Lifestyle

6 leuke wandel apps om samen met je kinderen te gebruiken

22 januari 2021
wandel-app-kinderen-gezin-themillennialmom

Sinds de Coronacrisis is wandelen onze nationale volkssport. Logisch want door wandelen blijf je in beweging en het is goed voor je hersenen. Met deze wandel-apps maak je je dagelijkse corona wandelingetje tussen de middag net even leuker.


Wandelen met kinderen kan een uitdaging zijn. Als ze kleiner zijn omdat ze de afstanden al snel te ver vinden. En naarmate ze ouder worden, omdat ze hun interesse verliezen. Maar met een wandel app kun je zelf een wandelroute kiezen. Je hebt apps die je helpen navigeren. Met routekaarten. Maar ook wandel apps die je door quizvragen, spelletjes en leuke feitjes van alles leren over de natuur en bezienswaardigheden op je pas. Zo maak je wandelen met kinderen een stuk interessanter.

6 leuke wandel apps om samen met je kinderen te gebruiken

Troovie

Zitten je kinderen vastgeplakt aan hun schermpjes en wil je ze aan het wandelen krijgen? Probeer dan Troovie. Met deze leuke wandel app zet je makkelijke een speurtocht uit in je eigen omgeving. Helemaal aangepast aan je eigen wensen. Kom mee naar buiten dan gaan we bijvoorbeeld monsters vangen met Professor Pruttel. Laat zien dat je een echte monsterjager bent en vang ze allemaal! Of ga samen met kapitein Jack McTroovey op zoek naar de geheime schat en zorg dat je uit handen van Balthazar en zijn rovers  blijft.

Troovie is gratis te downloaden en je kunt al onze avonturen gratis uitproberen. Wil je langer op pad en meer kant-en-klare opdrachten, dan heb je ook de mogelijkheid om Mega speurtochten te kopen.

Vossenstreken

Woon je in het Zuiden van Nederland? Dan is de Vossenstreken app leuk om te downloaden. Met deze wandel app duik je samen met Buitenbaas Robin de Brabantse natuur in. Onderweg geeft Robin je spannende, avontuurlijke en knotsgekke opdrachten zoals je billen schudden als een das, leren fluiten op een eikeldopje, of de geluiden van de gaai herkennen.

 • leuke en actieve wandelapp voor kinderen van 5 tot 12 jaar èn hun ouders
 • verschillende  wandelroutes in Noord-Brabant (NL) en provincie Antwerpen (B)
 • duidelijke routeaanduidingen
 • met leuke, afwisselende opdrachten
 • sparen voor leuke prijzen
 • kinderen leren over natuur, cultuur en historie
 • per locatie zijn er meerdere routes door prachtige landschappen

 

Perfect Earth Animals

Perfect Earth Animals is een super leuke wandel app om samen met je kinderen te gebruiken. Met dit speurspel verzamel je dierenkaarten op je telefoon. Maak met je gezin een wandeling en ontdek steeds weer nieuwe dierenkaarten in natuurgebieden.

Via de verzamelde dierenkaarten ontdek je leuke weetjes over die dieren. In de app Perfect Earth Animals krijg je elke dag een willekeurige dierenkaart cadeau. Daarnaast zijn er nog twee andere manieren om meer dierenkaarten te verzamelen:

 1. Verzamel dierenkaarten door naar specifieke locaties in natuurgebieden te navigeren. Het leuke ervan is dat de dieren die je op de kaarten ziet ook echt in het natuurgebied voorkomen. Wanneer je  binnen 50 meter van zo’n locatie komt, kun je de kaart verzamelen.
 2. Je kunt ook kaarten verzamelen door in de buurt bent van een natuurgebied te gaan wandelen. Voor iedere kilometer die je loopt ontvang je een dierenkaart. Het maximaal aantal kaarten dat je op die manier kunt verzamelen is 5 per dag.
 • Download Perfect Earth Animals voor iOs en Android

De Ommetje App

De Hersenstichting heeft samen met neurowetenschapper Erik Scherder de app Ommetje ontwikkelt. Een app die het wandelen nog leuker maakt. Met de Ommetje- app kun je namelijk een wandelwedstrijd starten met vrienden en familie. Als je een wandeling maakt met de Ommetje-app verdien je punten en maak je kans op medailles. Kortom: hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. Super leuk om op deze manier de strijd aan te gaan met familie, vrienden en kennissen. De app motiveert je om vaker te wandelen. Je wilt natuurlijk niet onderaan eindigen. Bovendien is de wandel app ook leerzaam. Aan het einde van je wandeling leer je ook nog een leuk feitje over je hersenen.

Geocaching

Wil je de online wereld verbinden met offline? Dan is geocaching leuk om te doen.  Met deze wandel app doe je mee aan een wereldwijde speurtocht naar schatten. Het werkt op basis van GPS coördinaten. Iemand heeft een schat verstopt en het is aan andere geocachers om deze te vinden. Je weet vantevoren nooit waarnaar je op zoek bent. Dat maakt het ook juist zo leuk om te doen. Zeker met kinderen. De ene keer is de (geo)cache groot de andere klein. Doordat bij de cache ook een logboek zit, waar je je gebruikersnaam, datum en tijdstip noteert, kun je laten weten dat je de schat gevonden hebt.

 Wandelen in Nederland

De app Wandelen in Nederland is ideaal als je vooral in Nederland (en dat doe je momenteel) wandelingen maakt. In deze onafhankelijke wandel app kan je snel en overzichtelijk alle wandelroutes in je omgeving zien. Er is altijd wel een wandeling die je maken kan. Het bevat  informatie over natuurgebieden, afstanden, honden-toegankelijkheid, etc.

 • Download Wandelen in Nederland voor iOs en Android

de-leukste-wandel-apps-voor-kinderen-themillennialmom

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]