Opvoeding

Back to school en luizen pluizen

23 september 2017
Back to school_GoodGirlsCompany

Er is een tijd om vakantie te hebben en om weer naar school te gaan. Hoe heerlijk die vakantie ook geweest is elk jaar breekt onherroepelijk het Back to school moment aan. Gastblogger Sylvia had er zin in.

Na zes overheerlijke weken vol met muggenbultjes, vechtpartijen tussen 1 en 2, uitslapen, leuke uitjes en 24/7 mama van drie zijn, was het dan (eindelijk) weer zo ver. Ik ben gek op mijn pukkies, maar als ik na zes weken om me heen kijk, zie ik vooral veel troep, verstopte ijsjeswikkels, en modderige handjes op plekken waar je die niet wilt zien. Iedere dag stond er een sopje klaar om alles direct weer op te ruimen, maar blijkbaar heb ik alsnog dingen over het hoofd gezien. Niet zo gek natuurlijk. Als je een puzzel aan het maken bent, verwacht je gewoon geen kleicatastrofe verstopt achter de kattenbak.

Back to school_GoodGirlsCompany

Back to school

Dus de dag voor de grote dag brak aan. Koortsig check ik nog een keer haar tas. 3 euro voor potlodenblik en liniaal. Bakje met fruit staat klaar in de koelkast met een pakje drinken. Etui met gum, puntenslijper, pen en nog wat dingen waarvan T vond dat ze mee moesten. Voor L staat er een tasje met kleren klaar, aangezien hij in de vakantie een maat gegroeid is. Hier gingen ze niet op maandag maar op woensdag naar school. We zouden gelijk starten met de luizenbrigade, dus ik stond klaar om L naar de opvang te brengen, T naar school en B ging gezellig mee.

Nu al zin in morgen

Uiteindelijk heeft B de tijd die het gekriebel koste lekker geslapen, en de hele klas was luis-vrij (niet onbelangrijk). Daar sta je dan de ene met gel vast geplakte haar pluk van de andere los te rossen (sorry, kind). Door het raam zie ik mijn glunderende groep 4 meis zitten. Om half 9 werd ik naar buiten gebonjourd (vakantie in Frankrijk hè) terwijl ik om ons heen steeds meer kindermondjes in een snik zag veranderen. Om half 1 was de juf goedgekeurd, had ik 3 “Mogen-wij-samen-spelen-verzoekjes voorbij horen komen, en had ze “Nu al zin in morgen”. Back to school: zalig!

Eerste schooldagdrama’s

Voor andere ouders is het terug gaan naar school minder bevallen. Van huilende kindertjes die vast geklampt zaten aan moeders been, tot aan drama’s met verplichte waterdrankjes en geen koeken meer. Het is ieder jaar wel wat hè 😉 Verheug me nu al op het volgende kinder drama: sinterklaas. Niet dat ik sensatiebelust ben ofzo hoor 😉 Hoe was jullie back to school ervaring dit jaar?

Liefs Sylvia

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Instagram

    Volg mij op Instagram!