Spelen

Bellen blazen voor luie ouders

28 juni 2016
Bellen blazen voor luie ouders-GoodGirlsCompany

Weet je het nog? De eerste keer bellen blazen met je kinderen? Vol trots liet je zien hoe je met een klein beetje adem en wat zeepsop de prachtigste luchtbellen maakte. In de ogen van je kind was je een held. Vanaf dat moment was bellen blazen een hit. Iets wat je dagelijks deed. In het begin met veel enthousiasme. Maar op den duur met enige tegenzin. Toch durfde je niet in te gaan tegen je dreumes die zeer enthousiast maar toch enigszins gebiedend riep “ Nog een keertje”.

Bellen blazen-GoodGirlsCompany

Als het op bellen blazen aankomt heb je als ouders verschillende keuzes. Je doet het zelf, je laat het ze zelf doen of je erkent net zoals ik dat je een luie ouder bent. Altijd op zoek naar snufjes om het leven aangenamer te maken. En vooral niet moeilijker.

Bellen blazen met kinderen

In het begin toonde ik natuurlijk gewoon veel engelengeduld. Blies de prachtigste bellen. Maar na een half uur tot uur had ik dat ook wel weer. Vooral wanneer dit mijn vaste dagelijkse routine werd. Dus moedigde ik mijn dochters al vrij vlot aan om het ook eens zelf te proberen.

Het idee van bellen blazen is natuurlijk erg leuk. Maar de fase dat ze het meest onder de indruk zijn van die zeep dingen, is ook de fase waarin ze de finesse hebben van een nijlpaard op een koord. Heel wat bellen worden te hard en daardoor dus ook kapot geblazen. De eerste keer roep je misschien nog bemoedigend enthousiast “ Geeft niet meisje, volgende keer beter”. Maar waarschijnlijk is je dochter niet zo makkelijk om de tuin te leiden en al helemaal niet op haar mondje gevallen. Er komt een moment waarop een dreumes knapt. En dat kan maar een ding tot gevolg hebben: een driftbui. Denk aan tranen, boze kindertjes en kokertjes met zeepsop die door de lucht vliegen tegen mijn ramen aan.

bellen blazen voor luie ouders-GoodGirlsCompany-Cool gifts

3x Bellen blazen voor luie ouders

Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei manieren om bellen te blazen als je 1 nog niet zo behendig bent en 2 daar weinig energie aan kwijt wil zijn.

1. De bellenblaas springtouw; als kind had ik er een. Hoe beter je kon touwtje springen, hoe meer bellen je kreeg.
2. Bellenblaas zwaard; nee zwaarden zijn niet alleen voor jongens want ze hebben ze ook in roze.
3. Bellenblaas pistool; Door de trekker over te halen van dit pistool schiet je een heleboel bellen de lucht in. Sluit een kokertje met zeepsop aan en schieten maar. Om het hele spektakel compleet te is het pistool uitgerust met led lichtjes en geluid.

Houd jij van bellen blazen met je kinderen of ben je stiekem ook gewoon een luie ouder?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

 • Reply
  Nathalie
  29 juni 2016 at 23:06

  Wat een geinig ding! Wij hebben al zwaarden, normale en een touw om hele grote bellen mee te maken.

 • Reply
  Ilse Verhoeven
  29 juni 2016 at 08:43

  Ohhh, dat springtouw lijkt me leuk – dat ken ik helemaal niet!

  Ik blaas wel zelf, samen met de kindjes 🙂

  We hebben eens een pistool gehad, maar dat was rommel en héél snel stuk!

 • Reply
  Charlotte
  29 juni 2016 at 08:06

  Wij hebben dat pistool ook, echt ideaal haha. Ook leuk om de vele bellen te gebruiken bij het maken van foto’s, dat krijg je met een blaasstokje toch minder goed voor elkaar 😉

 • Reply
  Mama Lifestyle Blog
  29 juni 2016 at 06:30

  Ik ben ook hartstikke lui ? Al moet ik zeggen dat mijn kinderen inmiddels zelf bellen kunnen blazen, maar ik denk dat ze dat pistool ook wel erg leuk (en makkelijk) zullen vinden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]