Reviews Verzorging

De zoete badproducten van Alphanova Kids

24 augustus 2017
De zoete badproducten van Alphanova Kids-GoodGirlsCompany

Biologische producten voor kinderen hoeven helemaal niet saai te zijn. De zoete badproducten van Alphanova Kids zijn er voor stoere prinsessen, engeltjes en bengeltjes. En het bevat enkel natuurlijke en gecertificeerde biologische ingrediënten.


Alphanova-Kids-hydraterende-melk-GoodGirlsCompany

Als mijn kinderen mogen kiezen, gaan ze liever in bad dan onder de douche. Zelf vind ik dat ook wel handig. Met een beetje geluk kunnen ze alle drie tegelijk. Dan ben ik in 1 keer klaar. Om zowel de huid van mijn peuter als mijn pre tienerdochter te beschermen, kies ik bewust voor natuurlijke huidverzorgingsproducten voor kinderen. Best wel een uitdaging. Wat prima is voor mijn dreumes hoeft mijn tienerdochter niet altijd meer. En andersom vindt dreumes het niks als het geen vrolijk plaatje heeft. Gelukkig heb ik nog 1 dochter die in dit soort situaties voor  het natuurlijk evenwicht zorgt.

Alphanova-Kids-moisturizing-milk-GoodGirlsCompany

Badproducten van Alphanova Kids

Samen zijn ze het eens geworden over de badproducten van Alphanova Kids. Prinsessenroze en voor de jongste en ook het ziet er ook weer niet te erg uit dat het de oudste afstoot. Win-win. Maar als moeder word ik vooral blij van de ingrediënten.

De ultra zachte formules van Alphanova Kids worden gemaakt in de Provence. Alle irriterende stoffen zijn weggelaten. Daardoor zijn de producten super zacht en geschikt zijn voor de meest gevoelige kinderhuid. Dus denk aan badschuim zonder SLES, SLS, parabenen en alcohol. De milde badproducten van Alphanova Kids worden verrijkt met lavendel en biologisch katoen. Ze zijn niet alleen zeepvrij, maar ook vrij van alcohol. Bovendien worden ze niet getest op dieren en zitten ze in een recyclebare verpakking. Dus goed voor je kind en het milieu.

Oh en had ik al gezegd dat het lekker zoet ruikt? Yep, ook de geur is aanwezig want zoals jullie weten ben ik er altijd wel een fan van als biologische huidverzorging voor kinderen een geur heeft. 99,3% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong en 22% van de ingrediënten is verkregen door biologische landbouw.

Onze ervaringen met de badproducten van Alphanova Kids

Van Solobiomooi kreeg ik de Alphanova Kids badschuim en de hydraterende melk voor gezicht en lichaam op gestuurd. Perfect om tijdens onze vakantie in Split en de afgelopen zomerweken te proberen. De combinatie van zon, zee en zand vraagt veel van een kinderhuid. En door nu alvast een goede barrière te leggen, hebben we daar straks in de winter weer profijt van. Overdag smeerde ik de kinderen natuurlijk in met Alphanova Sun. Maar het zoute water droogt de huid uit en het zand schuurt. Dus er werd veel gewassen en gedoucht.Alphanova-badschuim-GoodGirlsCompany

De Alphanova Kids badschuim is geschikt voor dagelijks gebruik. Hij is doorzichtig en ruikt lekker zoet naar aardbeiden. Iets waar kinderen en ook mijn dochters dol op zijn. De prinsessenlijn heeft een aparte douchgel, maar mocht je die vergeten zijn, dan kan je deze ook gebruiken op een washandje. Na het bad, smeer je je huid in met de bijpassende hydraterende melk voor lichaam en gezicht.Alphanova-Kids-hydraterende-melk-lichaam-gezicht-GoodGirlsCompany

Doordat het moisturizer melk heet, dacht ik dat de substantie erg vloeibaar was. Dat leek mij wat minder geschikt met kleine kinderen. Het loopt dan vrij makkelijk van hun huid af. Maar gelukkig, heeft de substantie een vastere structuur dan je naar aanleiding van de naam zou vermoeden. Het doet meer aan als een crème en is goed uit te smeren. Ook door mijn jongste. De geur is hetzelfde als het badschuim. Na het aanbrengen plakt het niet en voelt het niet vettig. Je kan je kind dus meteen helpen aankleden.Alphanova-bubble-bath-GoodGirlsCompany

Andere Producten van Aphanova Kids

Alphanova Kids heeft een blauwe productlijn voor alle stoere bengeltjes en een roze lijn voor alle lieve engeltjes. De blauwe lijn bestaat onder andere uit een showergel (€ 9,90) met een combinatie van biologische appel, katoen extract en aloë vera en een vloeibare handzeep (€ 9,90) die naast reinigend ook beschermend en vocht inbrengend werkt.

De roze prinsessenlijn bestaat onder meer uit een verzorgende bubble bath (€ 9,25) voor dagelijks gebruik en een fijne, rijke moisturizer (€ 10,45) die niet plakt of vettig is. De producten uit de Alphanova Princess lijn zijn verrijkt met extracten van biologische aardbeien en ruiken daardoor heerlijk zoet. Naast badproducten heeft Alphanova kids sinds kort ook natuurlijke producten die hoofdluizen bestrijden en voorkomen. Een anti- luizen shampoo en spray. Handig nu het schooljaar weer begint en de luizen ook weer terug zijn van vakantie.

Deze biologische verzorgingsproducten hebben wij ook getest:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgsteuurd product

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]