Europa

Spelen | de beste speeltuinen van Europa

21 januari 2018
Giant-Kristal Welten-Inssbruck-mooie speeltuinen-GoodGirlsCompany

Speeltuinen, ik heb er een haat-liefdesverhouding mee. Maar mijn kinderen zijn er dol op en elke keer als ik op het ouderbankje in een speeltuin zit, vraag ik me af  waarom het niet wat creatiever kan. Neem een voorbeeld aan onderstaande speeltuinen voor kinderen.

de beste speeltuinen van Europa

wallholla-purmerend-GoodGirlsCompany

Walhollo

Voor een leuke speeltuinen hoef je trouwens niet ver te reizen. Boven de rook van Amsterdam, Purmerend om precies te zijn vind je Walhollo. Bij deze speeltuin wa shet de uitdaging om veel kinderen te laten spelen op een klein oppervlakte. Architectenbureau Carve bedacht een constructie die dat mogelijk maakte.

Landal Miggelenberg-mooie speeltuinen-GoodGirlsCompany

Landal Miggelenberg

Wie zegt dat een mooie speeltuin zich altijd in de openbare ruimte moet bevinden? Bovenstaande speeltuin vind je bij vakantiepark Landal Miggelenberg. Sowieso een bezoekje waard, want ze hebben een boomhut die je kan boeken. Wie wilde er niet altijd in een boomhut slapen?

(C) Swarovski Kristalwelten

Swarovski Kristal Welten

De naam ken je natuurlijk van hun sieraden, maar in Wattens (Tirol) hebben ze een geweldig educatief museum voor iedereen die meer wil weten over de wereldberoemde kristallen. Swarovski Kristal Welten. Dit complex werd ontworpen door multimedia artiest Andre Heller en geopend in 1995. Het bevat naast museum ook een tuin en 5 wonderkamers waar je je kan vergapen aan kunst. Kenmerkend is de vriendelijke reus.

Swarovski Kristalwelten-GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Swarovski-Kristalwelten-speeltoren-GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich vermaken in de metershoge speeltoren. Deze heeft maar liefst 4 verdiepingen. Je kan er klimmen, op de glijbaan, schommelen en zelfs zweven.

Swarovski_Kristallwelten_playtower_GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Ontworpen door architectenbureau Snøhetta. Verschillende speelervaringen zijn samen met Ravenburger ontworpen. Waaronder het gigantische memory spel.

Waterspeelplaat-Swarovski Kristal Worlds-GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Ook buiten is het fantastisch spelen. Er is een doolhof, waterspeelplaats, klimwand en een geweldige glijbaan. Dus als je in Tirol in de buurt van Innsbruck bent, moet je zeker even langs gaan.

Parque Gulliver-Valencia-GoodGirlsCompany

Jose Luis Vega/Shutterstock

Parque Gulliver

Nog een gave Europese speeltuin is Parque Gulliver in Valencia. Geïnspireerd op het verhaal van Gulivers Reizen, kunnen kinderen ( en volwassenen)  het 70 meter lange beeld van Lemuel Gulliver beklimmen. In het beeld zijn trappen, ladders, klimtouwen en glijbanen verwerkt. Doordat het beeld zo groot is, lijk je op een inwoner van Lilliput. Je vind Gullivers Parque aan het oostelijke eind van de Turia-tuinen, vlakbij het museumcomplex Ciutat de les Arts i les Ciències. Toegang tot het park is gratis.

Bounce Below-Wales-Ondergrondse speeltuin-GoodGirlsCompany

Bounce Below – Wales

Van de week deelde ik op mijn Facebook een filmpje van Bounce Below. Een ondergronds trampolinepark van Zip World. Het bevindt zich in Wales en heeft alles wat je als dare devil wilt. Naast springen, is het ook mogelijk om aan ziplines door de ondergrondse mijnschachten voort te bewegen. Serieus leuk voor thrill seekers of als je oudere kinderen hebt die een standaard speeltuin inmiddels al wat te kinderachtig vinden.

Le jardin du Dragon - Parijs-GoodGirlsCompany

Le jardin du Dragon – Parijs

In het Parc de la Villette in Parijs, vind je Le jardin du Dragon. Een speeltuin met een enorme draak waar kinderen op kunnen klimmen en vanaf glijden. Sowieso zijn er ook nog tal van andere speelobjecten waar ze zich mee vermaken kunnen.

Mostrum-speeltuinen-Europa-mooiste speeltuinen

Mostrum

Officieel is Mostrum geen naam van een speeltuin, maar van het architectenbureau dat ongeveer heel Scadinavië voorziet van de gaafste speeltuinen. Je herkent hun speeltuinen met thema en gemaakt van hout aan hun kenmerkende fantasiestijl. Favoriet van mij is de speeltuin Futurscope. Die met de enorme tulpen. Maar ook in Tivoli Gotenborg kom je een speeltuin van Mostrum tegen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Met dat kindje mag je niet spelen, over onuitstaanbare speelafspraakjes
  10 mei 2018 at 10:34

  […] De beste speeltuinen van Europa […]

 • Reply
  Heidie
  21 januari 2018 at 11:27

  Dat zou niet verkeerd zijn, als we wat meer van die bijzondere speeltuinen hier hadden. Die van Valencia is echt heel erg mooi en gaaf.
  Die boomhut van Landal Miggelenberg heb ik al eens online bekeken maar nogal prijzig en ver vooruit volgeboekt dus geliefd is die zeker! Maar wie weet kunnen we van de zomer naar die in Tirol als die tenminste een beetje op rijafstand van onze vakantieplaats ligt. We gaan in de buurt van Oost Tirol op vakantie. Ik houd het in gedachten.

  • Reply
   Josan
   21 januari 2018 at 22:08

   Ooh ik merk al dat ik niet de enige ben die in die boomhut wil slapen. Ja, heel jammer dat er momenteel nog maar 1 is. Oh Tirol is super. Als je een beetje in omgeving Innsbruck zit is het goed te doen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!