Girls Outfit Kerst

GIRLS OUTFIT: Baby’s eerste Kerst + aankondiging

28 december 2015
Kaya sieraden-GoodGirlsCompany-babys eerste kerst-kerstsieraden

Baby’s eerste Kerst is vaak een speciaal moment. Ze hebben het zelf waarschijnlijk nog niet zo door, maar er zullen al wel mooie foto’s van zijn.

Het zit er weer op. Kerst 2015 is officieel voorbij. Ook voor mijn oudste dochters. Na een hele week bij mij gaan ze morgen naar hun vader. Vervelen doe ik mij niet want ik was van plan enkele kamers hier in huis aan te pakken. Iets met muren verven en meubels een andere kleur geven. Maar voor het zover is, blik ik graag nog even terug op mijn Baby’s eerste Kerst. Wat hebben we er allemaal van genoten. En wat hebben van ons jongste gezinslid Miss C genoten.

Kaya-GoodGirlsCompany-babys eerste kerst-kerstsieraden

Baby’s eerste Kerst

Dat mijn oudste dochters dol zijn op Kerst is niet zo raar. Met mij als moeder had dat ook niet anders gekund. Inmiddels begrijpen zij dat het samen zingen van Feliz Navidad gewoon heel gezellig is. (Her) kennen ze al verschillende kerstliedjes. Begrijpen ze de noodzaak van een goede outfit voor kerst. En zijn ze ook te porren voor de verschillende kerstfilms die Netflix de afgelopen periode uitzond.

Babys eerste Kerst-Kerst GoodGirlsCompany-KerstjurkjeKerstjurkjes voor een baby

Maar al deze ontwikkelingen gaan aan baby’s neusje voorbij. Zij begrijpt er nog niks van. Tuurlijk die Kerstboom met blinkende lichtjes is best leuk. Op je eigen stokbroodje sabbelen terwijl de rest van de familie vlees naar binnen hengelt tijdens het gourmetten is natuurlijk ook fijn. Daarnaast had Miss C wel 3 verschillende Kerstjurkjes die ze in de afgelopen dagen ook allemaal gedragen heeft. Op Kerstavond droeg ze het gouden tule jurkje uit de H&M feestcollectie. Met kerst een wit jurkje uit de Zeeman feestcollectie en op Tweede kerstdag het jurkje dat ik bij de H&M in Oberhausen had gekocht.

Babies eerste Kerst-Kerst GoodGirlsCompany-Kerstjurkje

Baby’s eerste Kerst hoe zag Miss C het?

Vorig jaar rond deze tijd, had ik verwacht dat we veel thuis zouden zijn en ze nog veel zou slapen. Maar eigenlijk was ze heel erg wakker. Op Kerstavond gingen we met zijn allen naar het Kinderkerstfeest in de kerk. Miss C vond het reuze gezellig. Muziek, mensen, zingen wat wil een baby nog meer? Ook melk drinken in de kerk doe ik niet moeilijk over. Discreet gaat niet want zodra ik een doel voor haar houd, is ze meteen afgeleid. Het meest makkelijke is om er met kledingkeuze rekening mee te houden. Zo had ik een mooi excuus om mijn fuchsia roze jurkje met diepe decolleté te dragen. Niet dat ik er lang van heb kunnen genieten want uiteindelijk spuugde ze mijn kleding onder. Gelukkig op de rok en niet recht in mijn decolleté ( ja soms doen baby’s dat ook. Of het nu expres is of niet het blijft vies voelen als het zo langzaam tussen je voorgevel over je buik naar beneden glijdt).

MissCs eerste kerstfeest- Baby 7 maanden-GoodGirlsCompany

Baby 7 maanden oud

Zoals ik al in haar 7 maanden update schreef is Miss C gewoon een heel lief, tevreden relaxed kindje. Zo viel ze tijdens het cadeautjes uitpakken bij haar tante gewoon aan de borst in slaap. Zo zaten we dan even 3 kwartier terwijl ze lekker rustig lag te slapen. Ze vindt het heerlijk om nu even een paar dagen thuis te zijn. Zolang haar familie maar dichtbij is, is zij tevreden. Met haar donkere krullen en enthousiaste lachje, windt ze iedereen om haar vingertjes. Momenteel is ze heel zwaar verkouden. En iedereen met kinderen weet; dat is funest voor je slapen. Maar overdag is ze gelukkig erg tevreden. En steeds actiever.

Kerst bewust meemaken

Heel bewust heeft ze Kerst natuurlijk nog niet mee gemaakt, maar ik had haar voor geen goud willen missen. Om tijdens al die mooie momenten even heel bewust stil te staan en de blije gezichtjes van mijn dochters te zijn was onbetaalbaar.

Dit was mijn laatste kerst update voor 2015. De komende dagen ga ik gebruiken om terug te kijken op 2015 en ook om naar nieuwe doelen voor 2016 te kijken. Vanavond om 18:00 uur zet ik mijn eerste blog online.

Was het ook jouw kinds eerste Kerst? Welke Kerstherinneringen koester jij?
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 • Reply
  Miss C in het ziekenhuis - GoodGirlsCompany
  31 december 2015 at 20:58

  […] deze week deelde ik nog hoe perfect de Kerstdagen verlopen waren. Okay, ze was wel een beetje verkouden, maar sinds ze naar het kinderdagverblijf […]

 • Reply
  Jennifer
  28 december 2015 at 18:57

  Ja! Het was ook de eerste Kerst van onze zoon, en ik vond het heel leuk dat hij het al zo leuk heeft mee kunnen maken omdat hij al bijna 1 is! Hij heeft lekker bij ons aan tafel gezeten, lekker meegegeten met het diner, plezier gehad aan de kerstboom.. Dat is toch wel anders, Kerst met een bijna dreumes, dan met een baby. Begin januari wordt hij 1, dus echt baby’s eerste Kerst. Vorig jaar was ik nog hoogzwanger tijdens Kerst, dat had ook wel wat!

 • Reply
  Romy
  28 december 2015 at 09:09

  Dat klinkt heerlijk zeg! Hier was het de 2e kerst die dochter bewust mee kreeg en ze vond het geweldig. De boom blijft daarom nog even staan want ze is gek op de lichtjes. Volgend jaar gaan we het nog gezelliger maken.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!