Baby

Alles wat je moet weten voor een bezoekje aan de Baby Spa

29 juni 2018
Alles wat je moet weten voor een bezoekje aan de Baby Spa

Met je kleintje lekker floaten in de Baby Spa wordt steeds populairder. Inmiddels telt Nederland al verschillende baby wellness centra. Hier kunnen baby’s genieten van ontspanning en babymassages.

In Azië is men al langer bekend met de voordelen van de baby spa. En ook in Amerika en Australië ging men overstag. Filmpjes van schattige Baby’s met een drijfbandje om hun nek veroverden het internet. Het kon dan ook niet lang meer uitblijven voor deze rage naar Nederland en België overwaaide. Waarbij ik wel eerlijk moet zeggen dat de Belgen eerder waren.

Voordelen Baby Spa

Het wordt de millenial moeders van tegenwoordig wel eens verweten, dat we van gekkigheid niet meer weten wat we met onze kinderen aan moeten. We hebben het goed en daar mag onze kroost ook van genieten. Een bezoekje aan een baby spa is dan ook niet goedkoop. Maar om het is te makkelijk om het alleen af te doen als luxe. Een baby spa heeft namelijk ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het:

 • Stimuleert de neurologische, emotionele en psychomotorische ontwikkeling van je baby.
 • Verstrekt de emotionele band tussen moeder en kind
 • Bevordert het zelfvertrouwen
 • Bevordert het slaapritme en helpt onrustige baby’s kalmeren.
 • Verlicht bepaalde babykwaaltjes zoals reflux en darmkrampjes.
 • Versterkt de spierontwikkeling en vergroot de longcapaciteit

 

Verschil Baby Spa en Babyzwemmen

 Dat baby’s dol op water zijn, is al een tijdje bekend. Niet voor niets is babyzwemmen zo razend populair onder jonge ouders. Zo op het eerste oog lijkt de baby spa misschien een beetje op babyzwemmen. In beide gevallen maak je gebruik van water. Maar er zijn een aantal grote tussen een baby spa en baby zwemmen.

 • Bij babyzwemmen moet je als moeder zelf ook mee het water in. Of je dit nu in bikini of zwempak doet, het is toch even een dingetje. Vooral wanneer je een buikwond hebt door een keizersnede. Bij de baby spa hoef je dus niet mee het water in. Je kindje dobbert rond in een soort baby jacuzzi terwijl jij gewoon lekker aan de kant blijft.
 • Babyzwemmen doe je meestal in chloorwater. Daardoor kleven er ook verschillende nadelen aan babyzwemmen. Als baby’s zwemmen in een gechloreerd zwembad verhoogt dit de kans op ontsteking van de luchtwegen (bronchitis). En door de hoge temperatuur van het water en de lucht wordt het aantal micro-organismen verhoogt. In een baby spa gebruiken ze water zonder chloor.

 

Hoeveel kost een sessie?

Een sessie in de baby spa bestaat meestal uit hydrotherapie (dobberen in een baby jacuzi) en babymassage onder begeleiding van een professional. De kosten van de verschillende baby spa’s in Nederland en België liggen dan ook redelijk dicht bij elkaar. Voor een sessie van 60 minuten betaal je bij Newborn Spa Almere €65,-.  Dan kan je baby floaten en geef je na afloop onder begeleiding van een gecertificeerd docent een babymassage. Voor elke sessie wordt het bad opnieuw gevuld met schoon warm water en worden handdoeken vervangen.

By Precho€65,-4 sessies €48,75/sessie
Joli BébéAlleen Spa €45,-Spa & Welness €60,-Joli Bebe €60,-Bon Nuit bebe €70,-
Newborn Spa & WellnessNewborn float

(14 dgn t/m 8 wkn)

€65,-

Regular float (9 wkn t/m 6 mnd)

€65,-

Float only (14 dgn t/m 6 mnd)

€47,50

Sleep well float (14 dgn t/m 6 mnd)

€75,-

Baby Spa by Precho

In Antwerpen opende Chiara van Hintum de eerste baby spa van België: Baby Spa by Precho. Inmiddels zit er ook een vestiging in Herentals. In Baby Spa by Precho kunnen baby’s vanaf 10 dagen tot 6 maanden dagelijks genieten van alle voordelen die een dagje babywellness biedt. Dus hydrotherapie en babymassasge. Hier vind je meer informatie.

Joli Bébé

Sinds 1 maart 2018 bevindt zich in Utrecht Montfoort de eerste baby spa en wellness voor Midden Nederland. Bij Joli Bébé. kunnen ouders terecht voor hydrotherapie, babymassage, en massagses voor baby/peuter en kind. Eigenaresse is Saskia van Woudenberg. Zij is sport en welnessmasseur. Voor meer informatie klik hier.

Newborn Spa Almere

Persoonlijke aandacht voor ouder en kind staat bij Newborn Spa voorop. Newborn Spa is een initiatief van Sarita Langenhof, 32 jaar oud en moeder van twee kinderen. Ze is gecertificeerd in pedagogiek en wellness. En heeft in beide werkvelden veel ervaring.

Bij Newborn Spa kunnen baby´s onder andere terecht voor hydrotherapie, waarbij zij heerlijk ontspannen in verwarmd, gezuiverd en chloorvrij water. Dit bevordert het slaapritme en heeft een kalmerend effect. Het bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn. Ook zijn er diverse lichamelijke voordelen. Zo heeft de zachte tegendruk van het water een positieve invloed op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes, wordt de longcapaciteit vergroot en worden spieren en botten sterker. Meer informatie over prijzen en openingstijden vind je hier.

Had jij al een van deze luxe wellness voor baby’s gehoor?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨SUNDAY VIBES✨ Yep het maakt me niet uit dat mijn haar nog ongekamd is. Ik in mijn pyjama zit en geen make up op heb 💁🏾‍♀️ deze foto moet gewoon gedeeld worden. Lekker knuffelen met baby hoeft namelijk niet perfect te zijn. Wat doen jullie deze zondag?
.
.
.
#mommysboy #mood #momlife #mamablogger #mama #baby #cutebabies #cutebaby #schattig #knuffelen #momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
  • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
  • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
  • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby

  Dit zijn wij!