Opvoeding

Als baby’s altijd bij je huilen, komt dat omdat je lelijk bent

16 januari 2017
Als-baby’s-altijd-bij-je-huilen-komt-dat-omdat-je-lelijk-bent-GoodGirlsCompany

Je kent ze vast wel. Van die types die zodra ze de pasgeboren baby vast mogen houden, het meteen aan het huilen krijgen. Sterker nog ze hoeven er maar naar te kijken en het kind zet het op een janken. Heb jij je altijd afgevraagd hoe dat komt? Dan heb ik het antwoord voor je: je bent lelijk.

Overigens is dat niet iets wat ik heb bedacht. De wetenschap heeft het bewezen en dat moet je nooit in twijfel trekken.

Het is niet eerlijk. Zeg tegen een willekeurige moeder dat haar kind lelijk is en je hebt de poppen aan het dansen. Het is helemaal niet zo dat moeders er verstand van hebben. Grote kans dat ze ook zelf wel inzien dat hun spruit geen gevalletje Toddlers & Tiara’s is. Maar ieder kind is lief uniek. In het mindfullness tijdperk is dat ook iets moois. Bovendien, durf je wel om een onschuldige baby lelijk te noemen?! Kijk dat een baby jou op je uiterlijk beoordeelt is wat anders, die weet gewoon (nog) niet beter.

Waarom baby’s niets met lelijke mensen hebben

Kinderen en dronkaards vertellen de waarheid. Dus laat het aan een kind over om mensen te classificeren als ‘mooi’ en ‘lelijk’. Niet gehinderd door het feit dat ze zelf kaal, tandenloos en wat gezet zijn, vellen baby’s  een snoeihard oordeel over de volwassenen in hun omgeving. Ze kunnen het niet zeggen, maar wel laten merken met hun non-verbale communicatie. Op sommige mensen hoeven ze maar een blik te werpen en ze beginnen te krijsen. Waarom is het dat sommige mensen dat over zich afroepen? Ook al probeer je het een beetje weg te lachen, wanneer deze personen opmerken dat ze dat wel vaker hebben. Dat heeft alles te maken met hoe aantrekkelijk je bent.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een kind jou mooi vindt jou ook meteen aantrekkelijk en betrouwbaar vindt. Aantrekkelijk als in dat je een leuk persoon bent om bij in de buurt te zijn. Vandaar dat sommige mensen een instant klik met kinderen hebben en anderen niet.

Waarom beoordelen kinderen mensen op hun uiterlijk?

Kinderen werd gevraagd om 200 neutrale mannelijke gezichten te beoordelen op hun geloofwaardigheid. En daarna mochten ze de gezichten beoordelen op aantrekkelijkheid. En wat bleek kinderen koppelen het uiterlijk van volwassenen aan hun geloofwaardigheid. Met als grappig detail dat hoe knapper je bent, hoe betrouwbaarder je overkomt. Blijkbaar is het uiterlijk voor kinderen een belangrijke graadmeter om hun beoordelingsvermogen te ontwikkelen.

Wel zie je dat kinderen naarmate ze ouder worden, hierin een groei doormaken. Ze leren een boek niet op zijn kaft moet beoordelen. Enerzijds omdat ze dan natuurlijk wel eens hebben ervaren dat het mooiste meisje van de klas niet altijd de aardigste is. Of misschien heb je als moeder dan ook wel genoeg schaammomenten met je kind meegemaakt dat het inmiddels weet dat mammie het niet kan waarderen als ze ongenuanceerde uitspraken doet naar aanleiding van iemands uiterlijk.

Dus voordat je plastische chirurgie overweegt, bedenk dat als je gewoon aardig blijft er een grote kans is dat een kind je leert waarderen om wie je bent. Niet om hoe je eruit ziet. En tot die tijd…succes met al die baby’s.

En maak jij baby’s aan het lachen of huilen?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

foto via Shutterstock

 • Reply
  Jacqueline
  17 januari 2017 at 18:39

  Haha, ja op die vraag kan ik nu maar beter geen antwoord geven. 😉

  • Reply
   Josan
   17 januari 2017 at 22:19

   Gewoon zeggen dat het aan het kind ligt 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 januari 2017 at 09:26

  Mijn eigen kinderen niet. Van andere baby’s weet ik het niet. Op dit moment zijn er geen baby’s in mijn omgeving!

 • Reply
  Bonsje
  16 januari 2017 at 23:40

  Shiiiitttt, ik ben gewoon lelijk! ???

 • Reply
  Josine
  16 januari 2017 at 23:04

  Toevallig moest ik daar laatst aan denken. Ik was op een feestje waar mijn ouders en veel van hun vrienden ook waren. Toen realiseerde ik me opeens hoe oud iedereen opeens was.. en hoe lelijk (of niet). En dat ik als klein kind al heel duidelijk wist wie ik lelijk vond en wie zelfs aantrekkelijk (althans, op de gezonde wijze dus he). Grappig is dat. Babies kunnen dat vast ook vanaf dat ze wat kunnen zien dan.. Liefs Josine

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]