Europa Museum Travel Wales

Beaumaris Castle | bouwkundig het meest perfecte kasteel van Wales

15 mei 2019
Beaumaris Castle met kinderen

Als je op vakantie naar Anglesey gaat en je houdt van kastelen, mag je Beaumaris Castle niet missen. Het kasteel werd gebouwd voor koning Edward de eerste. Maar ook al lijkt hij dan helemaal compleet Castell Biwmares werd nooit afgemaakt… .

Beaumaris Castle bezoeken met kinderen leuk en leerzaam

Iron Ring

In de 12de en 13de eeuw heerste konin Edward met ijzeren vuist over Groot Brittanië. Hij deed er alles aan om de volkeren uit Wales en Schotland onder de duim te houden. Daarom liet hij de zogenaamde Iron Ring bouwen. Een verdedigingsnetwerk ven verschillende onneembare kastelen waar vanuit hij strategisch oorlog kon voeren.

Harlech Castle, Conwy Castle, Carnaerfon Castle, Beaumaris Castle en Carreg Cennen Castle behoren vallen hier allemaal onder. Vandaag de dag is er nog weinig te merken van de bloedige oorlogen uit het verleden. Maar zijn de kastelen toegankelijk voor mensen die meer willen leren over de rijke geschiedenis van Wales.

Speurtocht in Beaumaris Castle met de kinderen

Samen met de kinderen, deed ik een Speurtocht in Beaumaris Castle.

Speurtocht op Beaumaris Castle met de kinderen

In onderstaande video zie je hoe ik samen met de kinderen een paas speurtocht doe door Beaumaris Castle. Deze was speciaal georganiseerd voor gezinnen met kinderen. Het was een prachtige dag en een superleuke manier om kennis te maken met Beaumaris Castle en de rijke Welshe cultuur.

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Het stadje Beaumaris

Het stadje Beaumaris heeft een rijke geschiedenis. Van oorsprong was het een oude Viking Nederzetting  die bekend stond als Porth y Wygyr. Wat zoiets betekent als haven van de Vikings. Pas toen Edward de Eerste Beaumaris Castle liet bouwen als onderdeel van zijn verdedigingsnetwerk om zijn macht Wales te verstevigen en verdedigen ontwikkelde het stadje zich. Het kasteel werd gebouw op drassig moerasland. Dat is ook waar het zijn naam vandaan heeft. De Franse bouwers noemden de plek namelijk Beaux marais. Wat mooi moeras betekent.

uitzicht vanaf de kantelen

Het uitzicht vanaf de kantelen

Ik vond het erg grappig dat Beaumaris Franse roots heeft. Ik betrapte mijzelf er namelijk ook op dat ik de naam van nature eerder op zijn Frans dan Engels uitspreek. In het verleden was het plaatsje Beaumaris de hoofdstad van de county Anglesey. Vandaag is het een mooi pitoresk kustplaatsje met lieve winkeltjes. Een baai en pier die uitkijken over het blauwe water van de Menai Strait en de glooiende heuvels van Snowdonia. En als je Beaumaris dan net zoals wij op eind april op een zonnige dag bezoekt, kan je in de verte nog sneeuw zien liggen.

Beaumaris Castle bezoeken met kinderen

Beaumaris Castle bezoeken met kinderen is leuk en informatief

Beaumaris Castle

Omdat Beaumaris Castle onderdeel uitmaakt van de  Kastelen en stadsmuren van Koning Edward I in Gwynedd staat het op de Werelderfgoedlijst. Het kasteel is een van de meest geometrisch perfecte kastelen van heel Groot Brittanië. En dat is ook meteen wat je aandacht trekt. Met zijn grijze stenen steekt het fort prachtig af tegen het groene glooiende landschap. Met zijn mooie slotgracht is het kasteel een echte blikvanger.

Een bijzonder detail is dat de bevolking van het stadje Beaumaris tijdens de bouw gevraagd werd om ‘even’ 12 kilometer verderop te gaan verhuizen. Kan je het geloven? Een hele stad die opschoof voor een kasteel dat uiteindelijk nooit af werd gemaakt. Toch zal de plaatselijke bevolking er vast niet (meer) boos om zijn want vandaag de dag is Castell Biwmares de toeristische attractie van het plaatsje.

Beaumaris Castle Anglesey

Wales Explorer pas

Wij kochten in bij de kassa van Beaumaris Castle een CADW Wales explorer pass speciaal voor gezinnen. Hiermee konden we maar liefst 3 dagen lang verschillende kastelen en historische monumenten bezoeken in Wales. Als je bedenkt dat Wales maar liefst 600 kastelen heeft, is het zeker de moeite waard. Bij 2 bezoeken heb je het geld er al uit.

Prijzen Wales Explorer pass 2019

1 volwasseneTwee volwassenenFamilie pas*

Aan de kassa

3 dagen pas£23.10£35.70£47.25
7 dagen pas£33.60£53.55£65.10

(internet) Voorverkoop

3 dagen pas£17.35£27.00£35.50
7 dagen pas£25.20£40.20£48.85

Binnenin kasteel Beaumaris

Is een familiepas ook geldig voor een eenoudergezin?

Op de Cadw site staat dat een familiepas geldig is voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen onder de 18 jaar.  Nu reisde ik alleen met mijn 3 dochters dus ik was benieuwd of onze gezinssamenstelling dan ook van de familiepas profiteren kan. Gelukkig is dit wel het geval. Als pas krijg je het informatieboekje mee, met daaraan je bon. Elke bezienswaardigheid die je bezoekt vanaf het moment dat je de pas in je bezit hebt, schrijft de datum op de achterkant van de bon en de naam van de attractie. De eerste naam op onze pas was dus Beaumaris Castle.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]