Fashion

Ben jij team jurk of team broek?

24 april 2022
jurk

Als ik moet kiezen tussen een jurk of een broek, draag ik liever de eerste variant. Je ziet me dan ook bijna niet anders dan in een jurk of rok. Sterker nog; toen ik Novan van het kinderdagverblijf ophaalde ik een broek, keken de leidsters heel verbaasd. Gelukkig had ik een goede smoes; mijn jurken zaten in de was. Toch weet ik dat ik een uitzondering ben.

Nederlandse vrouwen staan internationaal niet per se bekend om hun verfijnde of vrouwelijke kledingsmaak. Veel vrouwen zien er qua kleding min of meer hetzelfde uit als mannen: jeans, T-shirt of trui met sneakers eronder om het af te maken. Toch geldt dat in de verste verte niet voor iedere vrouw. Waar er vrouwen zijn die zweren bij een broek, liefst een spijkerbroek, zijn er namelijk ook heel wat die juist consequent kiezen voor een jurk of rok, en een broek helemaal niet zo fijn vinden zitten of mooi vinden staan. Tot welk team reken jij jezelf? Team jurk of team broek?

Alleen op mijn trouwdag

Dames die zichzelf als fanatieke leden van ’team broek’ beschouwen, hebben doorgaans geen enkele jurk in hun kast hangen. Op feestjes en partijen verruilen zij hun jeans misschien eens voor een wat nettere broek of een jumpsuit, maar een jurk, nee die zullen ze niet snel aantrekken.

De enige dag waarvoor ze vaak een uitzondering maken? Hun trouwdag. Voor veel vrouwen die verder niets met jurken hebben is dit de enige dag in hun volwassen leven waarop ze wel in een jurk ten tonele verschijnen, wat niet zelden tot uitbundige reacties van vrienden en familie leidt. Is de grote dag voorbij, dan gaat de jurk echter snel weer uit, en is het tijd om weer normaal te gaan doen. De dag erna is het gewoon weer een lekkere broek die uit de kast wordt gehaald, en een jurk, nee, daar zie je ze niet meer in. Prima. Het fijne is dat iedereen lekker zelf mag kiezen wat er in zijn of haar kledingkast hangt, het belangrijkste is dat je je er zelf prettig in voelt.

Welkom bij team jurk!

Waar er vrouwen zijn die eigenlijk nooit jurken dragen, zijn er ook die er het liefst iedere dag eentje aantrekken. Alhoewel een broek dames prima kan zitten en vrouwelijk kan staan, vinden zij een jurk (of rok) gewoon leuker, mooier of lekkerder zitten, of voelen zij zich er beter in.

Het aantal vrouwen waar dit voor geldt groeit inmiddels weer gestaag, nadat halverwege de vorige eeuw de jurk juist als ouderwets werd bevonden, en vrouwen massaal overstapten op broeken. Meer dan ooit genieten we ervan dat we de vrije keuze hebben, en we kunnen dragen wat we willen. Iedere dag een jurk? Prima? Alleen maar broeken? Ook goed. Of je wisselt ze af, dat kan natuurlijk ook. Steeds meer kledingkasten veranderen in lekker feestelijke, afwisselende gehelen waar echt iets in te kiezen valt, en daar mogen we trots op zijn.

Liefs Josan Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]