Nederland Uitstapjes met kinderen Zuid Holland

Ons bezoek aan Monster Jam 2016

14 juli 2016
Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-Blue Thunder

Er waren eens 3 meisjes die naar Monster Jam 2016 gingen. Het klinkt een beetje als het begin van een mop. Toch was dit wat wij deden. Samen met de beide oudste missen reisde ik naar Rotterdam af. We zouden een dag genieten van gierende banden en brullende motors. Want zoals Madusa zei “Girls like big toys too!”

Abonneer je hier op mijn kanaal

Of dat waar was, zou ik die dag ontdekken. Mijn meiden zijn dol op Mario Karts. Dus ik twijfelde er niet aan dat ze Monster Jam 2016 op zijn minst interessant zouden vinden. Omdat we ook een kaartje hadden voor de Pitt party waren we die zaterdag al vroeg uit de veren. Met de trein stond er toch wel 2 uur voor. Bovendien weet je het maar nooit met de trein.

Monster Jam 2016

Zonder noemenswaardige bijzonderheden kwamen in Rotterdam aan. De Kuip was de plek waar het spektakel zou plaatsvinden. We waren mooi op tijd. Dus konden we moeiteloos in de rij aansluiten voor de Monster Jam 2016 Pitt Party. Daar stonden we dan te wachten. En wachten duurt lang. Vooral wanneer je kinderen bij je hebt die een leuke gebeurtenis in het verschiet hebben. Ook was het weer wisselvallig waardoor het een beetje spannend bleef of we het droog zouden houden terwijl we in de rij stonden.

Klokslag 11 uur openden de deuren zich. Na een controle konden we zo met onze uitgeprinte tickets het terrein op lopen. De Kuip in, op zoek naar de Pitt Party.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-El Toro Loco

De Monster Jam 2016 Pitt Party

Mijn meiden hadden erg uitgekeken naar de Monster Jam Pitt Party. Omdat je hier een apart ticket voor nodig had- wat al snel was uitverkocht- hadden we hoge verwachtingen. Wat zou het zijn? Een Meet & Greet met de bestuurders? We hoopten stiekem een fotomoment te kunnen hebben met de vrouwelijke bestuurders: Madusa, Cynthia Gauthier en Briana Mahon. Of de mogelijkheid om vlakbij of misschien wel in de auto een foto te maken.

Maar in de praktijk waren die verwachtingen te hoog gespannen.Op het veld stonden de verschillende monster trucks achter lint opgesteld. Je mocht vooral niet te dichtbij komen. Voetje voor voetje schuifelend achter de andere honderden bezoekers kon je een foto maken. En hopen dat er op je foto geen andere bezoekers stond die gelijktijdig het zelfde probeerde te doen. De Monster Jam 2016 Pitt Party duurde van 11.00 uur tot 13:00 uur. Maar we waren binnen 30 minuten wel klaar. En het officiële programma zou pas tegen 15:00 uur beginnen. Wat moest ik al die tijd doen?! Weet je hoe lang zoiets duurt voor kinderen?!!

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-mascotte Fijenoord

Entertainment op locatie

Gelukkig was daar een beetje over nagedacht. Er stond een springkussen. En ook al stond er dan een lange rij van kinderen het lukte mijn dochters toch om een aantal keer het gevaarte op te klimmen en er aan de andere kant weer af te glijden. Ook kon je natuurlijk de nodige merchandise kopen. Zoals een jaarboek, petjes, knuffels en T-shirts.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-Cynthia Gauthier

En er was een mogelijkheid om handtekeningen aan de bestuurders te vragen. Maar ook daarvoor gold dat de rijen enorm lang waren. En ik had niet heel veel zin om achteraan aan te sluiten. Ik zou het veel beter gevonden hebben wanneer de drivers bij de Pitt Party aanwezig waren geweest. Dat geeft zo’n handtekening een veel exclusiever karakter. En dat niet alleen. Als je dan speciaal een ticket daarvoor aan geschaft had, krijg je tenminste waar voor je geld. Verder waren we wel enige tijd zoet met het kopen van voedsel. Weer iets met rijen.

Het programma van Monster Jam 2016

Uiteindelijk hielden we zeeën van tijd over. Ook om over het terrein te lopen. Er waren meer ouders met kinderen die op de grond zaten. De tribunes waren nog niet open dus zitten op een stoel kon je niet. En je moet toch wat. Al die tijd staan, begin je op een gegeven moment aan je rug te voelen. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar ik heb mijn kinderen vermaakt. Terwijl ik hoopte dat de show spectaculair genoeg was voor mijn kritische 7 en 9 jarige dochters.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-verslag

En dat was het. Al vanaf de opening met vuurwerk zaten we er helemaal in. De race tegen elkaar was spannend. De snelste monster truck mocht door naar de volgende ronde. In de finale won Tom Meents de bestuurder van Max-D. De gewonnen beker hield hij niet voor zichzelf, maar gaf hij aan een fan. Hoe leuk?! Ook deed Tom nog even een stunt. Hij reed door 11 auto’s heen alsof het niks was. Voor ons was het in elk geval spectaculair om naar te kijken.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-vuurwerk

Freestyle

Het draaien van rondjes (donuts) vonden mijn dochters heel spectaculair. En dat lieten ze horen ook! Tijdens dit onderdeel bepaalde het juichen van het publiek de winnaar. Maar het onderdeel Freestyle was natuurlijk waarom we daar zaten. Waar het leek alsof sommige bestuurders maar wat rond karden, maakten een aantal er een ware show van. Containers aan de zijkant van het parcours werden gebruikt om salto’s met monster trucks te maken. Het was GE-WEL-DIG spectaculair. Ondanks de matige start, van de dag werd het einde afgesloten met vuurwerk. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Monster Jam 2016-GoodGirlsCompany-Scooby Doo

Monster Jam Do’s:

 • Neem gehoorbescherming mee. Enkele monster trucks hadden hele harde motors. Na 2 uur in de herrie, doen je oren en hoofd echt wel pijn.
 • Neem iets mee om je kinderen te vermaken.
 • Als je niet een fortuin kwijt wilt zijn aan hapjes en drankjes kan je deze het beste zelf meenemen.
 • Ga met het openbaar vervoer. Bijna iedereen die met de auto ging, hoorde ik klagen over de drukte waardoor de locatie slecht bereikbaar was. Hier was van tevoren ook voor gewaarschuwd in reminders.

Ben jij ook ooit bij zo’n grootschalig evenement geweest?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Silvia
  18 maart 2018 at 18:08

  Even een vraagje in ga er met mijn neefje van 6 naar toe, niet naar de party maar echt naar de show, hoe lang duurt de hele show ongeveer? kan nergens info over vinden.

  • Reply
   Josan
   18 maart 2018 at 18:09

   Poe, als ik mij goed herinner zo’n 1 tot 1 1/2 uur.

 • Reply
  Saskia
  14 juli 2016 at 19:45

  Wat zijn de foto’s van je meiden super leuk geworden! De tip van gehoorbescherming is inderdaad wel een hele goede haha 🙂

  • Reply
   Josan
   17 juli 2016 at 15:31

   Dank je wel Saskia. Ja, ik had geen oordopjes bij mij. Had ik achteraf best spijt van want het geluid vond ik best hard.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

Volg mij op Instagram!