Girls Outfit Kerst

GIRLS OUTFIT: Baby’s eerste Kerst + aankondiging

28 december 2015
Kaya sieraden-GoodGirlsCompany-babys eerste kerst-kerstsieraden

Baby’s eerste Kerst is vaak een speciaal moment. Ze hebben het zelf waarschijnlijk nog niet zo door, maar er zullen al wel mooie foto’s van zijn.

Het zit er weer op. Kerst 2015 is officieel voorbij. Ook voor mijn oudste dochters. Na een hele week bij mij gaan ze morgen naar hun vader. Vervelen doe ik mij niet want ik was van plan enkele kamers hier in huis aan te pakken. Iets met muren verven en meubels een andere kleur geven. Maar voor het zover is, blik ik graag nog even terug op mijn Baby’s eerste Kerst. Wat hebben we er allemaal van genoten. En wat hebben van ons jongste gezinslid Miss C genoten.

Kaya-GoodGirlsCompany-babys eerste kerst-kerstsieraden

Baby’s eerste Kerst

Dat mijn oudste dochters dol zijn op Kerst is niet zo raar. Met mij als moeder had dat ook niet anders gekund. Inmiddels begrijpen zij dat het samen zingen van Feliz Navidad gewoon heel gezellig is. (Her) kennen ze al verschillende kerstliedjes. Begrijpen ze de noodzaak van een goede outfit voor kerst. En zijn ze ook te porren voor de verschillende kerstfilms die Netflix de afgelopen periode uitzond.

Babys eerste Kerst-Kerst GoodGirlsCompany-KerstjurkjeKerstjurkjes voor een baby

Maar al deze ontwikkelingen gaan aan baby’s neusje voorbij. Zij begrijpt er nog niks van. Tuurlijk die Kerstboom met blinkende lichtjes is best leuk. Op je eigen stokbroodje sabbelen terwijl de rest van de familie vlees naar binnen hengelt tijdens het gourmetten is natuurlijk ook fijn. Daarnaast had Miss C wel 3 verschillende Kerstjurkjes die ze in de afgelopen dagen ook allemaal gedragen heeft. Op Kerstavond droeg ze het gouden tule jurkje uit de H&M feestcollectie. Met kerst een wit jurkje uit de Zeeman feestcollectie en op Tweede kerstdag het jurkje dat ik bij de H&M in Oberhausen had gekocht.

Babies eerste Kerst-Kerst GoodGirlsCompany-Kerstjurkje

Baby’s eerste Kerst hoe zag Miss C het?

Vorig jaar rond deze tijd, had ik verwacht dat we veel thuis zouden zijn en ze nog veel zou slapen. Maar eigenlijk was ze heel erg wakker. Op Kerstavond gingen we met zijn allen naar het Kinderkerstfeest in de kerk. Miss C vond het reuze gezellig. Muziek, mensen, zingen wat wil een baby nog meer? Ook melk drinken in de kerk doe ik niet moeilijk over. Discreet gaat niet want zodra ik een doel voor haar houd, is ze meteen afgeleid. Het meest makkelijke is om er met kledingkeuze rekening mee te houden. Zo had ik een mooi excuus om mijn fuchsia roze jurkje met diepe decolleté te dragen. Niet dat ik er lang van heb kunnen genieten want uiteindelijk spuugde ze mijn kleding onder. Gelukkig op de rok en niet recht in mijn decolleté ( ja soms doen baby’s dat ook. Of het nu expres is of niet het blijft vies voelen als het zo langzaam tussen je voorgevel over je buik naar beneden glijdt).

MissCs eerste kerstfeest- Baby 7 maanden-GoodGirlsCompany

Baby 7 maanden oud

Zoals ik al in haar 7 maanden update schreef is Miss C gewoon een heel lief, tevreden relaxed kindje. Zo viel ze tijdens het cadeautjes uitpakken bij haar tante gewoon aan de borst in slaap. Zo zaten we dan even 3 kwartier terwijl ze lekker rustig lag te slapen. Ze vindt het heerlijk om nu even een paar dagen thuis te zijn. Zolang haar familie maar dichtbij is, is zij tevreden. Met haar donkere krullen en enthousiaste lachje, windt ze iedereen om haar vingertjes. Momenteel is ze heel zwaar verkouden. En iedereen met kinderen weet; dat is funest voor je slapen. Maar overdag is ze gelukkig erg tevreden. En steeds actiever.

Kerst bewust meemaken

Heel bewust heeft ze Kerst natuurlijk nog niet mee gemaakt, maar ik had haar voor geen goud willen missen. Om tijdens al die mooie momenten even heel bewust stil te staan en de blije gezichtjes van mijn dochters te zijn was onbetaalbaar.

Dit was mijn laatste kerst update voor 2015. De komende dagen ga ik gebruiken om terug te kijken op 2015 en ook om naar nieuwe doelen voor 2016 te kijken. Vanavond om 18:00 uur zet ik mijn eerste blog online.

Was het ook jouw kinds eerste Kerst? Welke Kerstherinneringen koester jij?
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 • Reply
  Jennifer
  28 december 2015 at 18:57

  Ja! Het was ook de eerste Kerst van onze zoon, en ik vond het heel leuk dat hij het al zo leuk heeft mee kunnen maken omdat hij al bijna 1 is! Hij heeft lekker bij ons aan tafel gezeten, lekker meegegeten met het diner, plezier gehad aan de kerstboom.. Dat is toch wel anders, Kerst met een bijna dreumes, dan met een baby. Begin januari wordt hij 1, dus echt baby’s eerste Kerst. Vorig jaar was ik nog hoogzwanger tijdens Kerst, dat had ook wel wat!

 • Reply
  Romy
  28 december 2015 at 09:09

  Dat klinkt heerlijk zeg! Hier was het de 2e kerst die dochter bewust mee kreeg en ze vond het geweldig. De boom blijft daarom nog even staan want ze is gek op de lichtjes. Volgend jaar gaan we het nog gezelliger maken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]