Baby

Alles wat je moet weten voor een bezoekje aan de Baby Spa

29 juni 2018
Alles wat je moet weten voor een bezoekje aan de Baby Spa

Met je kleintje lekker floaten in de Baby Spa wordt steeds populairder. Inmiddels telt Nederland al verschillende baby wellness centra. Hier kunnen baby’s genieten van ontspanning en babymassages.

In Azië is men al langer bekend met de voordelen van de baby spa. En ook in Amerika en Australië ging men overstag. Filmpjes van schattige Baby’s met een drijfbandje om hun nek veroverden het internet. Het kon dan ook niet lang meer uitblijven voor deze rage naar Nederland en België overwaaide. Waarbij ik wel eerlijk moet zeggen dat de Belgen eerder waren.

Voordelen Baby Spa

Het wordt de millenial moeders van tegenwoordig wel eens verweten, dat we van gekkigheid niet meer weten wat we met onze kinderen aan moeten. We hebben het goed en daar mag onze kroost ook van genieten. Een bezoekje aan een baby spa is dan ook niet goedkoop. Maar om het is te makkelijk om het alleen af te doen als luxe. Een baby spa heeft namelijk ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het:

 • Stimuleert de neurologische, emotionele en psychomotorische ontwikkeling van je baby.
 • Verstrekt de emotionele band tussen moeder en kind
 • Bevordert het zelfvertrouwen
 • Bevordert het slaapritme en helpt onrustige baby’s kalmeren.
 • Verlicht bepaalde babykwaaltjes zoals reflux en darmkrampjes.
 • Versterkt de spierontwikkeling en vergroot de longcapaciteit

 

Verschil Baby Spa en Babyzwemmen

 Dat baby’s dol op water zijn, is al een tijdje bekend. Niet voor niets is babyzwemmen zo razend populair onder jonge ouders. Zo op het eerste oog lijkt de baby spa misschien een beetje op babyzwemmen. In beide gevallen maak je gebruik van water. Maar er zijn een aantal grote tussen een baby spa en baby zwemmen.

 • Bij babyzwemmen moet je als moeder zelf ook mee het water in. Of je dit nu in bikini of zwempak doet, het is toch even een dingetje. Vooral wanneer je een buikwond hebt door een keizersnede. Bij de baby spa hoef je dus niet mee het water in. Je kindje dobbert rond in een soort baby jacuzzi terwijl jij gewoon lekker aan de kant blijft.
 • Babyzwemmen doe je meestal in chloorwater. Daardoor kleven er ook verschillende nadelen aan babyzwemmen. Als baby’s zwemmen in een gechloreerd zwembad verhoogt dit de kans op ontsteking van de luchtwegen (bronchitis). En door de hoge temperatuur van het water en de lucht wordt het aantal micro-organismen verhoogt. In een baby spa gebruiken ze water zonder chloor.

 

Hoeveel kost een sessie?

Een sessie in de baby spa bestaat meestal uit hydrotherapie (dobberen in een baby jacuzi) en babymassage onder begeleiding van een professional. De kosten van de verschillende baby spa’s in Nederland en België liggen dan ook redelijk dicht bij elkaar. Voor een sessie van 60 minuten betaal je bij Newborn Spa Almere €65,-.  Dan kan je baby floaten en geef je na afloop onder begeleiding van een gecertificeerd docent een babymassage. Voor elke sessie wordt het bad opnieuw gevuld met schoon warm water en worden handdoeken vervangen.

By Precho€65,-4 sessies €48,75/sessie
Joli BébéAlleen Spa €45,-Spa & Welness €60,-Joli Bebe €60,-Bon Nuit bebe €70,-
Newborn Spa & WellnessNewborn float

(14 dgn t/m 8 wkn)

€65,-

Regular float (9 wkn t/m 6 mnd)

€65,-

Float only (14 dgn t/m 6 mnd)

€47,50

Sleep well float (14 dgn t/m 6 mnd)

€75,-

Baby Spa by Precho

In Antwerpen opende Chiara van Hintum de eerste baby spa van België: Baby Spa by Precho. Inmiddels zit er ook een vestiging in Herentals. In Baby Spa by Precho kunnen baby’s vanaf 10 dagen tot 6 maanden dagelijks genieten van alle voordelen die een dagje babywellness biedt. Dus hydrotherapie en babymassasge. Hier vind je meer informatie.

Joli Bébé

Sinds 1 maart 2018 bevindt zich in Utrecht Montfoort de eerste baby spa en wellness voor Midden Nederland. Bij Joli Bébé. kunnen ouders terecht voor hydrotherapie, babymassage, en massagses voor baby/peuter en kind. Eigenaresse is Saskia van Woudenberg. Zij is sport en welnessmasseur. Voor meer informatie klik hier.

Newborn Spa Almere

Persoonlijke aandacht voor ouder en kind staat bij Newborn Spa voorop. Newborn Spa is een initiatief van Sarita Langenhof, 32 jaar oud en moeder van twee kinderen. Ze is gecertificeerd in pedagogiek en wellness. En heeft in beide werkvelden veel ervaring.

Bij Newborn Spa kunnen baby´s onder andere terecht voor hydrotherapie, waarbij zij heerlijk ontspannen in verwarmd, gezuiverd en chloorvrij water. Dit bevordert het slaapritme en heeft een kalmerend effect. Het bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn. Ook zijn er diverse lichamelijke voordelen. Zo heeft de zachte tegendruk van het water een positieve invloed op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes, wordt de longcapaciteit vergroot en worden spieren en botten sterker. Meer informatie over prijzen en openingstijden vind je hier.

Had jij al een van deze luxe wellness voor baby’s gehoor?

Alles wat je moet weten over de babyspa

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]