Babyspullen Moeder & Kind Persoonlijk Uitstapjes met kinderen

Bezoek aan de Negenmaandenbeurs 2015

1 maart 2015

Gisteren was het dan eindelijk zover. Samen met mijn man bezocht ik de Negenmaandenbeurs 2015. Weken geleden hadden we al kaartjes gekocht. Als blogger ontving ik ook diverse uitnodigingen van standhouders om op een andere dag naar de speciale events te komen. Hoewel het natuurlijk leuk is om vooraan te zitten en weer met andere bloggers bij te praten, zag ik er toch vanaf. Er zullen vast nog voldoende keren komen dat ik als blogger de Negenmaandenbeurs kan bezoeken. En gebruik kan maken van alle privileges die daar bij horen. Maar dit is de laatste keer dat ik als aanstaande mama de beurs kan bezoeken. Ik wilde dat bijzondere moment samen met mijn man bewust meemaken. Daarom ging ik gewoon als mijzelf, een bezoeker. Toch had ik wel een aantal stands op mijn lijstje staan waarvan ik de mensen graag wilde spreken.


Natuurlijk wist ik wat ik kon verwachten op de Negenmaandenbeurs. In de afgelopen dagen had ik al verschillende andere blogposts voorbij zien komen. Op Mamaliefde toonde Linda wat ze meegenomen had. Welke stands de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook de dames van Prêt à Pregnant schreven een post met lekker veel foto’s van hun bezoek aan de beurs.

Is een Babybeurs nodig?

Wanneer het om een babybeurs gaat, valt me altijd op dat er vele critici zijn die het allemaal erg overdreven vinden. Een kinderwagen van meer dan 700 euro? Er is echt geen baby die hier om vraagt hoor! Argumenten als “Vroeger hadden ze dat ook niet en toch werden we ook groot”, hoor je dan veelal. Het klopt. Vroeger hadden we dat niet. Toch vind ik dat soort opmerkingen te kort door de bocht. Bijna niks is meer zoals het vroeger was. Bij veel producten zie je dat innovaties het gebruiksgemak verbeterd hebben. Maar als het om babyproducten gaat, vindt men het heel normaal dat de tijd stil staat. Dat de baby’s van nu de zelfde producten gebruiken als 30 jaar terug. Dat is niet erg realistisch. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik zo’n grote onhandige kinderwagen heb zoals mijn oma had en daardoor meer aan huis gekluisterd was.

Puur Baby Plaza

Wat me opviel bij de andere blogs was dat Puur Baby Plaza amper genoemd werd. Jammer, want ik vond het zeker een bezoekje waard. De dames van BabyBeGood hebben er veel tijd in gestoken. Enkele jaren geleden werd hun idee voor een paviljoen met duurzame babyproducten nog voor gek versleten. Maar anno 2015 zie je dat duurzaam en verantwoord gemaakte spullen echt niet alleen maar iets is voor geitenwollensokkentypes. Steeds meer ouders willen de wereld een beetje mooier maken voor hun kostbaarste bezit. Ik vind het een goede ontwikkeling dat de Negenmaandenbeurs hier ruimte voor biedt. Puur Baby Plaza was een mooie mix tussen kleine en grote ondernemers. Zo had ik een leuk gesprek met Esther, eigenaresse van Petit & Jolie. Natuurlijk heb ik even alle babyproducten geprobeerd. Heerlijke geuren! Nieuw in het assortiment van Petit & Jolie is de Baby Massage Olie en Anti-Striae Olie. De olie ruikt heerlijk naar vanille. Een geur die ik persoonlijk erg lekker vind bij new borns. Ook moest ik natuurlijk even langs bij NAIF babycare. Sinds ik Sjoerd in januari ontmoette timmert NAIF aardig aan de weg met hun heerlijke producten. Zo stonden ze afgelopen week op een beurs in Amerika. Ook Blijkt Doutzen Kroes een groot fan te zijn van hun natuurlijke babyproducten. Leuk aan de Ekoplaza stand was dat je hier als jonge ouder workshops kon volgen voor het maken van lekkere biologische babyhapjes.

Negenmaandenbeurs 2015_Joolz Geo SidePack_Joolz Geo Studio collectie_Joolz stand op Negenmaandenbeurs

Joolz Geo Studio collectie en Joolz Sidepack

Ik wilde even bij Joolz Langs. In de afgelopen weken had ik erg plezierig contact met hun PR bureau. Bovendien had ik toegezegd even langs te komen. Helaas ben ik momenteel een zeef met voornamen. Maar na wat miscommunicatie bleek ik uiteindelijk de goede persoon voor mij te hebben. Gelukkig was ze erg hulpvaardig om mij even persoonlijk te woord te staan over de nieuwste Joolz producten.

Joolz Geo SidePack_Joolz-Geo-SidePack_GoodGirlsCompany-Joolz stand op Negenmaandenbeurs 2015_extra opbergruimte Joolz Geo

De Joolz Geo is een must-have voor iedere ouder die graag wat meer ruimte wil hebben. Comfortabel, veilig en goed wendbaar. Of je hem nu gebruikt voor een of twee kinderen, deze wagen geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Nieuw is de Joolz Geo SidePack. Deze handig ontworpen tas biedt je de extra ruimte die je nodig hebt om alles mee te nemen wat je wilt. In de Joolz stand verbaasde ik mij er over hoe gemakkelijk je de tas bevestigt aan een zijde of aan beide zijden. De Joolz Geo Side Pack is vanaf maart 2015 verkrijgbaar en zal € 59,- gaan kosten. Ook mocht ik de nieuwe Joolz Geo studio collectie met eigen ogen bewonderen. Geïnspireerd door Franse romantiek. Met dubbele stiksels, zwarte wielen en prachtige stoffen. Deze nieuwe aanwinst binnen de Joolz Geo familie is verkrijgbaar in drie Studio kleuren. De fashionable zwarte kleur ‘Studio Noir’; Een jeansstof kleur ‘Gris’ en de geraffineerde ‘Graphite’. Natuurlijk zijn de verzorgingstas, slaapzak en parasol in matching kleuren verkrijgbaar. De Joolz Geo Studio collectie is verkrijgbaar vanaf de zomer 2015.

Negenmaandenbeurs 2015_Stokke Home concept_Stokke junior bed_GoodGirlsCompany

Stokke Home Concept

Ook Stokke had dit jaar groots uitgepakt. Natuurlijk stond de Stokke Scoot in pastelkleuren opgesteld in de stand. Ook kon je op een vergrote versie van de Stokke Tripp Trapp zitten. Maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. Mijn aandacht ging uit naar het Stokke Home concept. Een compacte babykamer die je naarmate je kindje groter groeit, uitbouwt tot een volwaardige kinderkamer. Een commode wordt een bureau. Het ledikant wordt een schattig bedhuisje.

Negenmaandenbeurs 2015_Stokke Home concept_Stokke

Wat helemaal leuk is, is het multifunctionele wiegje dat uit zichzelf schommelt. Dit wiegje til je gemakkelijk op. Een handig bedje voor overdag in de woonkamer en voor de nacht zet je hem lekker dichtbij je bed. Door de transparante stof ziet je baby jou en jij kan je kindje zien. Geweldig om te zien hoe Stokke blijft innoveren en zoekt naar duurzame manieren om je kinderkamer een nieuw leven te geven.

Negenmaandenbeurs 2015_Bugaboo stand op Negenmaandenbeurs 2015_Bugaboo Buffalo Escape_Bugaboo Cameleon_Wat kost een Bugaboo Escape

Bugaboo Buffalo Escape

In de Bugaboo stand bekeek ik de nieuwe Bugaboo Escape. Deze robuuste kinderwagen is bedoeld voor ouders die houden van off-road en zich makkelijk een weg willen banen door de urban jungle. De all-terrain Bugaboo Buffalo Escape is er als special edition met een vaalgroene canvas look, faux leren details en is geschikt voor elke omgeving en elk avontuur. Daarnaast besprak ik de opening van hun nieuwe flag ship store in Berlijn. Deze nieuwe winkel is te vinden in het hipster hart van Berlijn en een must- see als je een stedentrip doet.

Al met al had ik samen met mijn man een heerlijk dagje uit. Ik vond het leuk om zoveel mensen even persoonlijk offline te spreken. Met twee tassen vol informatiefolders en leuke spulletjes keerde ik huiswaarts. Helaas moest ik een dagje slenteren op de Negenmaandenbeurs in de drukte wel bekopen met harde buiken, zere voeten en een totaal gesloopt lichaam. Blijkbaar vergeet ik soms dat ik naast blogger ook nog aanstaande moeder ben. Gelukkig heb ik mijn lichaam om mij daaraan te herinneren.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]