Babyspullen Lifestyle Meisjeskleding

Beschermt UV-werende kleding beter dan zonnebrandcrèmer?

21 april 2016
De beste tips om je kinderen tegen de zon te beschermen-GoodGirlsCompany

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, zijn mijn kinderen niet meer te houden. Ze moeten naar buiten. Lekkers spelen met zand of water in de warme zon. Heerlijk vind ik het om ze te zien genieten! Ik heb ik liever dat ze buiten spelen dan dat ze binnen voor de TV hangen.

Dat zonlicht verschillende voordelen heeft zijn we het wel over eens. Het is goed voor je humeur en helpt je om vitamine D aan te maken. Maar ook wil ik mijn kinderen tegen de zon beschermen. Dus wat kan ik het beste kiezen? UV-werende kleding of zonnebrandcrème, wat beschermt beter?

UV-werende kleding of zonnebrandcrème wat beschermt beter-GoodGirlsCompany

Er is steeds meer oog voor de negatieve eigenschappen van uv-licht. Dat is ook niet zo verwonderlijk want het aantal gevallen van (dodelijke) huidkanker neemt elk jaar toe. Niet voor niets waarschuwen dermatologen tegen de gevaren van de zonnebank.

hoe bescherm je je kind optimaal tegen de zon-GoodGirlsCompany

UV-werende kleding of zonnebrandcrème wat beschermt beter-GoodGirlsCompany-je kind tegen de son beschermen

De Nadelen van zonnebrandcrème

De kinderhuid is uiterst kwetsbaar omdat het geen beschermingslaagje heeft. Kinderen die in hun jeugd schade oplopen door huidverbranding lopen op latere leeftijd een aanzienlijk grotere kans op huidkanker. Ik ben dan ook een groot voorstander van verantwoord zonnen. Maar je kind zo optimaal mogelijk tegen de zon beschermen is nog niet altijd even makkelijk. De meeste moeders gebruiken zonnebrandmelk maar dat heeft een aantal nadelen.

 • Je kindje moet haar werkzaamheden onderbreken om ingesmeerd te worden
 • De zonnebrandcrème is na een tijdje uitgewerkt en moet worden bijgesmeerd
 • Zand plakt er aan
 • Zonnebrandmelk kan vaak niet op een natte huid worden aangebracht
 • Werkt het überhaupt wel in water? Je lijkt op en rond het water een stuk sneller te verbranden.

Zo voorkom je huidkanker-UV-werende kleding-GoodGirlsCompany

Beste tips tegen zonnebrand-Zo voorkom je huidkanker-GoodGirlsCompany

UV-werende kleding van UV fashions

UV-werende kleding kan een oplossing zijn voor alle nadelen van zonnebrandcrème. Zeker voor jonge kinderen zoals Miss C vind ik het een fijne oplossing. Ik hoef niet bang te zijn dat ze uiteindelijk toch iets van de zonnebrandmelk in haar mondje krijgt.

Toen ik via UV-fashions de mogelijkheid kreeg om kleding te bestellen voor mijn meiden, was ik best nieuwsgierig naar hoe het ze zou bevallen. Of kleding in goede aarde valt heeft bij ons vaak te maken met hoe het kledingstuk er uit ziet. Gelukkig heeft UV-fashions een uitgebreide selectie aan UV-rompertjes, UV-zwempakjes, UV-bikini’s, UV-petjes, UV-hoeden, zonnebrilletjes en nog veel meer. Kleding en spulletjes van bekende merken zoals onder andere Stingray, Snapper Rock, Little Red Fish, 4BB2, BabyBanz, Duukies, Ducksday, Playshoes en Lily Balou.

Mogen babys in de zon-GoodGirlsCompany-baby beschermen tegen de zon

zo bescherm je je baby tegen de zon-GoodGirlsCompany-uv fashionsDe voordelen van UV-werende kleding

 • Biedt de Maximale bescherming van Factor 50
 • Kan 97,5% van de schadelijke UV-A en UV-B straling afweren. Need I say more?
 • Beschermende werking blijft ook na vele malen wassen
 • Geen chemische ingrediënten. Maar de kleding biedt bescherming door een bepaalde weeftechniek
 • Geen kans op huidirritatie of een allergische reactie zoals bij zonnebrandmelk
 • De kleding kan tegen water

UV-werende kleding of zonnebrandcrème, wat beschermt beter?

Miss G en B kozen allebei hun eigen zwempakje uit. Allebei van 4BB2. De een koos voor monstertjes de ander voor matroesjka’s. De kleding mag nat worden. En beide meiden wanen zich wielrenners in de dop met hun outfits. Ook biedt het genoeg bewegingsvrijheid om koprollen en andere rare capriolen uit te halen.

Voor Miss C vind ik het belangrijk dat het pakje voldoende bescherming biedt en niet gaat broeien. En zij? Zolang ze maar vrolijk rond kan kruipen en er een (zwem) luier in past is ze tevreden.

UV-werende kleding of zonnebrandmelk wat beschermt beter-GoodGirlsCompany-je kind tegen de son beschermen

UV-werende kleding of zonnebrandmelk-tips-GoodGirlsCompany-je kind tegen de son beschermen

Zo bescherm je je kindje optimaal tegen de zon

Naast het dragen van beschermende kleding zoals UV- kleding zijn er ook nog andere manieren op je kindje optimaal tegen de zon te beschermen.

 • Smeer je kindje in. De jonge kinderhuid is erg gevoelig voor zonlicht. Om schade aan de huid door verbranding tegen te gaan is het belangrijk om je kindje in te smeren. Kies voor een zonnebrand met een beschermingsfactor van minimaal.
 • Draag een (zonne)hoed. Het is een makkelijke manier om je (voor)hoofd, nek, gezicht oren en ogen te beschermen.
 • Vermijd de zon tussen de piekuren van 11 tot 17:00en
 • Draag een zonnebril. Je ogen zijn erg gevoelig voor UV licht. Deze kan in je ogen komen door de weerkaatsing op het water, witte tegels of andere oppervlakten. Ook die van kinderen. Zoek een passende zonnebril en wen je kinderen er aan om deze op zonnige dagen te dragen.
 • Drink voldoende. Soms is het best een uitdaging om mijn kinderen voldoende vocht binnen te laten krijgen. Ze zijn zo druk met spelen dat ze het vergeten. Laat het dus niet aan hun over maar herinner ze er aan door vaak met een beker drinken aan te komen of wissel zo nu en dan af met een (zelfgemaakt) waterijsje.

Draagt jouw kind wel eens UV beschermende kleding? Was je bekend met bovenstaande rijtje? En wat is jouw ultieme tip om je kindje op warme dagen tegen de zon te beschermen?Liefs Josan

 

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  volgmama
  21 april 2016 at 07:52

  Nog best stoer ook deze Uv kleding!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]