Persoonlijk

8 herkenbare situaties als je Backstreet Boys fan kende

21 oktober 2016
8-herkenbare-situaties-als-je-backstreet-boys-fan-kende_goodgirlscompany

Tijdens haar jeugd had mijn zus een fase waarin ze helemaal weg was van de Backstreet Boys. Zoiets komt in de beste families voor. En omdat we maar een half jaar schelen. kreeg ik natuurlijk ook de nodige BSB luv mee. Destijds was ik mij er niet zo bewust van, maar nu jaren later des te meer. Ik ben nooit meer dezelfde geworden… .

De jaren ’90 waren geweldig. Het was de tijd van naveltruitjes en vunzige RNB liedjes (ik noem Genuine met Pony en Another Level met Freak me). Toen had ik geen idee wat het betekende maar op schoolfeesten blèrde ik het uit volle borst mee alsof mijn leven er vanaf hing. Het was een mooie tijd. Maar ook een andere tijd. Cyberpesten bestond niet en je reputatie werd niet aan diggelen geholpen door wraakporno van een ex-vriendje. Het hing van hele andere dingen af. Of je fan was van N’sync of de Backstreet Boys bijvoorbeeld. Dat kon je maken of kraken.

De Backstreet Boys

Als het op boy bands aankomt, waren de Backstreet Boys de best boy band EVER. Tenminste, als ik de meiden om mij heen moest geloven. Ze konden zingen, dansen en oversized overhemden dragen die zo perfect openvielen dat je een sixpack zag. En dat allemaal zonder dat je aan hun tepels zag dat ze het koud hadden. Wow, wat een talent!

Dus ik begreep volkomen waarom mijn halve klas fangirl was. En ik dagelijks meer BSB over mij heen gegoten kreeg dan goed voor mij was. Met blijvende schade.

8 herkenbare situaties als je Backstreet Boys fan kende

 • De namen van sommige jeugdvriendjes/vriendinnetjes ben je vergeten. Wel weet je of ze BSB fan waren. En dat was het enige wat telde en of ze vaker over de vloer kwamen.
 • Sommige liedjes kan je nu jaren later nog hele stukken tekst van meezingen. Echt, moet je mijn kinderen op de achterbank soms zien kijken.

 • Bij een bloempot kapsel en flinke uitgroei moet je aan het kapsel van Nick Carter denken. Wat vonden die meisjes dat prachtig…en waarom vraag je je nu af.

backstreet-boys_goodgirlscompany

 • Je vraagt je af of zij er verantwoordelijke zijn voor de verschrikkelijke mode uit de jaren ’90.

 • Je weet bepaalde choreografie zelfs nog omdat deze tot uit den treure door fangirls onderling werd geoefend. En zo nu en dan werd jouw deskundig oordeel gevraagd omdat je zo lekker onpartijdig was.
 • Zelfs nu jaren later krijg je er nog wel eens wat van mee. Fangirls worden groot en ook dan delen ze nog het nodige. Lang leve Facebook.

 • Justin Timerberlake en heel N’sync heb je nooit op waarde weten te schatten omdat ze volgens Backstreet Boys fangirls gewoon ordinaire na-apers waren. Alhoewel Justin zich natuurlijk wel bewezen heeft.
 • Stiekem was het toch uiterst grappig en krijg je nu toch bepaalde nostalgische gevoelens. Ook al wil je dat helemaal niet!

Was jij een Backstreet Boys fan of kende jij er een in je omgeving?

Fotocredits

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Tamara TS
  22 oktober 2016 at 04:28

  In die tijd had ik een duits vriendje, Christian heette hij. En die leek sprekend op Nick van de BsB. Gek genoeg was ik daar geen fan van, maar wel van Peter André.

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 10:06

   Oooh Peter André met Mysterious Girl! Hahaha goede herinneringen aan 😉 Hahaha ja de BSB haalden het niet bij zijn wasbordje.

 • Reply
  Elaintje
  22 oktober 2016 at 00:20

  Ik was geen fan, maar kon er niet echt omheen. En stiekem vond ik ze ook wel leuk. Ik vond ’n Sync ook naäpers hihi.

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 10:06

   Hahaha zie je wel Nsync is echt nooit op waarde geschat.

 • Reply
  Leonie van Mil
  21 oktober 2016 at 18:30

  Oh wat een leuke blog! Hahaha mijn zus was ook mega fan en stiekem vond ik ze ook erg leuk. Dus al die punten… zo herkenbaar!! En nostalgische gevoelens, zeker weten!

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 10:11

   Dank je Leoni, voor jou komt het dus ook allemaal heel bekend voor 🙂 hahaha zo grappig dat al die meisjes zich toen hetzelfde gedroegen.

 • Reply
  Tamara
  21 oktober 2016 at 09:47

  Geweldig ben je ???? mijn hele klas was bsb fan ( en mijn vriend ook ???) maar ik was zo’n hippie die naar guns n roses en micheal jackson luisterde haha

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 10:07

   Een jongen die fan is van de BSS dat is ehm…nieuw tenminste als ze straight zijn 😉

 • Reply
  Meike
  21 oktober 2016 at 09:40

  Of ik een fan was? Ik ging naar concerten, heb nog ergens in een doos alle cd’s, mijn goedkope Hema agenda plakte ik vol met Bsb hitkrantplaatjes en mijn kamer kon ik behangen met alle posters. De muziek is nu een guilty pleasure.

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 10:10

   Och ja de Hitkrant! Dat was ook een uitvinding zeg vroeger. Ben ook Guilty als het gaat om goedkope agenda’s pimpen met artiesten uit de hitkrant.

 • Reply
  Janske
  21 oktober 2016 at 09:28

  Ik was er een…én ben het nu nog steeds ? maar wel op een ander niveau dan vroeger hoor ??

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 10:07

   Hahaha fangirls worden groot! Vind jouw oudste dochter het nu ook leuk?

 • Reply
  Liess
  21 oktober 2016 at 08:03

  Mijn nicht was groot bsb fan.. ik was meer een Spice Girls kinda girl.

  • Reply
   Josan
   21 oktober 2016 at 08:23

   Oh ja dat was ook helemaal een hype. Ik weet dat klasgenoten naar hun concert gingen. Ben jij daar ook naar toe geweest?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]