Persoonlijk Tags

Bloggers be like Tag

6 maart 2016
Bloggers be like-Tag-GoodGirlsCompany

Ik was deze week een beetje in dubio over de tag du jour. Begin deze plaatste ik iets over Fuller House dus de Netflix Stream Tag lag voor de hand. Maar toen zag ik hem deze week bij zoveel andere bloggers voorbij komen dat ik besloot voorlopig niet op die rijdende trein te springen. Gelukkig vielen mijn half dichte grieperige oogjes vanochtend op een post van Hare Maristeit. Ze poste een overzicht van de Bloggers be like Tag. Een tag over bloggen, clichés en misopvattingen.

Hoewel ik bloggen best serieus nemen, ziet mijn omgeving dat wel eens anders. Opmerkingen als ” dat is een leuke hobby voor gratis spullen krijgen”, ” Bloggen is geen echte baan” of “Als jij daar nu eens een blogje over schrijft, krijg je het misschien wel gratis”, vliegen mij om de oren. Tijd om een en ander even te verduidelijken.

http://www.haremaristeit.nl/nieuwe-tag-bloggers-be-like/

Samen met Serena

Hoe lang blog je al?

Ik ben met bloggen begonnen voordat mijn oudste dochter werd geboren. Dus al ruim 9 jaar.Maar zo lang blog ik trouwens niet op dit domein.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het aller leukste vind ik dat ik mijn creativiteit kwijt kan in bloggen. Ik blog echt omdat ik het leuk vind. Als ik tijd heb, zit ik boordevol ideeën. Onderwerpen waar ik het over hebben wil, leuke maakseltjes…alleen het allerstomste is dus dat ik er momenteel te weinig tijd voor heb. Bloggen kost gewoon best veel tijd en die heb ik niet omdat ik werk. In het najaar en de winter kon ik ‘s avonds bijvoorbeeld geen mooie foto’s maken. Dan moest ik het echt van voldoende daglicht in het weekend hebben.

Oh en stiekem ook contact met andere bloggers.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Mijn beste kwaliteiten zijn toch wel dat ik mijn eigen ding doe. Ooit kreeg ik de reactie dat ik ‘ zo lekker anti’  ben 🙂 Daar moest ik wel om lachen. Ik heb inderdaad wel iets recalcitrants. Altijd al gehad dus dat zal waarschijnlijk ook niet zomaar verdwijnen. Maar wat ik doe vind ik leuk en dat ik het belangrijkste.

Verder mag ik sleutelen aan taal en het maken van mooie vlogs en reageren. Dat laatste is nog wel eens een dingetje. Toen ik meer thuis was deed ik dat vaker. Maar alles op zijn tijd.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik lees momenteel niet echt buitenlandse blogs. Kwestie van tijdgebrek en prioriteiten stellen. Ik lees voornamelijk mamablogs omdat ik de kans dat ik deze bloggers bij persevents ontmoet het grootste is maar ik vind het ook leuk om beautyblogs te bekijken. Ik houd van bloggers die zichzelf niet zo serieus nemen zoals LittleWonderWorld, LaViesagista, Daily Cup of blablabla. Maar ook van Younique, Dejlig en MamatotheMax word ik blij omdat zij heel gewoon hun eigen ding doen.

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

 1. Iets met kerstjurkjes. Echt het is bizar hoe die blogposts scoren!
 2. 10 mintgroene accessoires voor de babykamer. Mint is gewoon mooi.
 3. 6 redenen waarom de webshop van H&M zuigt. Blijkbaar ben ik niet de enige die dit zo ervaart.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Ik krijg wel eens de denigrerend opmerking dat bloggen een leuke hobby is maar geen echte baan. Dat vind ik grappig.

Op mijn werk werd in januari terug geblikt op de successen van 2015. Toen kwam er een top 3 voorbij van de meeste gelezen columns op de website van een landelijk vakblad. Zie je iedereen helemaal los gaan. Ik werd daar niet warm of koud van want het aantal views dat men daar op 1 jaar behaalde, haal ik met gemak op 1 dag. Dus ik bedoel maar…hoezo hobby?! Wat men op mijn werk doet, is spielerei vergeleken bij wat ik privé doe en bereik. Als ik privé dezelfde resultaten behaalde als op mijn werk, had ik allang de stekker uit mijn blog getrokken. 

Ook denkt men dat ik aan de lopende band gratis spullen krijg. Ik krijg wel eens wat, maar geef ook veel weg. Dat doe ik bewust zodat mijn kinderen er ook van leren.

Tag-bloggers-be-like-GoodGirlsCompany

Mijn foto-nis, gekleurd papier en een bloem 🙂

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Ik heb het beruchte witte Ikea lack tafeltje voor fotografie. In de woonkamer heb ik een foto-nis waar op zonnige dagen het daglicht zo perfect is dat ik er de mooiste foto’s kan maken. Daarnaast heb ik ook het witte wollen Ikea schapenvacht omdat foto’s hiermee mooi worden. Ook heb ik een verzameling kunstbloemen voor in de achtergrond, boeken vol mooi gekleurd papier als ondergrond.

Natuurlijk heb ik de juiste blogger goodies zoals een digitale spiegelreflex camera, MacBook Pro, standaard om camera op vast te klikken, en aparte vlog camera. Grotendeels financieel gesponsord door hubby natuurlijk. Ik heb ruimtes in huis die blogproof zijn. Post alleen mooie Instagramfoto’s. Als ik niks te melden heb, zeg ik dus ook niks. Ik mis alleen nog een stapel tijdschriften voor de ondergrond.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Het schrijven doe ik zelf. Het filmen doe ik grotendeels zelf maar soms krijg ik daar hulp bij. Miss G vind het hele blog gebeuren uiterst interessant. Wil best haar eigen tutorials opnemen of geduldig poseren voor een outft post. Ook gaat ze graag mee naar persevents en wild dan ook nog wel eens fotograferen of filmen.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Via Bloglovin’ volg ik een heel aantal blogs. Voornamelijk mamablogs. Dat zijn namelijk ook de bloggers die ik op events ontmoet. Maar ook beauty blogs , DIY of lifestyle blogs vind ik leuk om te volgen en lezen.

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

In tijden dat ik veel tijd heb, lukt het mij om van tevoren in te plannen. Maar er zijn ook genoeg dagen dat ik de avond vantevoren de blogpost schrijf op op de dag zelf. Vroeger een doodzonde maar inmiddels word ik daar relaxter in. Ook als het me niet lukt om een dag iets te posten. Ik heb namelijk ook nog een offline leven.

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Een aantal jaren geleden maakte ik de overstap van Blogger naar WordPress. Nooit spijt van gehad. Daarnaast kan ik de plugin van Yoast aanbevelen voor je SEO.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik bewaar hele goede herinneringen aan de samenwerking met Kisses Overseas. Als blogger maak ik het vaak genoeg mee dat een bedrijf dat wil samenwerken een onpersoonlijke e-mail stuurt aan een hele lijst bloggers. In de hoop dat iemand toehapt onder de voorwaarden die men stelt. Kisses Overseas benaderde mij zelf. Ik ken de het nog niet maar het past helemaal in mijn straatje. En ik schreef de eerste review over de Happy Skin Cream hier was ik zo enthousiast over dat ik vervolgens ook nog de Rebel Wash mocht proberen.

Dit zijn voor mij echt producten die ik opnieuw koop wanneer ze op zijn.

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Vorig jaar had ik door drukte een e-mail voor een bepaalde samenwerking nog niet beantwoord. Een aantal bloggende vriendinnen ging wel in zee en ze zouden er voor betaald krijgen. Maar ik kon niet meer mee doen. Jammer, maar eigen schuld dikke bult dacht ik toen. Vervolgend horde ik hun frustratie over de samenwerking en hoeveel tijd en energie het koste om de partij zover te krijgen om de betaling over te maken. Kijk, toen zag ik het toch weer in perspectief en was ik blij dat ik uiteindelijk de boot miste.

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Mijn blog is een persoonlijk mamablog dus ja ik deel persoonlijke informatie. Maar ik denk er natuurlijk wel over na welke info ik het internet op slinger. Mijn man komt bewust amper voorbij op mijn blog. Voor mijzelf hanteer ik de regel dat iets wat ik nog niet met hem besproken heb, knal ik ook niet online. Ik zal niet zo snel iets over mijn seksleven vertellen. Ook noem ik bewust niet de voor- en achternamen van mijn kinderen. Ik breng ze wel herkenbaar in beeld, maar ook dat is iets waar ik mij regelmatig op bezin en het laatste woord nog niet over gezegd is. Net zoals wat ik over ze schrijf. Als ze zich op latere leeftijd er voor zouden kunnen schamen, schrijf ik er niet over. Ik schrijf niet over mijn ex-man of persoonlijke informatie over mijn scheiding. Je mag weten dat ik uit Arnhem kom, maar ik zal niet zo snel een foto van mijn straat of voorkant van mijn huis plaatsen.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Een vakantie! Het maakt me niet zo uit waar naar toe maar ik houd er van om samen met mijn familie te reizen, de wereld te ontdekken. Vakantietijd staat voor familietijd dus als dat mogelijk zou zijn zou dat heel tof zijn.

Wil jij deze Bloggers be like Tag ook overnemen? Dat kan! Vergeet niet om Maris te vermelden als bedenker van deze leuke tag.

Welke aanname had jij over bloggen die ik nu ontkracht heb?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

 • Reply
  Maris Maria Renne
  6 maart 2016 at 22:13

  Leuk om jouw antwoorden te lezen en om je blog te ontdekken 🙂 Thanks voor het invullen, ik voeg je toe aan de lijst!

 • Reply
  Marguerita
  6 maart 2016 at 19:38

  Leuk om te lezen, ik ben nu inderdaad halverwege het lijstje dat Maris vanmorgrn plaatste, leuk om alle invullingen ervan te lezen. Jij bent idd lekker recalcitrant 🙂 en heel gezellig op blogevents!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!