back to school Schoolkind Schoolspullen

Back to school DIY gouden pennenbakjes

5 augustus 2016
Back to school DIY gouden pennenbakjes_GoodGirlsCompany_DIY

Ik heb de Mamachallenge back to schoolopdracht al uitgevoerd. Toch wilde ik hem nog een keer doen, maar dit keer met een creatieve invulling. Ik laat je zien hoe je gouden pennenbakjes maakt. Tijdens een van de vele regenachtige dagen die deze week telde, vond ik een bus metallic gouden verf spray in onze schuur. Laat ik nu altijd al een knutselproject hebben willen doen met verfspray. Dus op een goede morgen toen man extra vroeg naar zijn werk vertrok en dreumes nog lag te slapen, pakte ik de spuitbus, bedekte de houten vloer en liet mijn creativiteit de vrije loop.

Back to school DIY gouden pennenbakjes_follow your dreams_GoodGirlsCompany

Wie wat bewaart, heeft wat. In een gezin verzamel je genoeg materiaal dat je op creatieve wijze kan recyclen. Naast de metallic verfspray spelen ook oude glazen potjes een hoofdrol bij het maken van deze gouden pennenbakjes. Ik weet niet hoe dat in jullie huishouden gaat, maar hier is het altijd maar de vraag wat ik aantref. Man heeft er een handje van om het door mij apart gelegde knutselmateriaal linea recta naar het grofvuil te brengen. Erg jammer als ik dan een spontaan knutselproject in mijn hoofd heb gehaald want dat gaat hem dan niet worden. Maar deze week had ik meer geluk. Ik vond een hele doos met glas. En ook mijn verfspray die ik eigenlijk gekocht had voor het pimpen van een Ikea Duktig keukentje.

Back to school DIY gouden pennenbakjes_Love_GoodGirlsCompany

How to_Back to school DIY gouden pennenbakjes_GoodGirlsCompany

Benodigdheden voor gouden pennenbakjes 

 • bus metallic verfspray
 • glazen potjes
 • foam letters (te koop bij Hema)
 • washi tape
 • oude kranten
 • plastic boterhamzakjes

Back to school DIY gouden pennenbakjes_Zeeman back to school

Zo maak je gouden pennenbakjes 

Maak al het glaswerk eerst goed schoon. Haal de etiketten eraf en verwijder de lijmresten. Ik deed dit door de potjes eerst in de week te leggen in een warm sopje. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de buitenkant vetvrij en droog is.

washi tape en glaswerk_GoodGirlsCompany_gouden pennenbakjes

Plak de foam letters (of figuurtjes) op een glazen potje. Ik begon eerst met de letters en daarna de vormen voor een patroon. Ik maakte en potje met de tekst LOVE, WHY, GROW, XOXO, en de initialen van mijn dochters.

Hoe maak je Back to school DIY gouden pennenbakjes_Love_GoodGirlsCompany

Plak vervolgens het glas af met washi tape. Daar waar de tape geplakt zit, komt geen spray paint. Als je net zoals ik de bovenkant van de potten doorzichtig wilt houden, plak je boven je tekst eerst gewoon een band washi tape.

metallic verfspray Gamma ervaringen_knutselen_GoodGirlsCompany_Back to school DIY gouden pennenbakjes

Daarna trek je een boterhamzakje over de bovenkant en plakt het geheel weer vast met een stuk washi tape.

Back to school DIY gouden pennenbakjes_verfspray_GoodGirlsCompany

Leg kranten klaar en wees daar niet te zuinig mee want de verfnevel komt ver.

why_Back to school DIY gouden pennenbakjes_GoodGirlsCompany

Spray over de letters en het onbedekte glaswerk heen

Laat de verf drogen volgens de voorgeschreven tijden op de verpakking

Verwijder de letters, washi tape en eventueel foam letter lijmresten.

pennenbakjes Miss B en Miss G_GoodGirlsCompany_back to school knutselen

Tips

 • Zorg dat de verf goed droog is.
 • Spoel de potjes voorzichtig af met KOUD water. Het potje waar XOXO op stond, hield ik per ongeluk onder de warme kraan. Niet slim… .
 • Bij washi tape is het belangrijk om de variant te gebruiken die plastic bevat en geen papier. Anders blijft het papier achter en moet je dat er af peuteren.

Voor een eerste knutselproject met dit materiaal ben ik erg tevreden met het resultaat. Dat wil zeggen van de meesten. Het potje wat ik per ongeluk onder de warme kraan hield en degene die dreumes te pakken kreeg, zijn wat meer gehavend, maar de anderen mogen er echt zijn.

Miss G_GoodGirlsCompany_Back to school DIY gouden pennenbakjes

B's pennenbakje_GoodGirlsCompany_back to school

Zo maak je gouden pennenbakjes _GoodGirlsCompany

Voor beide oudste meiden maakte ik een gouden pennenbakje met de eerste letter van hun naam er op. Die vind ik super goed gelukt. Ik ben benieuwd naar hun reactie.

Wat vind jij van de gouden pennenbakjes?

Wat deden de andere mamabloggers?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!