Persoonlijk

Ben jij goed met je vingers?

18 april 2015

Okay, dit klinkt misschien als een slechte pick up line om iemand te versieren. Maar dat is het niet. Sorry voor iedereen die dacht dat ik flirttips ga geven. En ook bezoekers die afkwamen op de dubieuze titel, moet ik helaas teleurstellen want van mij krijg je geen tips en tricks 😉

Nee, dit is een blog over een serieus probleem. Een frustratie waar ik steeds vaker tegenaan loop. Ik ben namelijk niet zo goed met mij vingers. Toen ik klein was, was er nog niet zoveel aan de hand. Ik kon redelijk meekomen. Zat lekker onopvallend in de middenmoot van mijn klas. Ik werd niet als laatste gevraagd bij slagbal. Dus vingertechnisch gezien besef ik dat het daar niet aan kon liggen.

Mijn start was prima. Met mijn kinderhandjes kon ik echt wel een deuk in een pakje boter slaan of een flinke mep uitdelen.

Ook de middelbare school kwam ik goed door. De enige keren dat ik me echt druk maakte om mijn handen was die paar keer dat ik mijn klasgenootjes toestond om met Tip-ex mijn nagels te lakken. Ik weet ook niet wat mij bezielde. Tjonge wat was dat boenen om het er af te krijgen, maar door schade en schande wordt men wijs. Verder deed ik niet al te rare dingen dus daar kan het ook niet zijn mis gegaan.

Ik ben geen vingerkampioen

Nee, als ik achteraf terugkijk vermoed ik dat mijn gebrekkige vingercoördinatie begon op de hogeschool. Het was de tijd waarin de populariteit van de mobiele telefoon een heftige vlucht nam. Zo bezat ik in de vier jaar dat ik studeerde een knalgeel koelkastje met antenne, een zilver Alcatel toestelletje met pijltjestoetsen en natuurlijk de goede oude Nokia. Niet mooi, maar je kon er snake op spelen en hey de batterij bleef wel een paar dagen vol. Je zag een trend ontstaan waarbij de toestelletjes steeds kleiner werden. Veel mannen met kolenschoppen beklaagden zich over de te kleine toetsjes waarbij ze moeite hadden om te sms’en. Maar zoals sms’en inmiddels vervangen is door what’s app zo werd ook de Nokia vervangen. Door de smartphone welteverstaan.

Eerst eentje waarbij je een soort stylo nodig had maar als snel een met touch screen. Daar is het voor mij dus mis gegaan. Blijkt het dus dat ik geen vingerkampioen ben. Ik kan niet weet ik hoeveel tekentjes per minuut typen. En als ik zo’n drie op een rij spelletje speel zoals Jewel Saga blijkt mijn duim een heel eigen leven te leiden. In plaats van naar links te swipen, swipet hij ongecoördineerd naar beneden. Niet bewust maar het lichtelijk beroeren is al voldoende om mijn zo goed uitgekiende move te verpesten en er voor te zorgen dat ik weer een spelletje en leven verlies. Hoe ik ook probeer mijn vingers onder controle te krijgen, helaas is het elk spelletje wel een keer raak.

Mijn vraag dus ook. Ben jij goed met je vingers? Of ben ik de enige persoon op aarde die niet over de juiste vingertechniek beschikt?Of haar telefoon in haar gezicht laat vallen als ze liggend gebruik maakt van haar telefoon terwijl ze allang had moeten slapen?

  • Reply
    Judith
    19 april 2015 at 11:10

    Hahahaha nee je bent niet de enige hoor!! Mijn dochter en ik zijn net zo onhandig. Vooral die telefoon die ik niet hoog kan houden 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]