Bioscoop Films & Series Kerst kinderfilms en series Lifestyle Uitstapjes met kinderen

De leukste Kinderfilms om kerstvakantie 2017 te bekijken

7 november 2017
De leukste Kinderfilms om kerstvakantie 2017 te bekijken-GoodGirlsCompany

Nog een paar weken en dan is het weer kerstvakantie. Vandaar dat we vandaag al een lijstje presenteren met de beste kinderfilms voor de kerstvakantie van 2017. Zo kan je alvast je dagen plannen en invullen.

Toen ik bezig was met het opstellen van dit lijstje moest ik toch wel concluderen dat ik het aanbod dit jaar een beetje vond tegenvallen. Bij kinderfilms in de kerstvakantie denk ik aan fijne familiefilms met een mooi verhaal. Als ik het dan moet doen met een K3 Love cruise spring ik toch geen gat in de lucht. Hetzelfde geldt voor Coco. Een film over doden? Ehm, nope. Ik wil gewoon een fijne feelgood klassieke kerstfilm dat is toch niet teveel gevraagd.Toch?

De familie Slim

Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim. Hij komt uit een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Zij zijn namelijk stuk voor stuk super slimme uitvinders. Op Inventicon slepen ze elk jaar wel een prijs binnen. Dit is het grootste uitvindersfestival van de wereld. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs.

Als de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven. De uitnodiging blijkt alleen nep. Met als gevolg dat de familie ergens in Niemandsland belandt. Collega-uitvinder en aartsrivaal Elon Tesilon heeft de familie bewust ‘ontvoerd’ naar een plek veraf van de echte Inventicon. Elon is vastbesloten dat hij dit jaar Inventicon gaat winnen en nu de familie Slim uit de race is, staat niets hem meer in de weg . Behalve dan natuurlijk Max. Zou het Max lukken om zijn familie te redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding?
Release datum: 6 december 2017

Paddington2

Paddington 2 is de vervolgfilm op Paddington. Inmiddels is Beertje Paddington gesetteld bij de familie Brown in Windsor Gardens. Hij verspreidt overal plezier en marmelade. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje. Wij wil namelijk geld verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy.

Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog uit Mr. Grubers antiekwinkel. Maar dan wordt het boek gestolen door Phoenix Buchanan. Een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Tijd voor Paddington en de familie Brown om de echte dief te ontmaskeren.
Releasedatum: 6 december 2017

De dieren uit het Hakkebakbos

Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.
Releasedatum: 13 december 2017

Rita & Krokodil

Deze kinderfilm is echt wel voor de allerkleinsten. Rita is klein en een erg vastberaden meisje met een hongerig vriendje – een krokodil, die in een badkuip woont. Waarschijnlijk is dat alleen in haar hoofd, maar is dat echt zo?
Releasedatum 14 dcember 2017

Ferdinand

Ken je de film The Blind side? Het waargebeurde verhaal over het leven van Michael Oher is een van mijn lievelingsfilms. Op een gegeven moment gaat het ook over het klassieke kinderboek Ferdinand. Ferdinand de stier is een vredelievende stier die eigenlijk liever onder een boom zit en de bloemen ruikt. Maar men wil hem als stier gebruiken voor een stierengevecht, Ondanks verschillende uitdagingen, blijft Ferdinand toch zichzelf. en geweldig verhaal over dichtbij jezelf blijven. Nou daar komt deze winter dus een feel good kinderfilm over. En gezien de schamele buit aan familiefilms deze kerstvakantie is dit meteen ook mijn grootste favoriet.
Releasedatum: 16 december

Lees hier onze review

Naar welke film kijk jij uit?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]