Mama

Wat betekent moeder zijn voor mij?

8 mei 2016
Moederschap betekent voor mij...

Ruim negen jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Maar ik vind dat het hebben van een kind je niet automatisch een moeder maakt. Daar komt meer bij kijken. Maar wat betekent moeder zijn nu voor mij? Joyce vroeg mij om mee te doen aan haar Moederdag project. Ze vroeg een aantal verschillende mamabloggers wat het voor ze betekent om moeder te zijn.

Moeder zijn betekent voor mij om mijn kinderen te zien opgroeien. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik geadopteerd ben. En ook al heb ik geen serieuze plannen om mijn biologische ouders op te zoeken, ik besef altijd wel dat het niet zo vanzelfsprekend is om de kinderen die je op de wereld zet te zien opgroeien. Het is misschien heel basaal en voor veel anderen niet bijzonder maar ik vind dat dan ook echt een voorrecht. Om dit te mogen zien, maar ook voor hun zelf. Ze weten wie hun familie is. Op wie ze lijken en wat ze echt typisch van mij hebben.

Wat betekent moeder zijn voor mij?

De afgelopen week was ik echt een paar dagen ziek. In het begin verkeerde ik in de ontkenningsfase. Ik ben een moeder dus ik ga gewoon door. Maar op een gegeven moment won het gezonde verstand het toch van mijn koppigheid en besloot ik gewoon rustig aan te doen. Thuis te blijven, bijslapen en de boel de boel te laten.

Het was ook meteen een mooi moment om even stil te staan bij wat moeder zijn voor mij betekent. De dagen waarop ik alleen maar voor mijzelf leefde, liggen al weer heel wat jaren achter mij. En op dagen dat ik mij niet lekker voel, is het aan de ene kant soms best zwaar om moeder te zijn en om op te staan. Aan de andere kant geeft het je ook een reden om op te staan. En of ik mij nu wel of niet lekker voel, genieten van mijn dochters kost niks. Is gratis en vooral op die dagen vaak het beste medicijn. Wat betekent moeder zijn nog meer voor mij? Ik vertel het in de onderstaande video.

Klik hier om je te abonneren om mijn Youtube kanaal

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]