Bloggen Lifestyle

Mijn blogdoelen voor 2016

4 januari 2016
Blog doelen 2016-Mijn blogdoelen v

Ik noemde al in mijn blog met goede voornemens: blogdoelen voor 2016. Elke dag lekker allerlei stukjes het internet op slingeren is leuk, maar maar zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Een blog is pas een blog wanneer je een hoger doel hebt. Deze gedachte vond ik best wel confronterend. Tot nu toe heb ik altijd geprobeerd om d ehete brei heen te draaien. Als je geen doelen stelt, kan je ook niet vallen. Maar als het zwart op wit op papier staat en het lukt niet, wat dan? Moet ik mijn doelen bijstellen? Mijn verlies erkennen en accepteren? Nadenken waarom het niet lukt? Die gedachte hield me best wel tegen om iets op papier te zetten, aan de andere kant kunnen doelen ook richting geven.Vandaar dat ook ik geprobeerd heb iets op papier te zetten. Iets wat traditiegetrouw natuurlijk de eerste week van januari online geknald moet worden.

Mijn blogdoelen voor 2016-GoodGirlsCompany

Wat ik erg belangrijk vind is dat ik blijf bloggen omdat IK het leuk vind. En niemand anders. Ik wil mij dan ook niet verplicht voelen om een blog online te MOETEN knallen. Ik blog wanneer ik zin heb en mijn gezin gaat altijd voor.
Daarnaast wil ik met bloggen graag dichtbij mijzelf blijven. Het aantal bloggers kan overweldigend zijn. En ja er zijn grotere/ betere/ interessantere/grappiger of noem maar op. Maar ik wil mijn blog en mijzelf niet vergelijken met een ander. Ik ben ik en run mijn blog op mijn eigen manier. Dat maakt mij uniek. Voor mij betekent bloggen mij persoonlijk ontwikkelen. Dat kan op vele vlakken zoals de onderwerpen waarmee ik mijzelf wil blijven uitdagen. De juiste balans vinden tussen zakelijk en vermakelijk. Mara ook tussen persoonlijk en informatief. Na een jaar vind ik het minder moeilijk om persoonlijk te bloggen. Toch is GoodGirlsCompany van oorsprong een blig geweest waarop leuke en mooie online finds gedeeld werden. Ik vind het een uitdaging om dat ook te blijven doen.

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling wil ik het volgende doen:

 • een fotografiecursus volgen
 • vaker een recept delen
 • meer vlogs opnemen

Blogdoelen inhoud

In het verleden, verscheen er dagelijks om 6 uur een blog online. Door de hectiek van de afgelopen dagen, was het een beetje behelpen. Ik blog niet omdat ik moet, maar wanneer ik tijd heb. Dat is mijn liedraad en dat wil ik vasthouden. Maar om jullie wat voorspelbaarheid te geven wil ik er op den duur weer aan werken om gewoon weer dagelijks om 6 uur een blog online te zetten. Dat betekent dus minimaal 365 blogs dit jaar. Een hele uitdaging, maar zeker het proberen waard. Daarnaast wil ik proberen om 2 keer per week om 6.00 uur een om 18:00 uur een blog online te zetten. Zoals ik het nu zie wordt dat in elk geval op de zondag.

Ook wil ik weer gaan werken met vaste rubrieken: Mommy Monday winactie (waarpm Engels als het ook Nederlands kan), Webshop Wednesday, Foodie Friday / Fashion Friday en een tag op zondag. De dinsdag en de donderdag kan ik dan lekker naar eigen inzicht indelen.

Verdere wil ik nog het volgende:

 • samenwerken met andere bloggers
 • een blogplanning bijhouden
 • mee doen aan challenges
 • mee doen aan swaps
 • leuke winacties organiseren
 • een blogserie over een bepaald onderwerp
 • lezers de mogelijkheid geven hun verhaal te doen

Blogdoelen lay-out

Lay out verbeteren
In het najaar van 2015 heb ik mijn blog van een nieuwe lay-out voorzien. Dat was wel even een klusje. De basis staat, maar ik weet dat mijn thema nog meer verschillende mogelijkheden heeft. Hier moet ik echt even tijd aan besteden en rustig voor gaan zitten.Voorlopig blijft het dit thema. Eventuele bugs wil ik verhelpen. Maar hier zullen bezoekers weinig van merken omdat dit waarschijnlijk gewoon aan de achterkant plaatsvindt.

Nieuw logo
Mijn logo is erg herkenbaar. Toen ik hem liet ontwerpen, wilde ik er eentje die Miss G en Miss B uitbeeldde. Maar inmiddels is mijn gezin uitgebreid met Miss C. Ook misten sommige mensen mij op het logo. Hoewel het bloggen een gezinsaangelegenheid is, ben ik toch wel verantwoordelijk voor een groot deel van de blogposts.

Daarnaast merk ik ook dat het formaat niet altijd geschikt is voor verschillende gebruiksmogelijkheden. De ene keer zou hij juist meer vierkant moeten zijn en de andere keer groter dan wat hij nu is en dan weer rond. Dus tijd om hier even samen met iemand voor te gaan zitten. Dat lijkt me super leuk om te doen.
Blogdoelen bezoekers & Social Media

Dat bloggen jarenlang op een laag pitje had gestaan, was ook wel te zien in het aantal unieke bezoekers. Als er 100 in de maand voorbij kwamen, was het veel. Toch geloofde ik wel dat mijn blog de potentie had om groter te groeien. Regelmatig een nieuwe post online knallen, helpt daar behoorlijk bij. Dit was dan ook mijn doel. Het aantal unieke bezoekers bleef stijgen. Inmiddels ben ik blij dat ik net onder de 10.000 unieke bezoekers zit. Vergeleken met sommige blogs vast niet veel, maar ik ben er trots op. Ik ben namelijk ook geen fulltime blogger want ik werk nog 32 uur per week. Bloggen doe ik in mijn vrije momenten.

In de afgelopen maanden heb ik al ervaren wat voor ene topsport het is, om uberhaupt gewoon dagelijks een blog te plaatsen. Alle weekendplanning ten spijt, soms loopt het gewoon anders. Voorlopig ga ik mijzelf dan ook niet lopen stressen door meer te willen. Dit aantal vasthouden, vind ik al een hele prestatie. Al sik ergens meer ruimte heb, is het ook realistischer om op dit vlak meer te willen.

Blogdoelen Social Media

Waar andere bloggers al lang en breed op Instagram zaten, was het niet mijn ding. Hoewel een beeld meer zegt dan 1000 woorden, vond ik het lastig. Ook raakte ik ontmoedigd door de perfect gestylde instagram feeds met duizenden volgers. En daar kwam ik met mijn rommel feed met een handje vol mensen die mij blijkbaar zo zielig vonden dat ze zo nu en dan een foto liken (of is het nu likten?). Maar inmiddels heb mijn angst achter mij gelaten en beleef ik er veel lol aan.

Meer persoonlijke tweets – op dit moment post hij alleen automatisch al mijn blogs door en door tijdgebrek, schitter ik door afwezigheid.

 • 1750 volgers op Twitter– op dit moment heb ik er 1554
 • 2000 fans op Facebook – op dit moment heb ik er 1812
 • 3200 volgers op Pinterest – op dit moment heb ik er 2923
 • 1000 volgers Instagram – op dit moment heb ik er 526
 • 150 volgers Bloglovin – op dit moment heb ik er 85
 • 100 abonnees op YouTube– op dit moment heb ik er 20
 • 100 volgers halen op Google+ – op dit moment heb ik er 49

Bezoekersaantallen vasthouden.

Ook wil ik nog even het contact met andere bloggers in de spotlight zetten. Nee, ik mag niet iedereen. Dat hoeft ook niet, want in het dagelijks leven kan ik ook beter met de een dan met de ander over weg. Wel zijn er verschillende bloggers die ik beter heb leren kennen en door ervaring van kan zeggen dat ik ze mag. Dit jaar hoop ik een aantal weer tijdens events te ontmoeten, mee samen te werken, op hun blogs mee te lezen en leven en achter de schermen contact te hebben.

Het is een hele lijst geworden met blogdoelen voor 2016. Ik hoef mij dan ook niet te vervelen. Het ene doel zal ik wat makkelijker vinden dan de ander, maar we gaan het gewoon vol frisse moed proberen. Wat vinden jullie er van? Zitten er doelen bij die jij ook op jouw lijstje hebt staan?

Bron foto

 • Reply
  De Mommy Wars Tag - GoodGirlsCompany
  10 januari 2016 at 12:01

  […] ik in mijn blogdoelen voor 2016 schreef, wil ik op zondagmorgen weer tags gaan plaatsen. Toen ik vorige week zondag in het […]

 • Reply
  volgmama
  6 januari 2016 at 12:16

  Wat leuk om je doelen zo te lezen. Momenteel ben ik ook met een blogserie bezig. Heel indrukwekkend. Ik wens je veel succes met bloggen en ik blijf je volgen 🙂

 • Reply
  Monique
  5 januari 2016 at 13:04

  Wat knap dat jij naast 32 uur werken en een gezin met 3 kids de tijd vindt om dagelijks te bloggen! Mooie doelen heb je jezelf gesteld. En plezier in het bloggen is inderdaad het allerbelangrijkst. Een fijn blogjaar gewenst!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 januari 2016 at 11:06

  Ik vind het een flinke lijst. Zelf heb ik niet zulke concrete doelen voor mijn blogs. Ik blog gewoon eerlijk gezegd… En daarbij streef ik voortdurend naar verbetering.

 • Reply
  Lisette I.
  5 januari 2016 at 09:03

  Ben benieuwd! Volg je blog nu een paar maanden en vind hem erg leuk. Feedback puntje: je spelling/typfouten iets beter controleren, dat komt professioneler over en leest fijner:) verder keep up the good work!

 • Reply
  Simone
  5 januari 2016 at 07:34

  Ik combineer het bloggen ook met 32 uur werk. Én een baby. En ik ervaar dat als best pittig, om iedere dag iets online te krijgen. Maar het is een té leuke hobby 🙂

 • Reply
  Marjolein
  4 januari 2016 at 23:37

  In vervolg op je vorige blogpost vind ik dit heel knap als je dit kan realiseren met 3 kinderen en een baan! Wow! Ik heb mezelf ten doel gesteld minimaal 3 keer per week te bloggen. Weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen om het vaker te doen. Als je tips hebt 😉

 • Reply
  Mijn goede voornemens voor 2016 - GoodGirlsCompany
  4 januari 2016 at 22:39

  […] Hoe vaak ik ga vloggen, weet ik nog niet. Ik wil mij nog niet vastleggen. Dit blog gaat over mijn goede voornemens er volgt nog een apart blog waarin ik wat meer vertel over mijn blogdoelen voor 2016. […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!