorry, maar als mensen dat idee echt hebben dan lees ik hun blog sowieso al niet, want iets aan dat statement roept gewoon om aandacht. Ik ben wel kieskeurig in welke blogs ik volg, maar ik kan niemand bedenken die ik niet volg omdat ze een naar persoon zijn maar wel een aansprekende blog hebben.

  (Nu komt de zin dat ik zeg dat ik hier eerder ook al over schreef…) En dat is net zoiets met die discussies over of je wel of niet kritisch mag zijn (of zoals jij zegt, het braafste kindje van de klas blijven) en daar ben ik ook wel een beetje klaar mee. Gebruik je woorden dan ook om een mening te verkondigen!

  Dusse, ja, ben het met je eens.

 • Reply
  Janske
  1 februari 2016 at 16:36

  Tot nu toe vind ik de meeste bloggers wel leuk. Natuurlijk past de een beter in jouw straatje dan de ander, maar er is niemand die ik absoluut niet mag ofzo. Ik begrijp je wel wat je bedoeld met dit stuk. Er is vaak ook zo veel haat om niets. Zonde van de energie vind ik…net als pesten…ook zo nutteloos… Tot nu toe heb ik alleen maar leuke ontmoetingen gehad met andere bloggers, dat is natuurlijk extra leuk!

  • Reply
   Josan
   1 februari 2016 at 16:37

   Klopt en niet vergeten onderblok swaps

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #

Dit zijn wij!