Boeken Christendom

Review Babybijbel deel 2 | Kinderbijbel voor de allerkleinsten

4 november 2019
Babybijbel deel 2_The Millennial Mom

Babybijbel deel 2 geschreven door Corien Oranje is de opvolger van de succesvolle Babybijbel. Een kinderbijbel voor baby’s. Ik kreeg hem opgestuurd voor een review en vertel je wat ik er van vind.

Net zoals bidden is ook Bijbellezen een belangrijke onderdeel van onze christelijke geloofsopvoeding. Al vanaf een jonge leeftijd lees ik mijn dochters uit de Kinderbijbel voor. Meestal ’s avonds voor het naar bed gaan. Maar ook overdag als ik er de tijd voor vinden kan. We hebben dan ook verschillende versies in huis. Zoals de Kijkbijbel, Startbijbel, Prentenbijbel en Peuterbijbel. Sinds Chloé’s geboorte heb ik ook de Babybijbel in huis. Een kinderbijbel voor de allerkleinsten.

Als onze zoon straks geboren is, weet ik ook zeker dat ik hem regelmatig uit dit boekje zal voorlezen en zingen.

Baby Bijbel deel 2

mooiste kinderbijbels_The millennialmom

Voorlezen is belangrijk. Het helpt kinderen om te leren luisteren en zich te concentreren. Maar het stimuleert ook taalontwikkeling en hun fantasie. In Babybijbel- nieuwe verhalen staan maar liefst nieuwe zeven verhalen. Bekende kinderbijbel favorieten zoals het verhaal van Noach, Mozes en de zieke man die door zijn vrienden naar Jezus wordt gebracht in de hoop op genezing. Maar ook de doop van Jezus en de bergrede. Allemaal op zo’n manier beschreven dat je je baby er op haar niveau vertrouwd mee maakt.

Kinderliedjes

Babybijbel deel 2_Corein Oranje_Marieke ten Berge_The_Millennial_mom

Maar naast Bijbelverhalen bevat Babybijbel deel 2 ook kinderliedjes. Waarmee dit leuke babyboek ouders aanzet tot voorlezen en zingen samen met hun kinderen. Dat maakt het boek juist zo leuk!

Varen, varen, varen, op de grote zee

Olifant konijn en beer die mogen mee

Varen, varen, varen, ho! We zijn aan land

Ga maar van de boot af, beer en olifant!

Spetter spat, het regent, hé maar kijk omhoog.

Zie je daar de zon? Daar is de regenboog

Rood, oranje, geel en groen en paars en blauw.

Alle kleuren laten zien: God zorgt voor jou.

Doordat de versjes gaan op de wijs van welbekende Nederlandse kinderliedjes is het ook niet moeilijk om ze te zingen. Zo gaat het liedje bij het verhaal van de Ark van Noach op de wijs van Rije rije rije rije in een wagentje.

Corien Oranje

De verhalen zijn geschreven door Corien Oranje. Haar ken je misschien wel van de Juf Fiep boeken. Voordat ze lezen kon, wist ze al dat ze scrhijfster wilde worden. Met een moeder die journalist en redacteur was en een vader die wetenschappelijke artikelen schreef viel de appel niet ver van de boom. Inmiddels schrijft ze prentenboeken, voorleesboeken en AVI-boeken Naast schrijfster is ze ook theoloog. En schrijft ze naast christelijke kinderboeken ook regelmatig overdenkingen.

Specificaties

Auteur: Corien Oranje
Uitgever: NGB
Taal: Nederlands
Druk: 1
ISBN: 9789089121974

Review Babybijbel deel 2

Wat ik sterk vindt aan de Babybijbel zijn de illustraties. Deze zijn gemaakt door Marieke ten Berge. De plaatjes zijn getekend in zwart wint tinten. Bewust want baby’s zien nog niet zoveel kleur. Maar juist deze sterke contrasterende kleuren maken het mogelijk dat ze de plaatjes wél kunnen zien. Naast de zwart witte tekeningen in oost- Indische inkt hebben de pagina’s vaak nog 1 ondersteunende kleur.

De verhalen zijn zo geschreven dat ze naast vertellend ook heel erg inspelen op beleving. Je kan ze zo lezen waardoor je kleintje het ook echt ervaren kan. Vaar mee met Noach terwijl je het verhaal voorleest een golfbewegingen maakt. Verstop je, vlieg en ren wanneer de dieren de ark verlaten. Wijs aan wat je ziet. Juist door woorden te koppelen aan ervaren zorg je ervoor dat een verhaal nog beter blijft hangen.

Win een geboorteposter

review Babybijbel deel 2_The millennial mom

Deel een foto van jouw (klein) kind met de Babybijbel, Babybijbel deel 2, Babybijbel knisperboekje of Waar is Schaapje op Instagram of Facebook met de hashtag #babybijbelmomentje. Onder alle deelnemers worden elke maand een gepersonaliseerde geboorteposter verloot. Deze wordt speciaal gemaakt door illustrator Marieke ten Berge. Meedoen kan tot 1 januari 2020.

Ook leuk om te lezen:

Te koop

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

 

review Babybijbel deel 2

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]