Lifestyle Persoonlijk

Beter Bloggen Challenge Update #1

9 mei 2015
Beter bloggen-Beter Bloggen Challenge-Update Beter Bloggen-tips en tricks

Op Craving Pages kwam ik de Beter Bloggen Challenge tegen. Nadat ik had gelezen wat het inhield was ik meteen enthousiast. Ik zocht al een tijdje naar een manier om mijn blog te professionaliseren. Sinds ik in december een nieuw thema had uitgekozen, had ik namelijk niet meer aan mijn blog gedaan. Aan de voorkant ziet het er ook strak uit, maar aan de achterkant zijn er echt wel dingen die beter kunnen. Dat weet ik, maar zoals dit wel vaker bij vervelende klusjes het geval is, blijf je ze uitstellen. En dit menselijke gedrag is mij ook niet vreemd.

Tot op heden gaf ik geen Beter Bloggen Challenge update. Maar toch was ik achter de schermen druk bezig. In2014 heb ik mijn blog van Blogger naar WordPress gemigreerd. Een aardig klusje. Ik ben best trots op mijzelf dat dit zonder hulp van anderen gelukt is. Van alle.

Beter Bloggen Challenge Maart

In maart stond de Beter Bloggen Challange in het teken van een grote schoonmaak. Schoonmaken zodat je overzicht krijgt. Zo verwijderde ik bepaalde objecten, maar voegde ook iets toe om meer overzicht te krijgen. In deze maand heb ik een aantal categorieën en tags verwijderd. Zo heb ik de categorie bio en biologisch verwijderd, maar organic liet ik staan. Ook heb ik een tagwolk toegevoegd.

Beter Bloggen Challenge April

De Beter Bloggen Challenge van april stond in het teken van de lay-out. Zoals vaste bezoekers misschien hebben opgemerkt, heb ik nu minder advertenties in de zij-balk staan. Vanaf nu is mijn policy dat ik elke maand maximaal 1 vaste advertentie plaats, in plaats van 3 advertorials.

Ook heb ik deze maand alle dode links opgeruimd. Hiervoor installeerde ik de plug in Broken Link Checker. Ideaal! Deze plug in monitoort elke dag welke links niet meer werkzaam zijn of welke servers niet reageren. Hiervan krijg ik dan een melding per e-mail en in mijn plug in dashboard. Zo hoef ik niet meer zelf door de 800 blog berichten te scrollen opzoek naar dode links.

Terwijl ik bezig was met het opruimen van dode links viel het me op dat ik in de afgelopen 6 jaar over veel verschillende webwinkels heb geschreven. Aan sommige bewaar ik warme herinneringen. Ik vond het jammer om te zien dat er een heel aantal niet meer bestaan. Waarschijnlijk heeft de recessie van de afgelopen jaren er behoorlijk ingehakt. Normaliter sta je daar niet zo bij stil. Maar net zoals het opruimen van een oude zolder herinneringen naar boven brengt, geldt dit met het opruimen van een blog ook.

Beter Bloggen Challenge Mei

In mei staat de Beter Bloggen Challenge in het teken van plannen. Bloggen is vooruitzien. Daarom is het handig om een aantal blogs vooruit te plannen. Meestal doe ik dat keurig. In de afgelopen maanden, waren er weken waarin ik wel 14 blogs achter de schermen klaar heb staan. Voor jullie mag het dan lijken alsof ik elke dag een nieuw blog schrijf en achter mijn computer zit. In werkelijkheid zit het anders. Zo gebruik ik vaak mijn kind-vrije donderdag en vrijdag om een aantal blogs te tikken.

Mocht ik in de tussentijd willen inspelen op de actualiteit of er een review of winactie tussenkomen dan schuif ik de geplande blogs gewoon verder naar achteren. Zoals sommige trouwe bezoekers misschien opviel, week ik de laatste weken van april van deze routine af. Zwangerschap, hormonen en soms gebrek aan inspiratie werken niet altijd bevorderlijk voor het bloggen. Soms heb ik echt geen puf. Dan plaats ik liever geen blogpost dan een matige blogpost. Met oog op de geboorte van baby nummer 3 besef ik toch wel dat ik wat meer vooruit wil werken. Zo gaat het bloggen door en hoef ik in mijn kraamweek hoogstens af en toe blogje weg te tikken vanaf mijn roze wolk. Eens kijken hoever ik kom.

In juni lees je over de uitdagingen van juni en of mijn mei gelukt is in mijn Beter Bloggen Challenge Update #2.

 • Reply
  Ninja moeder
  10 mei 2015 at 09:43

  Wat leuk en nuttig deze challenge. Ik ga hem ook even bekijken 🙂

  • Reply
   Josan
   12 mei 2015 at 06:05

   Ja, ik vind het een fijne en gestructureerde manier om net even die puntjes op de i te zetten. En het motiveert dat ik niet de enige ben.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.