Lifestyle Uitstapjes met kinderen

Amy Winehouse biografische docufilm

14 juli 2015
Vandaag maak je kans om een kledinsgstuk van Lovestation22 te winnen. Dit kinderkledingmerk maakt stoere kleertjes voor meisjes. https://goodgirlscompany.nl/mommy-monday-giveaway-lovestation22/

Er zijn maar weinig mensen bij wie zangeres Amy Winehouse geen reacties oproept. De een heeft positieve associaties bij haar naam. Ondanks haar strijd tegen drugs en alocol, had ze een dijk van een stem. De ander ziet vooral haar gebreken. Haar drugs- en alcoholmisbruik. Hoe ze de tabloids haalde en soms stomdronken op het podium stond te zingen. Welke associaties je ook bij haar hebt, een ding staat vast: ze stierf te jong. Op 23 juli stierf Amy. Nog maar 27 jaar oud, waardoor ze lid werd van de beruchte Club 27. Dit jaar is het al weer 4 jaar geleden dat Amy stierf aan alcoholvergiftinging. Daarom komt er op 13 augustus een autobiografische film uit over het roerige leven van Amy. Deze is geproduceerd door Asif Kapadia en de eerste kritieken zijn lovend.

Biografische film Amy Winehouse

Amy Winehouse

Amy Jade Winehouse  werd geboren als dochter van taxichauffeur Mitchell Winehouse en apotheker Janis Seaton. Dit getalenteerde meisje zou al snel uitgroeien tot een Britse jazz- en soulzangeres. Ze was de eerste Britse die vijf Grammy Awards won. En stond daarmee op een eenzame hoogte. Ze had een ongekende muzikale genialiteit en stond ook wel  bekend als ‘one take wonder’. Dit omdat ze in staat was haar liedjes in een take op te nemen. Geen geknutsel, opvijzelen of het mooier maken dan het is. Amy was eerlijk, rauw en authentiek. Volgens vele muzikanten waarmee ze samenwerkten was ze de meest authentieke persoon in de muziek business. Amy Winehouse deed waar ze zin in had.

biografische documentaire Amy Winehouse

Amy Winehouse in 2006

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart.  Amy gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met 5 Grammy Awards.

Maar haar wereldwijde succes had ook een keerzijde. Het veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

  • Reply
    Tamara
    14 juli 2015 at 08:50

    Ontzettend zonde en veel te vroeg!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!