Opvoeding

Bitch, prinses of engeltje welke bijnaam heeft jouw dochter?

1 september 2016
Bitch, prinses of engeltje welke bijnaam heeft jouw dochter?

Mijn dochters hebben 4 namen. Maar meestal spreek ik ze met hun bijnaam aan. Dat doen veel ouders bij hun kinderen. Koosnaampjes geven iets van vertrouwelijkheid aan. En ik vind originele namen altijd erg leuk. Maar tijdens onze vakantie keek ik toch een beetje raar op toen ik 3 meisjes zag met het woord bitch op hun T-shirt. Ik vind dat het woord bitch niet op kleding voor kinderen thuishoort. En vroeg me af wat een moeder bezielt om haar kind bitch te noemen.

 

Het eerste meisje spotte ik toen ik tijdens de avond voedsel ophaalde in het restaurant. In eerste instantie dacht ik dat ik het verkeerd had gelezen. Welke ouder laat zijn kind daar nu mee rond lopen? Maar tijdens de mini-disco zag ik een tweede meisje met een zelfde soort T-shirt. En vervolgens een dreumes. Toen ik twee vrouwen met de tekst Queen Bitch en Lady Bitch zag, viel het kwartje bij wie deze kinderen hoorden.

Moeder dochter outfits

De tekst op de vijf T-shirts was zelf uitgekozen. Waarschijnlijk door de twee vrouwen. Naast zelfde shirts hadden ze namelijk ook alle vijf zwarte pettiskirts aan. Hoewel ik niet erg fan van het woord bitch ben, vond ik het leuk om moeders te zien die graag twinnen met hun kinderen. In de daarop volgende avonden zag ik heel wat bijpassende moeder dochter outfits voorbij komen. Naast T-shirts met bitch hadden ze ook moeder-dochter T-shirts mee met ‘Princess’. Onwijs leuk om moeders te zien die op deze manier quality time met hun kinderen hebben. Ze maakten er echt werk van. Elke avond opnieuw en dat zorgde voor vele positieve reacties. Maar de bitch T-shirts vond ik een van de weinig geslaagde outfits.

Bitch als bijnaam?

 In ons huishouden zijn we de prinsessenfase gelukkig al gepasseerd. Ook met andere suikerzoete koosnamen hoef ik niet aan te komen. Prima, er is keuze zat. Misschien ben ik ouderwets, maar ik vind het woord bitch gewoon niet kunnen voor een kind. In mijn ogen heeft het niks complimenteus. Het is niet voor niets dat het soms in song teksten of tv-series weg gepiept wordt. Daarom zou ik mijn dochters hier nooit mee aanspreken of een T-shirt voor hun laten drukken met een soortgelijke tekst. Voor mij hebben mijn dochters meer waarde. En ik vind dat je als ouders je kinderen eigenwaarde mee hoort te geven en te bevestigen dat ze mooi en bijzonder zijn. Zo wil ik mijn dochters leren dat ze niet hoeven te reageren als iemand ze ‘lekker ding’, ‘bitch’, ‘hoer’ of ‘hey sexy’ noemt. Zodat ze weten dat ze het niet hoeven te accepteren als ze nagefloten worden of op deze manier door jongens of mannen benaderd worden.

Natuurlijk is iedere ouder vrij om haar kinderen een bijnaam te gevent of aan te spreken zoals zij dat zelf willen. Toch zou ik het jammer vinden wanneer meisjes op zo’n jonge leeftijd al niet beter weten. Want of ze nu wel of niet een matchend outfitje aan hadden, het waren stuk voor stuk prachtige kinderen.

Ik ben benieuwd wat jij hier van vind, heb jij hier moeite mee? Ik lees het graag!

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Kleine Prinses
  3 september 2016 at 10:48

  bitch zou ik ook nooit zeggen hoor… dat hoort niet! Ik zeg altijd Loetie Poetie of haar naam 😉

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  2 september 2016 at 12:06

  OMG WHY! haha, die zijn niet goed!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  2 september 2016 at 11:16

  Ik vind bitch op een t-shirt echt niet kunnen en zou mijn dochters dat sterk afraden. Ik vind sowieso dat er vaak hele foute teksten op t-shirts staan. Prinses zou ik er ook niet opzetten.

 • Reply
  Rory
  2 september 2016 at 09:45

  Toevallig viel mijn blik een paar dagen terug op een ontzettend leuke tanktop voor mijzelf, met daarop de tekst ‘draak’. Waarom ik dat leuk vind? Tja, it’s obvious ben ik bang. Omdat ik inderdaad best wel eens een behoorlijke draak kan zijn. Funny.
  Maar voor mijn kind? No way! Want ook voor mijzelf zou ik eerst nog even nadenken. Is dit echt iets wat je in de wereld wilt zetten? Ik let juist altijd goed op met teksten op t-shirts voor kinderen. Los van het feit dat ik het vaak te schreeuwerig en in your face vind. Vind ik ook dat je een kind niet moet opzadelen met teksten als “I’m very precious” of “I am beautiful”. Dat is voor mij eigenlijk ook al een stap te ver.

 • Reply
  Cassandra
  2 september 2016 at 08:28

  Oke hier heb ik echt moeite mee, ondanks het twinnen wat ik ontzettend leuk vind, vind ik het totaal niet gepast om je kinderen een t-shirt te laten dragen met deze benaming. Gewoon niet doen. Wij noemen onze dochter meestal lieffie haha, dat probeerd ze namelijk zelf ook. En op het kdv wordt ze muisje genoemd.

 • Reply
  Jikke
  1 september 2016 at 20:06

  Ik kijk altijd naar de tekst op een shirt. Er zijn naast bitch nog wel meer teksten waar mijn dochter niet in mag lopen.s

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress
  1 september 2016 at 17:17

  Het idee is inderdaad leuk, de uitvoering wat minder…

  On a different note: heb jij niet ook nog een klein mini-prinsesje? 🙂 Verheug je er maar vast weer op.

 • Reply
  Merel
  1 september 2016 at 11:10

  Ik vind het ook vreemd, wil zelf echt niet dat onze dochters zichzelf associëren met het woord bitch. Zou toch hetzelfde zijn als je kinderen met het woord Trut of Hoer laat lopen? Engels maakt het niet ineens schattig.

  Los daarvan wel heel leuk idee, op t woord na dus ?

 • Reply
  MetMirjam
  1 september 2016 at 10:53

  Ik ben het helemaal met je eens! Super leuk om zo samen iets te doen, maar dat soort teksten vind ik echt niet bij kinderen horen..

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!