Bioscoop

De beste black movies van 2019 | deze kan je in de bios verwachten

28 januari 2019
beste black movies 2019 GoodGirlsCompany

Het succes van Black-ish, Empire en Nappily Ever after, laat zien dat black movies en series in de lift zitten. Jarenlang maakte Hollywood zich schuldig aan white washing. Maar Black Panther, Crazy Rich Asians en To all the Boys I loved before tonen aan dat je de verwachtingen kan overstijgen door simpelweg een bepaalde doelgroep te vertegenwoordigen.

Dat zagen we heel duidelijk bij Black Panther. Grote artiesten organiseerden challenges en huurden bioscopen af zodat de armere Afro Amerikaanse bevolking, maar ook kinderen dit verhaal kon zien. De eerste film in de geschiedenis waar blanke acteurs puur een kleine bijrol hadden. Tot nu toe was geen Marvel film die zo succesvol was of zo’n hoge omzet haalde. Ook in 2019 zijn er verschillende black movies die je niet mag missen. Hieronder bespreek ik de 5 toppers van dit jaar.

De beste black movies van 2019

Nobody’s Fool

 • Release datum: 17 januari 2019
 • Cast: Tiffany Haddish, Tika Sumpter, Amber Riley, Whoopi Goldberg

Nobody’s fool is een ouderwetse black komedie van regisseur Tyler Perry.  De twee zussen Tanya en Danica gaan samenwonen. Een probleempje Danica heeft een picture perfect leven. Althans voor de buitenkant. Terwijl Tanya net uit de bak komt. Maar als het op zussen aankomt, blijkt het dat ook twee tegenpolen een gezamenlijk doel kunnen hebben. Vooral als blijkt dat Danica’s vriendje een cat fish is.

The Hate U Give (THUG)

 • Release datum: 24 januari 2019
 • Cast: Amandla Stenberg, Russell Hornsby, Regina Hall, Common, Anthony Mackie en Issa Rae.

De rol van Starr Carter kon natuurlijk alleen maar door Amandla Stenberg gespeeld worden. Deze jonge actrice staat bekend om haar inzet voor maatschappelijke ongelijkheid. Ze is niet bang om de Kardashians aan te spreken op Cultural Propriation. En al vanaf een vrij jonge leeftijd is zij de stem van vele Afro Amerikaanse vrouwen. Met prachtige rollen zoals in Everything, everuthing en Where hands touch. In The Hate U give speelt ze

Starr Carter. Een scholier die zich constant tussen twee verschillende werelden beweegt. Aan de ene kant maakt ze deel uit van de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont. En aan de andere kant gaat ze naar een rijke, grotendeels blanke privéschool. Deze ingewikkelde balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij op haar jeugdvriend Khalil. Hij wordt door een politieagent doodgeschoten. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen. Opkomen voor wat juist is. En de ster worden die haar vader altijd in haar heeft gezien en hem inspireerde bij het geven van haar naam.

If Beal Street Could talk

 • Release datum: 14 februari 2018
 • Cast:

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James).

Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar. Dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig. Totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

What Men want

 • Release datum: 14 maart 2019
 • Cast: Taraji P. Henson, Tracy Morgan, Richard Roundtree, Wendi McLendon-Covey, Josh Brener, Tamala Jones, Phoebe Robinson, Max Greenfield, Jason Jones, Brian Bosworth, Chris Witaske en Erykah Badu.

Gek van Cookie in Empire? Dan vind je What men want vast ook leuk. Dezelfde actrice speelt in deze film namelijk ook de hoofdrol. Ali David (Taraji P. Henson) is een succesvolle sportagent die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Wanneer ze gepasseerd wordt bij een welverdiende promotie, vraagt ze zich af wat ze moet doen om te slagen in deze mannenwereld. Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar nieuwe vriend (Aldis Hodge), op het spel.

Little

 • Release datum: 11 april
 • Cast: Regina Hall, Justn Hartley, Marsai Martin, Issa Rae

Natural hair? Check! Gewaagde mode? Little was het verhaal dat ik nodig had toen Freaky Friday en 13 going on 30 hip waren. Het verhaal lijkt een beetje hetzelfde. op een dag wordt een succesvolle zakenvrouw (regina Hall) wakker in het lichaam van een kleinere versie van haarzelf. Dat levert hilarische momenten op, want ze blijft even bijdehand. Little is alleen al de moeite waard om te kijken vanwege Marsai Martin. Die herken je uit Black-ish. En in die rol is ze ook nooit op haar mondje gevallen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]