Geloof Zwangerschap

75 unieke Bijbelse namen voor meisjes + hun betekenis

19 mei 2019
Unieke Bijbelse namen voor meisjes

Het vierde kind van Kim Kardashian en Kanye West heet Psalm. De Engelse variant voor het Bijbelboek Psalmen. Ben jij nu ook op zoek naar Bijbelse namen maar houd je niet zo van die populaire christelijke kindernamen? Dan vind je in onderstaand rijtje een aantal leuke, moderne Bijbelse kindernamen die zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Bijbelse namen zoals bijvoorbeeld Sem, Levi, Ruth, Naomi, Sara , Lois en Eva zijn al een aantal jaren populair in Nederland. Best grappig want over het algemeen is Nederland een van de minst religieuze landen ter wereld. Je kunt dan ook gerust stellen dat niet alleen ouders met een christelijke achtergrond kiezen voor een kindernaam met een Bijbelse betekenis. Maar dat het christendom een enorme stempel gedrukt heeft op de Nederlandse kindernamen.

Wie noemt zijn kind nu Psalm?

Net zoals de meeste celebrities staan Kim en Kanye bekend om hun ietwat bijzondere voornamen. Daarom zorgde de naam Psalm ook voor opgetrokken wenkbrauwen. Maar met zussen die de naam North en Chicago dragen, is hij in goed gezelschap. Bovendien, heeft hij een broertje: Saint. Van Saint is het een kleine stap naar Psalm. Ook dit is een korte, stoere kindernaam. En hij is ook nog eens religieus geïnspireerd.

Babynamen video

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Populaire christelijke namen

De naam Saint stond ook op mijn lijstje met meisjesnamen die het niet zijn geworden voor Chloe. Zoals jullie weten, houd ik van namen die niet perse stereotype zijn en ben ik er niet vies van om mijn dochters namen te geven die voorheen bekend stonden als jongensnaam. Zoals ik in bovenstaande video uitleg, krijgen mijn kinderen altijd 4 namen. Het vernoemen van een kind, gebeurt volgens een bepaald format en kindernamen moeten aan een bepaalde eis voldoen.

Een Bijbelse naam of een christelijke naam?

Een van die eisen is dat mijn kinderen altijd een christelijke naam krijgen. Als je de betekenis van hun namen weet, zie je dat ook overduidelijk. Toch hebben ze geen van drieën een standaard Bijbelse naam. Een Bijbelse naam is wat mij betreft namelijk een kindernaam die ook in de Bijbel staat. Ik heb een hekel aan populaire kindernamen en datzelfde geldt voor veel Bijbelse namen. Omdat je dan vaak de populaire Bijbelse kindernamen krijgt. In mijn jaren als zondagsschooljuffrouw zag ik heel wat Naomi’s, Judiths, Hanna’s, Jedidja’s, Eva’s, Maria’s en Anna’s voorbijtrekken. Ik vind de keuze te beperkt, vandaar dat ik de voorkeur geef aan een christelijke naam.

75 moderne Bijbelse namen voor meisjes

In onderstaande tabel vind je maar liefst 75 Bijbelse namen voor meisjes. Hier zitten een aantal naam-namen tussen, maar ook woorden of plaatsnamen uit de Bijbel. In elk geval hebben ze allemaal een betekenis.

Naam

Betekenis

Komt voor in/ bijzonderheden

Abijah/ AbiaGod is mijn vader
Abigail/Abigaelvreugde van de Vader
Abisaih/ Abisaigeschenk van de Vader
AbraVrouwelijke vorm van Abraham
AdajaGod is mooi
Adriël1.    Van oorsprong een jongensnaam, maar net zoals Jedidjah heeft dit potentie om een meisjesnaam te worden. (1 Samuel 18:19)

 

AilishGewijd aan God
AilsieGewijd aan God
Aoife (Iers)Leven, levendigeIerse variant op Eva
Ariel / airrealLeeuw van God
AsaDokter, genezerAsa was koning van Judah. Vroeger een jongensnaam, maar doordat het op een –a eindigt perfect als meisjesnaam
AsherEen van de 12 zonen van Jacob en daarmee en van de 12 stammen van IsraelDeze oorspronkelijke jongensnaam is leuk voor stoere meisjes. In de film Sing heette het meisjesstekelvarken Ash.
Atarah/ AtaraKroon1 kronieken 2:26
AvaLevenVariant op Eva komt voor in Genesis
AzaireGod heeft geholpen
AzizaSterk
BeccaVariant op Rebecca en betekent trouw
CalahFavoriet, kansGenesis 10:11–12
Charity

 

Lieflijk1 Corinthiērs 13:1-13
Chloë/ChloéNieuw leven, groei1 Corinthiër 1:11
Celestine/CeleiaHemels, goddelijk
Cilicië/CiliciaHandelingen 6:9

 

DelilahKomt voor in Richteren 16:4.
Dora/Dores/DorienGeschenk van God
EdenParadijsGenesis 2:8
EliMijn God
ElishaVerlossing van GodLukas 1:5
ElijahDe Here is mijn GodEngels variant van Elia
EloraGos is mijn licht
Ezra/ EsraHulp, HelperVan oorsprong een jongensnaam maar door zijn zachte a-klank op het einde in opkomst als meisjesnaam
Faithgeloof1 Corinthiërs 13:13)

 

GenesisHet beginDe naam Genesis is in Amerika in opkomst als een van de populairste kindernamen van 2019. Het is een mooie verwijzing naar het eerste Bijbelboek.
GraceGezegend genadeSpreuken 3:34
HagarvreemdelingGenesis 16:1
HavilahZandstrandKomt voor in het oude testament
HopehoopPsalm 25:21
IdalahIdalah is een stad in Zebulon. Kortom een bijbelse plaatsnaam
IséGewijd aan GodFranse variant van Elisabeth
Jemima/Jemimahzo mooi als de dagJob 42:14 Nadat Job alles is kwijtgeraakt krijgt hij nogmaals een aantal dochters waarvan Jemimah er 1 is.
Joyvreugde

 

Hebreeën 1:9
JuniaJunia was een vrouwelijke apostel uit de bijbel Romeinen 16:7.
Keonnagenadige gave van GodPolynesische naam
KeilahPlaatsnaam in de Bijbel
KerenDochter van Job
KeziahKaneelTweede dochter van Job. Job 42:14
LioraGod is mijn licht
LystraPlaatsnaam in de bijbel
MagdalenaMattheus 27:25
MarahbitterMarah is de plaats waar Mozes nadat hij door de rode Zee was getrokken, zijn kamp opsloeg
MercyGenesis 43:14
Micaiah

 

Wie is als God
Moriah/MoriaBerg die Abraham beklom om zijn zoon te offeren.
NaavamooiHooglied 2:14
NaamaMooi, lieflijkVrouw van Koning Salomo
NeriahLicht/lamp van GodJeremia 32:12
OraBidden, gebed
OprahJong hertRichteren 6:11
PhoebeLichtRomeinen 16:1
PriscaOudHandelingen 18:2
Rhodea/RhodeRoosHandelingen 12:13
Sapphira/ZafiraZij die verteltHandelingen 5:1
SelahRustPsalm 3:2
SeraphinaEngel
SerahMorgensterGenesis 46:17
Sherah1 kronieken 7:24
Shifra/Sifra/ZifraschoonheidExodus 1:15
ShilohRustig, vredigJozua 18:8
TerahNumeri 33:27
TimnaPlaatsnaam uit de Bijbel. En een zusje van een vroeger vriendinnetje heet zo.
Zemira1 Kronieken 7:8
ZillahBlind
ZinaOvervloed1 kronieken 23:10
Zipporahvogeltje of de zingendeExodus 2:21
ZelahEen stad binnen het woongebied van de stam van Benjamin
ZorahWoonplaats van Simson

Bijbelse namen

Photo by Hélder Almeida on Unsplash

 • Reply
  Josan
  11 oktober 2015 at 22:44

  Dank je wel Godelieve, ik vond het ook een leuke tag om in te vullen

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!