Kerst Nederland Uitstapjes met kinderen Utrecht Zuid Holland

Betoverende Werelden met Disney on Ice 2017

16 december 2017
Disney-on-Ice-GoodGirlsCompany

Het perfecte uitje voor de Kerstvakantie is Betoverende werelden van Disney on Ice. Samen met al mijn dochters ging ik naar deze fenomenale familievoorstelling in Ahoy Rotterdam.

Rover-Betoverende werelden-Ahoy-Rotterdam-GoodGirlsCompany

Betoverende Werelden met Disney on Ice 2017

De opzet van Betoverende Werelden leek op die van 100 Years of Magic. De Disney on Ice voorstelling van 2016. Maar in plaats van een heleboel Disney-figuren de revue te laten passeren, bleef dit jaar de focus op 4 succesfilms. Toy Story, De Kleine Zeemeermin, Cars en natuurlijk de knaller Frozen. Kortom een mooie selectie van verhalen die zowel jongens als meisjes zal aanspreken. De presentatie van de voorstelling lag weer in de handen van Mickey, Mini, Goofy en Donald. Zij kletsten de verschillende werelden aan elkaar met luchtige sketches en anekdotes. Ze doen wat ze ieder het beste kunnen doen. Mickey is vrolijk en monter en Goofy stuntelig.

Betoverende werelden-Disney on Ice-GoodGirlsCompany-Ahoy-Rotterdam

Toy Story

De voorstelling begint met Toy Story. Toy Story 3 om precies te zijn. In dit verhaal is Andy een jaar of 17 en verlaat het ouderlijk huis verlaten om aan de universiteit te studeren. Maar wat gebeurt er met zijn oude speelgoed? Deze komt op een kinderdagverblijf waar de boosaardige beer Lotso de scepter zwaait samen met de narcistische en domme Ken. Als hij dan ook nog Buzz Lightyear reset zodat deze weer in de fabrieksinstellingen wordt gezet, verzint Woody een plan.

Toy Story 3- Disney-GoodGirlsCompany

Met de hulp van Barbie probeert hij zijn vrienden te redden. Wat volgt is een uiterst hilarisch schouwspel waarbij Barbie zowel haar beauty als brains inzet. Bekende personages zoals Jessie en Bullseye, Meneer een mevrouw Aardappelhoofd, de groene soldaatjes, Slinky Dog en Hammie het varken mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Dit vrolijke spektakel met dans af en toe een (vuurwerk) knal en zang, zet meteen de toon voor de rest van de avond. Er zit een goede opbouw in voor verschillende leeftijden. Van alle andere acts heeft dit stuk ook meteen de meeste humor. Iets wat mijn tienerdochter ook erg belangrijk vindt want anders wordt het al snel kinderachtig.

Kleine Zeemeermin-Disney on Ice-GoodGirlsCompany-Ahoy-Rotterdam

De kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin had het mooiste decor aldus mijn oudste dochters. En misschien hebben ze ook wel gelijk. De Kleine zeemeermin was een van de eerste Disney-films die ik in de bioscoop zag dus zal daarmee altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.

De vrolijke krab Sebastiaan neemt je op de swingende Caribische vibes mee naar diep in de zee waar het erg gezellig is zo tussen de vissen. We zien Ariel verliefd worden op prins Erik. Haar verlangen uitspreken om eens bij de mensen te willen zijn. Wat volgt is dat ze haar stem verkoopt aan Ursula de valse zeeheks met haar gluiperige murenes? Zal Erik verliefd worden op het mooie meisje zonder stem? Laat dat maar aan Sebastiaan de krab over. Aandoenlijk is ook Botje die even voorbij zwemt. Zelf was ik het meest onder de indruk van het kostuum van het zeepaardje.

Praktische informatie Disney on Ice

Cars

In een meidenhuishouden is het misschien niet zo verwonderlijk dat we nog nooit een Film van Cars gezien hebben. We hebben er wel eens korte filmpjes van gezien, maar nog nooit echt een lange. Toch kennen we wel een paar personages van Radiator Springs. De goedaardige Takel, Sally, Rusty en natuurlijk Bliksem McQueen. Miss C heeft daar een klein rood autootje van.

Het gedeelte van Cars heeft eigenlijk niet echt een  duidelijk verhaal. Maar dat doet er ook niet toe. Waar deze act het van moet hebben, is het spektakel. Want wat is het indrukwekkende om die auto’s zelf over het ijs te zien bewegen. Je ziet de kinderen kijken van “Zit er iemand in?” Zonder elkaar te raken en zonder af te remmen in snelheid racen de wagens over het ijs. Hier en daar vergezeld door een stevige vlam (uit de pijp).

Disney-on-Ice-Frozen-GoodGirlsCompany

Frozen

Als Minnie Mouse vervolgens hint op dat het volgende verhaal gaat over twee zussen waarvan er 1 koningin is, weten mijn oudste dochters wel hoe laat het is. Inmiddels zijn ze uit de prinsessenfase in de anti fase belandt. Gelukkig is Miss C op haar manier er wel weer mee bezig. Niet Anna of Elsa zijn haar favoriet maar Olaf. Vol enthousiasme zwaait ze naar hem terwijl ze gilt “OLAFJE, IK BEN HIE-HIER!!!!”. Zonder gêne en steeds harder. Terwijl omstanders vertederd in haar richting kijken.

Kristoff-Disney-on-Ice-Frozen-GoodGirlsCompany

Frozen-Disney-on-Ice-Frozen-GoodGirlsCompany

Ik heb de indruk dat het stuk hetzelfde is als vorig jaar. Maar dat vind ik niet negatief. Je merkt dat artisten meer in hun rol zitten, het is volwassener geworden. En je ziet de dansers zichtbaar genieten, wetende dat dit het stuk is waar velen voor komen. Ook mijn tienermeiden ontdooien en we brullen vol overgave mee met “Laat het los”. Miss C is lyrisch over Olafs liedje Zomer. De sneeuweffecten en de rijdende trap van het kasteel op de Noorderberg maken het spektakel compleet. Hier kunnen wij geen genoeg van krijgen.

Disney on Ice 2017-GoodGirlsCompany

Praktische informatie Disney on Ice 2017

Locaties Disney on Ice 2017

Disney on Ice 2017 kun je de komende tijd op 3 verschillende locaties zien. Van 13- 17 december is het in Ahoy Rotterdam. Van 23- 26 december in de Jaarbeurs Utrecht en van 28- 30 december in de RAI in Amsterdam.

Video en foto’s

Tijdens de voorstelling mag je zoveel mogelijk foto’s maken en filmen. Zolang je niemand in de weg loopt kan dat ook gewoon. Ook word je aangemoedigd deze op Facebook en Instagram te delen.

Disney Merchandise

Er is verschillende Disney Merchandise te koop. Waaronder Minnie Mouse oren met LED-verlichting. Super cool. Je valt meteen op in het publiek. Alle merchandise is uniek en speciaal voor deze show. Maar er zit wel een prijskaartje aan.

Disney-on-Ice-2017-GoodGirlsCompany

WC’s

Bij al dit soort evenementen is een toiletbezoek altijd een ware opgave. Lange wachtrijen. Vooral voor die van de vrouwen. Houd daar rekening mee. 5 minuten voor aanvang nog even ‘snel’ naar de wc gaan lukt niet. Doe het zodra je binnenkomt.

Pauze

Tussen de act van de Kleine Zeemeermin en Cars zit een pauze. Gisteravond werd niet vooraf aangegeven hoe lang deze duurt. We hoorden op een gegeven moment dat we nog 3 minuten hadden totdat de voorstelling weer opnieuw zou beginnen. Het zou iets van 15- 20 minuten geweest zijn. Dat is best kort voor als je naar de wc wilt en ook nog eten wilt halen. Houd hier dus rekening mee.

Buggy’s en wandelwagens

Wandelwagens en buggy’s kan je op een speciaal aangegeven plek neerzetten. Dit is op eigen risico. Wij hebben het geprobeerd en daarna stond hij er gewoon nog.

Parkeer plek reserveren

De verschillende locaties bieden je de mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren. Wil je niet eindeloos door een (wildvreemde) stad zwerven opzoek naar een plekje doe dit dan ook gewoon. Het scheelt gedoe en na afloop is het lekker als je zo makkelijk in je eigen auto naar huis kan rijden.

Toy Story 3- GoodGirlsCompany

Duur van voorstelling

De voorstelling begon om iets na 19:00 uur. We stonden om iets na 21:00 uur ook weer buiten. Een goede duur voor een familievoorstelling. Mijn oudste meiden hielden het goed vol. De jongste had momentjes waarop haar aandacht wat meer verslapte maar er is wel ruimte om even rond te lopen.

Gehoorbescherming

Het geluid staat hard, maar persoonlijk had ik niet de indruk dat je gehoorbescherming moest dragen vanwege het geluid. Ook na afloop hadden we geen oorpijn. Maar mocht je (kind) gevoelig zijn voor hard geluid dan kan je het meenemen.

Betoverende Werelden van Disney on Ice is echt een familievoorstelling waar zowel mijn dochter van 2 als die van 8 en 11 jaar door betoverd werden en zichtbaar van genieten.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]