Lifestyle Persoonlijk

Beter Bloggen Challenge Update #1

9 mei 2015
Beter bloggen-Beter Bloggen Challenge-Update Beter Bloggen-tips en tricks

Op Craving Pages kwam ik de Beter Bloggen Challenge tegen. Nadat ik had gelezen wat het inhield was ik meteen enthousiast. Ik zocht al een tijdje naar een manier om mijn blog te professionaliseren. Sinds ik in december een nieuw thema had uitgekozen, had ik namelijk niet meer aan mijn blog gedaan. Aan de voorkant ziet het er ook strak uit, maar aan de achterkant zijn er echt wel dingen die beter kunnen. Dat weet ik, maar zoals dit wel vaker bij vervelende klusjes het geval is, blijf je ze uitstellen. En dit menselijke gedrag is mij ook niet vreemd.

Tot op heden gaf ik geen Beter Bloggen Challenge update. Maar toch was ik achter de schermen druk bezig. In2014 heb ik mijn blog van Blogger naar WordPress gemigreerd. Een aardig klusje. Ik ben best trots op mijzelf dat dit zonder hulp van anderen gelukt is. Van alle.

Beter Bloggen Challenge Maart

In maart stond de Beter Bloggen Challange in het teken van een grote schoonmaak. Schoonmaken zodat je overzicht krijgt. Zo verwijderde ik bepaalde objecten, maar voegde ook iets toe om meer overzicht te krijgen. In deze maand heb ik een aantal categorieën en tags verwijderd. Zo heb ik de categorie bio en biologisch verwijderd, maar organic liet ik staan. Ook heb ik een tagwolk toegevoegd.

Beter Bloggen Challenge April

De Beter Bloggen Challenge van april stond in het teken van de lay-out. Zoals vaste bezoekers misschien hebben opgemerkt, heb ik nu minder advertenties in de zij-balk staan. Vanaf nu is mijn policy dat ik elke maand maximaal 1 vaste advertentie plaats, in plaats van 3 advertorials.

Ook heb ik deze maand alle dode links opgeruimd. Hiervoor installeerde ik de plug in Broken Link Checker. Ideaal! Deze plug in monitoort elke dag welke links niet meer werkzaam zijn of welke servers niet reageren. Hiervan krijg ik dan een melding per e-mail en in mijn plug in dashboard. Zo hoef ik niet meer zelf door de 800 blog berichten te scrollen opzoek naar dode links.

Terwijl ik bezig was met het opruimen van dode links viel het me op dat ik in de afgelopen 6 jaar over veel verschillende webwinkels heb geschreven. Aan sommige bewaar ik warme herinneringen. Ik vond het jammer om te zien dat er een heel aantal niet meer bestaan. Waarschijnlijk heeft de recessie van de afgelopen jaren er behoorlijk ingehakt. Normaliter sta je daar niet zo bij stil. Maar net zoals het opruimen van een oude zolder herinneringen naar boven brengt, geldt dit met het opruimen van een blog ook.

Beter Bloggen Challenge Mei

In mei staat de Beter Bloggen Challenge in het teken van plannen. Bloggen is vooruitzien. Daarom is het handig om een aantal blogs vooruit te plannen. Meestal doe ik dat keurig. In de afgelopen maanden, waren er weken waarin ik wel 14 blogs achter de schermen klaar heb staan. Voor jullie mag het dan lijken alsof ik elke dag een nieuw blog schrijf en achter mijn computer zit. In werkelijkheid zit het anders. Zo gebruik ik vaak mijn kind-vrije donderdag en vrijdag om een aantal blogs te tikken.

Mocht ik in de tussentijd willen inspelen op de actualiteit of er een review of winactie tussenkomen dan schuif ik de geplande blogs gewoon verder naar achteren. Zoals sommige trouwe bezoekers misschien opviel, week ik de laatste weken van april van deze routine af. Zwangerschap, hormonen en soms gebrek aan inspiratie werken niet altijd bevorderlijk voor het bloggen. Soms heb ik echt geen puf. Dan plaats ik liever geen blogpost dan een matige blogpost. Met oog op de geboorte van baby nummer 3 besef ik toch wel dat ik wat meer vooruit wil werken. Zo gaat het bloggen door en hoef ik in mijn kraamweek hoogstens af en toe blogje weg te tikken vanaf mijn roze wolk. Eens kijken hoever ik kom.

In juni lees je over de uitdagingen van juni en of mijn mei gelukt is in mijn Beter Bloggen Challenge Update #2.

 • Reply
  Ninja moeder
  10 mei 2015 at 09:43

  Wat leuk en nuttig deze challenge. Ik ga hem ook even bekijken 🙂

  • Reply
   Josan
   12 mei 2015 at 06:05

   Ja, ik vind het een fijne en gestructureerde manier om net even die puntjes op de i te zetten. En het motiveert dat ik niet de enige ben.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

Dit zijn wij!