Babyspullen Moeder & Kind Persoonlijk Uitstapjes met kinderen

Babykamer kopen bij Babypark Kesteren

27 februari 2015

Met nog 3 maanden te gaan is het de hoogste tijd om nu eens serieus werk te maken van die babykamer. In de afgelopen maanden hield ik Marktplaats al nauwkeurig in de gaten. Bewaarde tweedehands kamers die aan mijn smaak voldeden. Stuurde mailtjes naar verkopers. Maar helaas. De twee kamers die ik op het oog had, werden net voor mijn neus door een ander gereserveerd. En enkele mailtjes die ik stuurde aan verkopers bleven onbeantwoord. Daarnaast boden kopers tweedehands kamers aan voor belachelijk hoge prijzen. “Voor dat geld heb ik via internet ook gewoon een nieuwe!”, sprak ik gefrustreerd tegen mijn man. Voor hem op tafel lag het foldertje van BabyPark Kesteren. En van het een kwam het ander. Zo kruiste ik kamers aan die ik mooi vond en binnen ons budget lagen. Vandaag gingen we een babykamer kopen bij Babypark Kesteren

Natuurlijk had ik er erg veel zin in dus was ik al vrij vroeg wakker. Een beetje zenuwachtig. Dit is dan wel mijn derde kindje, toch heb ik nog nooit in een babyzaak gestaan om daar meubeltjes te kopen. Tijdens de zwangerschap van Miss G. deden kennissen hun babykamer weg. Die konden we toen voor een prikje overnemen. Met een likje verf, bloed, zweet en tranen toverden we er prachtige kamer van.
Noem me sentimenteel, maar ik houd van dat proces. Even helemaal bewust worden van waar je mee bezig bent. Je mentaal voorbereiden op de komst van je kindje. Die geef ik graag het mooiste plekje op aarde. In het verleden beleefde ik altijd veel plezier aan het maken van moodboards. Een thema bedenken, klussen en uiteindelijk voorpret tijdens de zoektocht naar mooie bijpassende accessoires.  Ergens had ik dit nu ook in mijn achterhoofd. “Een kant en klare babykamer is voor luie ouders die er geen tijd in willen steken. Bovendien lijken ze allemaal op elkaar.”, had ik in het verleden gezegd. Slik, vele jaren later ben ik er zelf zo eentje… .

“Een kant en klare babykamer is voor luie ouders. Slik, nu ben ik er zelf zo eentje…”

Babypark mag graag reclame maken met dat ze Europa’s grootste zijn. Alhoewel ik niet weet of dat feitelijk juist is, heb al wel goede ervaring met deze winkel. Enkele jaren geleden kocht ik in hun webshop de Britax Römer Evolva autostoelen voor de beide missen. De stoelen werden gratis en vrij snel geleverd. En nog steeds maken ze hier dagelijks met veel plezier gebruik van.

Babykamer kopen bij Babypark Kesteren_ervaringen Babypark Kesteren_review Babypark Kesteren_Een babykamer van Marktplaats versus een nieuwe

Duidelijke bewegwijzering

Een dagje BabyPark Kesteren is echt een dagje uit. Op hetzelfde terrein is een pannenkoekenhuis en een kinderboerderij te vinden. Binnen hebben ze bovendien een speeltuin voor kinderen en een restaurant waar je (gratis) koffie kunt tappen. Maar goed, daar kwamen we niet voor. Wij wilden een babykamer kopen bij Babypark Kesteren.

BabyPark Kesteren_Lief lifestyle_ Lief Lifestyle zomercollectie 2015_Voordelen nieuwe babykamer versus Marktplaats_waarom een niewe babykamer

Lief! Deze collectie van Lief! Lifestyle

Bij binnenkomst geeft de bewegwijzering aan waar je alles kunt vinden. Naast baby- en kinderkamers verkopen ze ook een uitgebreide collectie kinderkleding van merken zoals Lief Baby Lifestyle, Imps & Elfs, Z8 Baby en Tuufs World. Zo schattig! Ik moest me echt even inhouden. Maar zolang er geen kast in onze babykamer staat, is het even klaar met shoppen voor leuke babykleding.

In de showroom zagen we verschillende sets van babykamers staan. Er zijn kamers in verschillende prijscategorieën. Er is er dus altijd wel een die bij je budget past. Dit is ons laatste kindje. Daarom vinden we het allebei zonde om een hele dure kamer aan te schaffen alhoewel de verleiding wel groot was. Maar dat betekent niet dat we bezuinigen op kwaliteit. Zo kochten we ook een bijpassend nieuw matrasje met aerosleep.

Babykamer kopen bij Babypark Kesteren_ervaringen Babypark Kesteren_Nieuwe babykamer versus tweedehandse_Waarom nieuwe babykamer kopen

Lieve babykamer voor een meisje

Voordelen Babypark Kesteren

  1. Deskundig advies. Wil je weten of een bedje in twee hoogtes of drie hoogtes verstelbaar is? Vraag het aan een van de vele verkoopsters die er rond lopen. Ook kunnen zij je haarfijn uitleggen wat het verschil is tussen een ledikant met maat 60x 120 of 70 x 140. In eerste instantie had ik voorkeur voor de laatste maat omdat ons kindje dan langer gebruik kan maken van het ledikantje. Het scheelde maar een tientje in vergelijking met de kleinere maat. Maar gelukkig gaf de verkoopster mij de tip dat het meeste beddengoed gemaakt wordt in de kleinere maat. Dus koos ik voor het kleiner formaat. Ik heb liever een standaard dan een afwijkende maat.
  2. Snelle levering. Mits het artikel op voorraad is, kan men het eigenlijk heel snel leveren. Wij willen voor het eind van de maand maart de babykamer klaar hebben. Maar we kunnen al halverwege maart de meubels krijgen.
  3. Levering in overleg. Zoals ik hierboven beschreef kan Babypark Kesteren de meubels snel leveren wanneer ze op voorraad zijn. We waren van een levertijd uit gegaan van enkele weken, maar dat is dus helemaal niet nodig!
  4. Montageservice. Net zoals meer woonwinkels tegenwoordig doen, biedt ook Babypark de optie om je meubels te laten monteren. Dit kost 75 euro. Op een kamer van enkele honderden euro’s vind ik dit nog wel meevallen. Het scheelt een hoop gedoe en ik denk altijd maar zo “Gemak dient de mens”.
Waar moet je op letten bij het kopen van een babykamer_ervaringen Babypark Kesteren_Voordelen nieuwe babykamer versus tweedehandse

Leuke mintgroene babykamer met accessoires van Little Dutch

Nu we er toch waren, bestelden direct ook nog andere artikelen voor onze baby uitzet. Waskussenhoezen en ledikant hoeslakens van Jollein, een aerosleepmatras en Stokke New born set voor de Tripp Trapp. Bovendien kregen we bij onze babykamer een gratis box. Hebben we die ook meteen.

We zijn er klaar voor!

Vanmiddag concludeerde ik tevreden samen met mijn man dat we eigenlijk alle belangrijke spullen voor onze baby uitzet hebben. Alles gaat zo relaxed en laid back. We hadden al een kinderwagen, Maxi-Cosi, Tummy Tub en Bebe-Jou badje. De Leander familiewieg halen we binnenkort ook weer van zolder. Deze krijgt een mooi plaatsje. We moeten nog even nadenken of dit aan het plafond is of met de driepoot op de grond in de slaapkamer.
En ook het project babykamer, ziet er nu opeens heel anders uit. Even de huidige meubels uit het kamertje halen en op een nieuwe plek zetten. Een muurtje gladstrijken, likje nieuwe verf erop, meubeltjes er in en klaar is Kees!

Voordelen Babypark Kesteren_Nadelen tweedehands babykamer van Marktplaats_ervaringen Babypark_leuke babykamers

Als ons meisje ouder is, vind ik deze kinderkamer wel erg leuk. Vooral die tent.

Dan heb ik nog genoeg tijd om de juiste lifestyle accessoires er bij te kopen. Een beetje te fröbelen en ‘mijn personal touch’ aan de kamer te geven. Ik heb al wat spulletjes van Little Dutch. Morgen ga ik naar de NegenmaandenBeurs in de Amsterdam Rai. Lekker inspiratie opdoen en een beetje netwerken. In de afgelopen weken heb ik ook op dit blog voldoende mintgroen en grijze inspiratie gedeeld.

We hebben zelfs al een roepnaam voor de kleine. Nog 3 maanden te gaan, maar we zijn er straks helemaal klaar voor!

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]