Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen Utrecht video's

Lego World 2015

24 oktober 2015
Legoworld 2015-ervaringen Legoworld-GoodGirlsCompany

Legoworld bestaat 15 jaar. Toch was het ons in al die jaren nog nooit gelukt om het evenement te bezoeken. Daar kwam afgelopen woensdag verandering in. In onze regio was de herfstvakantie afgelopen week nog niet begonnen. Daarom was het even wat regelen. De oudste meiden zou ik eerst naar school brengen. Daarna zouden het kleinste missje en ik naar Utrecht afreizen. In de hoop op tijd te zijn voor de openingsceremonie en een leuk interview. Daarna zou ik weer richting Arnhem reizen om mijn andere dochters op te halen. Om vervolgens samen met ze naar Utrecht af te reizen voor Legoworld 2015. Yep, allemaal in een ochtend en met de trein. Een hele uitdaging dus.

Eigenlijk liep alles volgens planning. De oudste meisjes waren op tijd op school.  De treinreis met baby ging ook goed en we waren op tijd op Utrecht. Maar helaas ging het daar mis. We waren niet de enigen die hadden bedacht om Legoworld te bezoeken. Er stond een enorme rij bij de Jaarbeurs. En ik wilde nog wel op tijd zijn voor de openingsceremonie! Helaas kwam  ik daar iets te laat voor. Maar dit mocht de pret niet drukken. Tot dan toe was de ervaring al overweldigend. De verschillende hallen van de Jaarbeurs boden ruimte aan honderden mensen die allemaal een ding gemeen hadden: liefde voor Lego.

wereldbol op Legoworld-GoodGirlsCompany

Legoworld-GoodGirlsCompany

Wat zijn de hoogtepunten van Legoworld?

Ik sprak met de spokesperson van Lego over hoe Legoworld veranderd is. Het evenement begon 15 jaar geleden in Zwolle.Inmiddels is Utrecht de standplaats. Ook is het aantal bezoekers flink gestegen. Maar het meest belangrijke: het is aantrekkelijker geworden voor kinderen. Kinderen kunnen de hele dag bezig blijven waardoor Legoworld ook echt een dagvullend gezinsuitje is. De douche is dit jaar een van de hoogtepunten van Legoworld. Hier kunnen kinderen onder gaan staan. Zo komen ze onder een waterval van Legosteentje terecht.

Lego-GoodGirlsCompany

Legoworld-LegoFriends-tot wanneer is Legoworld

Wereldrecord

Toen ik er woensdag was, waren bezoekers nog bezig met de recordpoging. Inmiddels weet ik dat het gelukt is. Meer dan 3200 kinderen en Lego fans werkten de afgelopen week knalhard om de allerhoogste toren te bouwen.Zo hoopten ze deze 15de editie wereldrecordhouder Milaan van de troon te stoten.
het oude record stond op 35.05 meter. En het nieuwe record is 35.16 meter. Daardoor mag Nederland zich vanaf nu trotse eigenaar noemen van het land dat de hoogste toren van Legosteentje ter wereld heeft gebouwd.

Het record werd weer terug gewonnen nadat Nederland in 2010 een wereldrecord behaalde van 30,50 meter. Het laatste steentje werd gelegd door de hoofdrolspeler uit ‘Lego the Movie; Emmet.
Ook ontving SOS kinderdorpen een cheque ter waarde van 35.160 Voor elke meter die werd gebouwd doneerde de LEGO Groep 1000 euro aan dit goede doel. Dankzij het harde werk van alle vrijwilligers, enthousiastelingen, kinderen en gezinnen heeft dit geresulteerd in een waanzinnig mooi bedrag.

Met Wildstylz-GoodGirlsCompany-Legoworld

LegoChima-GoodGirlsCompany-Legoworld

Grappige feitjes over Lego:

 • De allereerste wereldrecord poging van de hoogste Lego toren werd gedaan in 1986, helaas werd er toen nog niet gemeten…
 • De eerste gemeten hoogte van een wereldrecord poging was in 1988 in Londen en deze was ‘maar’ 15,53 meter hoog.
 • Er zitten ongeveer 580.000 Lego steentjes in de Lego toren!
 • De Lego toren heeft al een flinke reis afgelegd, er werden onder andere wereldrecords gevestigd in Mexico, Rusland, Israel, Korea en Nieuw-Zeeland.
 • In Boedapest was er een hele zwerm bijen die zich in de Lego toren wilden huisvesten!
 • In Korea werd het laatste Lego blokje gelegd door een bijzondere VIP, namelijk de Deense kroonprins
 • De hoogte van de Lego toren hangt af van verschillende factoren zoals het weer en of er nieuwe type Lego steentjes worden gebruikt.

Nadat ik het ochtendprogramma had bijgewoond, reisde ik in de middag met mijn oudere dochters opnieuw naar de Jaarbeurs. Beide meiden waren heel erg enthousiast en vermaakten zich ondanks de drukte prima. Er zijn springkussens, verschillende plekken waar je zelf de leukste Lego creaties kan maken. Ook kunnen kinderen natuurlijk met hun favoriete Lego figuurtjes poseren. Grappig vond ik het bad van Legosteentjes. Hier konden kinderen in spelen. Maar mijn dochters ontdekten iets wat veel ouders alleen weten: Legosteentje onder je voeten of handen doen pijn!

Hebben jouw kinderen net zoals mijn kinderen nu pas herfstvakantie? Ook dan kan je nog een bezoekje brengen aan Legoworld tot woensdag 27 oktober. Toegangskaarten kosten online €19,50 en aan de kassa €25,-

Spelen jouw kinderen ook graag met Lego?

 

 • Reply
  Leuke uitstapjes met kinderen in de herfstvakantie
  17 oktober 2016 at 12:34

  […] niet gehad. Voor een impressie van het afgelopen jaar, kan je onze bovenstaande video bekijken of ons verslag van vorig jaar […]

 • Reply
  Leuke kinderactiviteiten in de herfstvakantie 2016, wat te doen
  3 oktober 2016 at 16:06

  […] niet gehad. Voor een impressie van het afgelopen jaar, kan je onze bovenstaande video bekijken of ons verslag van vorig jaar […]

 • Reply
  Fleur
  25 oktober 2015 at 08:02

  Leuk was het he? Wij hebben de kaartjes ook online gekocht, dat is wel de moeite. Het filmpje geeft een goede impressie van Lego-world. Ewan heeft Dimensions direct op z’n verlanglijstje gezet 😉

  http://www.mizflurry.nl

 • Reply
  Astrid
  25 oktober 2015 at 01:59

  Het was leuk he! Vind het alleen wel een groot verschil, wat de kaartjes online en aan de kassa kosten. Misschien handig om te vermelden dat je aan de kassa maar liefst € 25 betaald !! Dus beter online bestellen. Het was zeker een cool dagje uit

  • Reply
   Josan
   25 oktober 2015 at 08:17

   Dank je wel voor de aanvulling Astrid

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!