back to school Schoolkind Schoolspullen

Back to school DIY gouden pennenbakjes

5 augustus 2016
Back to school DIY gouden pennenbakjes_GoodGirlsCompany_DIY

Ik heb de Mamachallenge back to schoolopdracht al uitgevoerd. Toch wilde ik hem nog een keer doen, maar dit keer met een creatieve invulling. Ik laat je zien hoe je gouden pennenbakjes maakt. Tijdens een van de vele regenachtige dagen die deze week telde, vond ik een bus metallic gouden verf spray in onze schuur. Laat ik nu altijd al een knutselproject hebben willen doen met verfspray. Dus op een goede morgen toen man extra vroeg naar zijn werk vertrok en dreumes nog lag te slapen, pakte ik de spuitbus, bedekte de houten vloer en liet mijn creativiteit de vrije loop.

Back to school DIY gouden pennenbakjes_follow your dreams_GoodGirlsCompany

Wie wat bewaart, heeft wat. In een gezin verzamel je genoeg materiaal dat je op creatieve wijze kan recyclen. Naast de metallic verfspray spelen ook oude glazen potjes een hoofdrol bij het maken van deze gouden pennenbakjes. Ik weet niet hoe dat in jullie huishouden gaat, maar hier is het altijd maar de vraag wat ik aantref. Man heeft er een handje van om het door mij apart gelegde knutselmateriaal linea recta naar het grofvuil te brengen. Erg jammer als ik dan een spontaan knutselproject in mijn hoofd heb gehaald want dat gaat hem dan niet worden. Maar deze week had ik meer geluk. Ik vond een hele doos met glas. En ook mijn verfspray die ik eigenlijk gekocht had voor het pimpen van een Ikea Duktig keukentje.

Back to school DIY gouden pennenbakjes_Love_GoodGirlsCompany

How to_Back to school DIY gouden pennenbakjes_GoodGirlsCompany

Benodigdheden voor gouden pennenbakjes 

 • bus metallic verfspray
 • glazen potjes
 • foam letters (te koop bij Hema)
 • washi tape
 • oude kranten
 • plastic boterhamzakjes

Back to school DIY gouden pennenbakjes_Zeeman back to school

Zo maak je gouden pennenbakjes 

Maak al het glaswerk eerst goed schoon. Haal de etiketten eraf en verwijder de lijmresten. Ik deed dit door de potjes eerst in de week te leggen in een warm sopje. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de buitenkant vetvrij en droog is.

washi tape en glaswerk_GoodGirlsCompany_gouden pennenbakjes

Plak de foam letters (of figuurtjes) op een glazen potje. Ik begon eerst met de letters en daarna de vormen voor een patroon. Ik maakte en potje met de tekst LOVE, WHY, GROW, XOXO, en de initialen van mijn dochters.

Hoe maak je Back to school DIY gouden pennenbakjes_Love_GoodGirlsCompany

Plak vervolgens het glas af met washi tape. Daar waar de tape geplakt zit, komt geen spray paint. Als je net zoals ik de bovenkant van de potten doorzichtig wilt houden, plak je boven je tekst eerst gewoon een band washi tape.

metallic verfspray Gamma ervaringen_knutselen_GoodGirlsCompany_Back to school DIY gouden pennenbakjes

Daarna trek je een boterhamzakje over de bovenkant en plakt het geheel weer vast met een stuk washi tape.

Back to school DIY gouden pennenbakjes_verfspray_GoodGirlsCompany

Leg kranten klaar en wees daar niet te zuinig mee want de verfnevel komt ver.

why_Back to school DIY gouden pennenbakjes_GoodGirlsCompany

Spray over de letters en het onbedekte glaswerk heen

Laat de verf drogen volgens de voorgeschreven tijden op de verpakking

Verwijder de letters, washi tape en eventueel foam letter lijmresten.

pennenbakjes Miss B en Miss G_GoodGirlsCompany_back to school knutselen

Tips

 • Zorg dat de verf goed droog is.
 • Spoel de potjes voorzichtig af met KOUD water. Het potje waar XOXO op stond, hield ik per ongeluk onder de warme kraan. Niet slim… .
 • Bij washi tape is het belangrijk om de variant te gebruiken die plastic bevat en geen papier. Anders blijft het papier achter en moet je dat er af peuteren.

Voor een eerste knutselproject met dit materiaal ben ik erg tevreden met het resultaat. Dat wil zeggen van de meesten. Het potje wat ik per ongeluk onder de warme kraan hield en degene die dreumes te pakken kreeg, zijn wat meer gehavend, maar de anderen mogen er echt zijn.

Miss G_GoodGirlsCompany_Back to school DIY gouden pennenbakjes

B's pennenbakje_GoodGirlsCompany_back to school

Zo maak je gouden pennenbakjes _GoodGirlsCompany

Voor beide oudste meiden maakte ik een gouden pennenbakje met de eerste letter van hun naam er op. Die vind ik super goed gelukt. Ik ben benieuwd naar hun reactie.

Wat vind jij van de gouden pennenbakjes?

Wat deden de andere mamabloggers?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Verftotaal
  26 april 2017 at 11:20

  Super gaaf zeg, laatst mijn bureau een nodige restyle gegeven en deze passen er mooi bij! Ik ga snel aan de slag.. Petra

 • Reply
  Cassandra
  7 augustus 2016 at 10:41

  super schattig! En makkelijk te maken, helemaal met noobs zoals ik hahah!

 • Reply
  Kleine Prinses
  5 augustus 2016 at 22:05

  deze zijn super!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 augustus 2016 at 12:08

  Ik vind ze mooi! En ze zijn ook goed te doen voor mensen die niet zo handig zijn denk ik.

  Huisvlijt

 • Reply
  Astrid
  5 augustus 2016 at 09:22

  Wat een leuke DIY. Ik denk dat ik deze ook eens ga maken.

 • Reply
  marjon
  5 augustus 2016 at 08:49

  De gouden potjes zijn wel erg leuk geworden!
  Ik deelde deze week ook twee pennenbakjes… met schoolborfverf en washi tape. Daar had deze perfect bij gepast 😉

  • Reply
   Josan
   5 augustus 2016 at 09:16

   Oh leuk Marjon, ik neem jouw linkje dan ook even op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]