Beauty

Bee Honest Cosmetics rozen dag- en nachtcrème

21 oktober 2016
bee-honest-cosmetics-rozen-dag-en-nachtcreme_goodgirlscompany_verzorging-zonder-parabenen

Bee Honest Cosmetics is de nieuwe naam van Bee Natural. Een bekende naam, eerder schreef ik al een review over hun verzorgingsproduct voor baby’s. Maar als moeder mag je ook wel eens aan jezelf denken dus tijd voor een kennismaking met hun dag- en nachtcrème.

bee-honest-dagcreme-voor-een-droge-huid_goodgirlscompany_review_ervaringen

Natuurlijke producten en ingrediënten winnen steeds meer aan populariteit. Onder consumenten stijgt de bewustwording. We plaatsen vraagtekens bij de chemische stoffen die we tot ons nemen en op onze huid smeren. Een mooie ontwikkeling want het dwingt fabrikanten om goedkopere ingrediënten te vervangen door duurzame.

bee-honest-cosmetics-dag-en-nachtcreme-met-rozen_goodgirlscompany_verzorging-zonder-parabenen

Bee Honest

Dit najaar lanceert Bee Honest Cosmetics nieuwe verzorgingsproducten op basis van lavendel, rozen, rozemarijn en amandel. De kern van de producten blijft bijenwas. Bijenwas hydrateert de huid. Het beschikt over verzachtende, antiseptische en kalmerende eigenschappen. Bovendien sluiten de producten de poriën niet af. Bijen maken naast honing ook bijzondere producten. Zoals koninginnegelei, bijenwas, propolis en ze verzamelen stuifmeel. Allemaal ingrediënten die actieve stoffen bevatten. Deze ingrediënten gebruikt Bee Honest Cosmetics al jaren in haar verzorgingsproducten.

Bee-Honest-nachtcrème-rozen_review_GoodGirlsCompany.jpg

Nieuwe producten van Bee Honest Cosmetics

 • Het Bee Honest Lavendel is voor de gemengde tot vette huid. Olijfolie houdt de huid zacht en soepel. Het zorgt voor een goede vochtballans. Arnica extract bezit anti-inflammatoire, wondhelende en anti-bacteriële eigenschappen.
 •  Bee Honest Rozen is voor de droge huid. Korenbloemwater heeft verzachtende en hydraterende eigenschappen. Wilde roos- en teunisbloemolie helpen bij het herstel van de huid en elasticiteit.
 • Rozemarijn is voor de gevoelige huid. Macadamia olie bevat een hoog gehalte aan palmitol wat een “zacht” gevoel geeft. Het bezit regenerende en huidverzorgende eigenschappen. En is een bron van anti-oxidanten.
 • De zoete Amandel lijn is voor de normale huid. Amandelolie bevat essentiële vetzuren en vitamines die de huid verzorgen. Het extract van driekleurig viooltje heeft hydraterende eigenschappen. Daarnaast fungeert het als anti-oxidant.

bee-honest-nachtcreme-met-rozen_review_goodgirlscompany

Review Bee Honest rozen dag- en nachtcrème

Ik kreeg de Bee Honest rozen dag- en nachtcrème opgestuurd om te testen. Wat meteen opvalt is de verpakking. Mooie zilverkleurige tubes met een warme luxe uitstraling en verfijnde print. De inhoud heeft een witte kleur. Waar ik het meest aan moest wennen is de geur. Ik vind het altijd heerlijk als producten honing bevatten. En ook al staat er roze op de verpakking, gek genoeg was ik er vanuit gegaan dat ik honing zou ruiken. En als je hersenen daarop voorgeprogrammeerd zijn is dat best wel even wennen. De eerste keer altijd. De tweede keer weet je het en de derde keer weet je niet beter. Rozen it is. Maar het is dus ook weer niet zo dat de dag- en nachtcreme heel erg rozig zoet ruiken. Gelukkig maar want dat vind ik dus ook weer zo’n lieve oma geur en ik vind mijzelf daar nog iets te jong voor.

bee-honest-cosmetics-nachtcreme-met-rozen_review_goodgirlscompany

Nachtcrème

De nachtcrème gebruikte ik een aantal keer nadat ik mijn huid goed gereinigd had. Dus als hij zeg maar nog een beetje vochtig is. Wat me opviel is dat hij wat stroperiger uitsmeert dan ik gewend ben. Nu gebruik ik meestal geen nachtcrème maar de keer dat ik het geprobeerd heb, was het een dun laagje wat er bij wijze van spreken zo weer afliep. (Daarom ben ik er toen mee gestopt.) Deze crème is wat stroever en blijft daardoor ook beter op de huid liggen. daardoor duur het even voordat hij intrekt. Maar het geeft wel een heel verzorgend effect en je hebt wel het gevoel dat de verzorgende ingrediënten daardoor ook diep de huid in kunnen trekken.

bee-honest-cosmetics-dagcreme_nachtcreme_goodgirlscompany

Het fijne van een dagcrème vind ik dat het een kwestie is van opsmeren, slapen en het doet wat het moet doen. De volgende ochtend voelde mijn huid minder droog, iets steviger en meer gevoed. Ook had ik minder last van die slaapkreukels die je altijd in je gezicht hebt. Of ben ik de enige die dat heeft?

bee-honest-cosmetics-dagcreme-rozen_review_goodgirlscompany

Dagcreme

Waar het bij de nachtcreme niet zo veel uitmaakte dat deze niet overeen kwam met mijn huidtype, speelde dat bij de dagcreme wel. Ik heb namelijk een gemengde tot vette huid. En dus niet de droge huid waar de Bee Honest rozen producten voor bedoeld zijn. Natuurlijk kan mijn huid wel wat verzorging en hydratatie op bepaalde plekken gebruiken. Maar overdag vermijd ik dat. Ik glim namelijk ontzettend snel. Als een creme te vettig is, trekt het niet goed in maar blijft het op mijn huid liggen. Niet handig als je daar een laagje foundation over wilt smeren en poeder. Dan gaat het korrelen. Not a pretty sight…

bee-honest-cosmetics-dagtcreme-rozen_review_goodgirlscompany

Het is dus niet zo dat ik ontevreden ben over het product. Dit is echt niet de eerste dagcrème waarbij dit gebeurt. Maar voor een optimale werking, blijft het dus gewoon belangrijk dat je een product kiest dat aansluit bij je huidtype.

Prijzen:

 • Gezichtsreiniging 150ml:            € 7,45
 • Gezichtsscrub 50ml:                    € 6,95
 • Dagcrème 50ml:                           € 8,95
 • Nachtcrème 50ml:                       € 8,95
 • Body oils 100ml:                          € 9,95
 • Body oil baby 100ml:                  € 9,45
 • Zeep 100g:                                    € 3,95

Verkrijgbaar vanaf half oktober 2016 in natuurvoedingswinkels, reformwinkels en online.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]