Europa Kroatië Travel video en vlogs

Bacvice Beach | kindvriendelijk zandstrand in Split

28 augustus 2017
Bacvice Beach kindvriendelijk

Bacvice Beach behoort tot een van de mooiste stranden van Split. Het ligt op loopafstand van het centrum van Split. Als je kinderen hebt, is dit stadsstrand echt een aanrader.

Split ligt op een schiereiland dus heb je legio mogelijkheden om van het blauwe water van de Adriatische zee te genieten. De meeste stranden in Kroatië zijn kiezelstranden, maar Bacvice Beach is een zandstrand.

Video Bacvice Beach Split


Klik hier als je de video niet goed kan zien.

Dit maakt Bacvice Beach zo kindvriendelijk

Zandstrand

Het stadsstrand Bacvice Beacht heeft zand. Heerlijk zand waar je kinderen gewoon blootsvoets kunnen lopen. Tenminste als je het niet zo erg vind als ze zo nu en dan over een aantal sigarettenpeukjes lopen. Maar soit, trek ze waterschoenen aan of zwemsokken en het probleem is opgelost. Zandstranden zijn nog altijd prettiger dan rotsen. Die brengen toch meer risico met zich mee dat je kind zich verwondt.

kindevriendelijk strand Split

Ondiep water

Wat Bacvice Beach verder nog erg kindvriendelijk maakt is dat het water hier erg ondiep is. Je moet nog wel 50 m in het water lopen voordat het eens een beetje dieper wordt. Dus ook als je kind nog geen zwemdiploma heeft, is het goed toeven in het water.

Bacvice Beach

Speeltoestellen

In het water zijn verschillende speelmogelijkheden. Zoals een opblaasbaar eiland waar je tegen betaling uit je dak kan gaan op de stormbaan.

Restaurantjes

Rondom Bacvice Beach vind je verschillende goede cafés waar je lekker koffie kan drinken. En onze favoriete restaurant: Pizzeria Karaka, waar ze volgens eigen zeggen de beste Spaghetti Carbonarra serveren. We willen jullie niet beïnvloeden, maar dat klopt. Oh en de pasta 4 cheeses is ook een echte aanrader.

Ook leuk om te lezen:

Bacvice Beach

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]