Opvoeding

Als baby’s altijd bij je huilen, komt dat omdat je lelijk bent

16 januari 2017
Als-baby’s-altijd-bij-je-huilen-komt-dat-omdat-je-lelijk-bent-GoodGirlsCompany

Je kent ze vast wel. Van die types die zodra ze de pasgeboren baby vast mogen houden, het meteen aan het huilen krijgen. Sterker nog ze hoeven er maar naar te kijken en het kind zet het op een janken. Heb jij je altijd afgevraagd hoe dat komt? Dan heb ik het antwoord voor je: je bent lelijk.

Overigens is dat niet iets wat ik heb bedacht. De wetenschap heeft het bewezen en dat moet je nooit in twijfel trekken.

Het is niet eerlijk. Zeg tegen een willekeurige moeder dat haar kind lelijk is en je hebt de poppen aan het dansen. Het is helemaal niet zo dat moeders er verstand van hebben. Grote kans dat ze ook zelf wel inzien dat hun spruit geen gevalletje Toddlers & Tiara’s is. Maar ieder kind is lief uniek. In het mindfullness tijdperk is dat ook iets moois. Bovendien, durf je wel om een onschuldige baby lelijk te noemen?! Kijk dat een baby jou op je uiterlijk beoordeelt is wat anders, die weet gewoon (nog) niet beter.

Waarom baby’s niets met lelijke mensen hebben

Kinderen en dronkaards vertellen de waarheid. Dus laat het aan een kind over om mensen te classificeren als ‘mooi’ en ‘lelijk’. Niet gehinderd door het feit dat ze zelf kaal, tandenloos en wat gezet zijn, vellen baby’s  een snoeihard oordeel over de volwassenen in hun omgeving. Ze kunnen het niet zeggen, maar wel laten merken met hun non-verbale communicatie. Op sommige mensen hoeven ze maar een blik te werpen en ze beginnen te krijsen. Waarom is het dat sommige mensen dat over zich afroepen? Ook al probeer je het een beetje weg te lachen, wanneer deze personen opmerken dat ze dat wel vaker hebben. Dat heeft alles te maken met hoe aantrekkelijk je bent.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een kind jou mooi vindt jou ook meteen aantrekkelijk en betrouwbaar vindt. Aantrekkelijk als in dat je een leuk persoon bent om bij in de buurt te zijn. Vandaar dat sommige mensen een instant klik met kinderen hebben en anderen niet.

Waarom beoordelen kinderen mensen op hun uiterlijk?

Kinderen werd gevraagd om 200 neutrale mannelijke gezichten te beoordelen op hun geloofwaardigheid. En daarna mochten ze de gezichten beoordelen op aantrekkelijkheid. En wat bleek kinderen koppelen het uiterlijk van volwassenen aan hun geloofwaardigheid. Met als grappig detail dat hoe knapper je bent, hoe betrouwbaarder je overkomt. Blijkbaar is het uiterlijk voor kinderen een belangrijke graadmeter om hun beoordelingsvermogen te ontwikkelen.

Wel zie je dat kinderen naarmate ze ouder worden, hierin een groei doormaken. Ze leren een boek niet op zijn kaft moet beoordelen. Enerzijds omdat ze dan natuurlijk wel eens hebben ervaren dat het mooiste meisje van de klas niet altijd de aardigste is. Of misschien heb je als moeder dan ook wel genoeg schaammomenten met je kind meegemaakt dat het inmiddels weet dat mammie het niet kan waarderen als ze ongenuanceerde uitspraken doet naar aanleiding van iemands uiterlijk.

Dus voordat je plastische chirurgie overweegt, bedenk dat als je gewoon aardig blijft er een grote kans is dat een kind je leert waarderen om wie je bent. Niet om hoe je eruit ziet. En tot die tijd…succes met al die baby’s.

En maak jij baby’s aan het lachen of huilen?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

foto via Shutterstock

 • Reply
  Jacqueline
  17 januari 2017 at 18:39

  Haha, ja op die vraag kan ik nu maar beter geen antwoord geven. 😉

  • Reply
   Josan
   17 januari 2017 at 22:19

   Gewoon zeggen dat het aan het kind ligt 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 januari 2017 at 09:26

  Mijn eigen kinderen niet. Van andere baby’s weet ik het niet. Op dit moment zijn er geen baby’s in mijn omgeving!

 • Reply
  Bonsje
  16 januari 2017 at 23:40

  Shiiiitttt, ik ben gewoon lelijk! ???

 • Reply
  Josine
  16 januari 2017 at 23:04

  Toevallig moest ik daar laatst aan denken. Ik was op een feestje waar mijn ouders en veel van hun vrienden ook waren. Toen realiseerde ik me opeens hoe oud iedereen opeens was.. en hoe lelijk (of niet). En dat ik als klein kind al heel duidelijk wist wie ik lelijk vond en wie zelfs aantrekkelijk (althans, op de gezonde wijze dus he). Grappig is dat. Babies kunnen dat vast ook vanaf dat ze wat kunnen zien dan.. Liefs Josine

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!