Europa

Spelen | de beste speeltuinen van Europa

21 januari 2018
Giant-Kristal Welten-Inssbruck-mooie speeltuinen-GoodGirlsCompany

Speeltuinen, ik heb er een haat-liefdesverhouding mee. Maar mijn kinderen zijn er dol op en elke keer als ik op het ouderbankje in een speeltuin zit, vraag ik me af  waarom het niet wat creatiever kan. Neem een voorbeeld aan onderstaande speeltuinen voor kinderen.

de beste speeltuinen van Europa

wallholla-purmerend-GoodGirlsCompany

Walhollo

Voor een leuke speeltuinen hoef je trouwens niet ver te reizen. Boven de rook van Amsterdam, Purmerend om precies te zijn vind je Walhollo. Bij deze speeltuin wa shet de uitdaging om veel kinderen te laten spelen op een klein oppervlakte. Architectenbureau Carve bedacht een constructie die dat mogelijk maakte.

Landal Miggelenberg-mooie speeltuinen-GoodGirlsCompany

Landal Miggelenberg

Wie zegt dat een mooie speeltuin zich altijd in de openbare ruimte moet bevinden? Bovenstaande speeltuin vind je bij vakantiepark Landal Miggelenberg. Sowieso een bezoekje waard, want ze hebben een boomhut die je kan boeken. Wie wilde er niet altijd in een boomhut slapen?

(C) Swarovski Kristalwelten

Swarovski Kristal Welten

De naam ken je natuurlijk van hun sieraden, maar in Wattens (Tirol) hebben ze een geweldig educatief museum voor iedereen die meer wil weten over de wereldberoemde kristallen. Swarovski Kristal Welten. Dit complex werd ontworpen door multimedia artiest Andre Heller en geopend in 1995. Het bevat naast museum ook een tuin en 5 wonderkamers waar je je kan vergapen aan kunst. Kenmerkend is de vriendelijke reus.

Swarovski Kristalwelten-GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Swarovski-Kristalwelten-speeltoren-GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich vermaken in de metershoge speeltoren. Deze heeft maar liefst 4 verdiepingen. Je kan er klimmen, op de glijbaan, schommelen en zelfs zweven.

Swarovski_Kristallwelten_playtower_GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Ontworpen door architectenbureau Snøhetta. Verschillende speelervaringen zijn samen met Ravenburger ontworpen. Waaronder het gigantische memory spel.

Waterspeelplaat-Swarovski Kristal Worlds-GoodGirlsCompany

(C) Swarovski Kristalwelten

Ook buiten is het fantastisch spelen. Er is een doolhof, waterspeelplaats, klimwand en een geweldige glijbaan. Dus als je in Tirol in de buurt van Innsbruck bent, moet je zeker even langs gaan.

Parque Gulliver-Valencia-GoodGirlsCompany

Jose Luis Vega/Shutterstock

Parque Gulliver

Nog een gave Europese speeltuin is Parque Gulliver in Valencia. Geïnspireerd op het verhaal van Gulivers Reizen, kunnen kinderen ( en volwassenen)  het 70 meter lange beeld van Lemuel Gulliver beklimmen. In het beeld zijn trappen, ladders, klimtouwen en glijbanen verwerkt. Doordat het beeld zo groot is, lijk je op een inwoner van Lilliput. Je vind Gullivers Parque aan het oostelijke eind van de Turia-tuinen, vlakbij het museumcomplex Ciutat de les Arts i les Ciències. Toegang tot het park is gratis.

Bounce Below-Wales-Ondergrondse speeltuin-GoodGirlsCompany

Bounce Below – Wales

Van de week deelde ik op mijn Facebook een filmpje van Bounce Below. Een ondergronds trampolinepark van Zip World. Het bevindt zich in Wales en heeft alles wat je als dare devil wilt. Naast springen, is het ook mogelijk om aan ziplines door de ondergrondse mijnschachten voort te bewegen. Serieus leuk voor thrill seekers of als je oudere kinderen hebt die een standaard speeltuin inmiddels al wat te kinderachtig vinden.

Le jardin du Dragon - Parijs-GoodGirlsCompany

Le jardin du Dragon – Parijs

In het Parc de la Villette in Parijs, vind je Le jardin du Dragon. Een speeltuin met een enorme draak waar kinderen op kunnen klimmen en vanaf glijden. Sowieso zijn er ook nog tal van andere speelobjecten waar ze zich mee vermaken kunnen.

Mostrum-speeltuinen-Europa-mooiste speeltuinen

Mostrum

Officieel is Mostrum geen naam van een speeltuin, maar van het architectenbureau dat ongeveer heel Scadinavië voorziet van de gaafste speeltuinen. Je herkent hun speeltuinen met thema en gemaakt van hout aan hun kenmerkende fantasiestijl. Favoriet van mij is de speeltuin Futurscope. Die met de enorme tulpen. Maar ook in Tivoli Gotenborg kom je een speeltuin van Mostrum tegen.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Heidie
  21 januari 2018 at 11:27

  Dat zou niet verkeerd zijn, als we wat meer van die bijzondere speeltuinen hier hadden. Die van Valencia is echt heel erg mooi en gaaf.
  Die boomhut van Landal Miggelenberg heb ik al eens online bekeken maar nogal prijzig en ver vooruit volgeboekt dus geliefd is die zeker! Maar wie weet kunnen we van de zomer naar die in Tirol als die tenminste een beetje op rijafstand van onze vakantieplaats ligt. We gaan in de buurt van Oost Tirol op vakantie. Ik houd het in gedachten.

  • Reply
   Josan
   21 januari 2018 at 22:08

   Ooh ik merk al dat ik niet de enige ben die in die boomhut wil slapen. Ja, heel jammer dat er momenteel nog maar 1 is. Oh Tirol is super. Als je een beetje in omgeving Innsbruck zit is het goed te doen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]