Babyspullen

Avent Classic en Avent Natural flessen

24 maart 2016
verschil Avent natural en classic-GoodGirlsCompany

Wat is het verschil tussen Avent Classic en Avent Natural flessen? En waarom zou je voor het ene type fles kiezen?  In de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken. Vandaag zet ik de Avent Classic en Avent Natural flessen in de spotlight.

De Philips Avent flessen zijn een begrip. Veel moeders hebben de Avent Classic flessen gekocht. Los gekocht of je had ze uit de handige starterkit. Maar inmiddels is de classic lijn opgevolgd door de Natural lijn. Een flessenlijn waarmee je borst- en flesvoeding moeiteloos combineert. Maar wat is nu het verschil tussen de Avent Classic en Avent Natural flessen?

Avent Classic fles-Avent Classic speen- Avent natural fles-GoodGirlsCompany

Avent Classic en Avent Natural flessen

Wanneer mijn dochters uit een fles dronken, gold voor alle drie dat deze uit een Philips Avent fles kwam. Gevalletje oude gewoontes slijten nooit. Deze gewoonte begon ik 9 jaar geleden toen ik tijdens mijn zwangerschap een starterkit kocht voor Miss G. Ook al was ik wel van plan borstvoeding te geven, het leek mij handig. En dat bleken ze inderdaad te zijn. Zo handig dat ik tijdens de zwangerschap van Miss B ook weer voor dit merk koos. Dat mijn derde dochter dan ook haar gekolfde melk uit deze fleseen krijgt is dan ook niet zo verwonderlijk. Maar waar haar zussen uit de Avent Classic flessen met speen dronken, krijgt Miss C ze uit de Avent Natural flessen. Dus ik heb ervaring met de Avent Classic en Avent Natural flessen.

Avent Classic fles-speen avent Classic-handige babyspullen-GoodGirlsCompany

Avent Classic fles

De Avent Classic fles bestaat al ruim 30 jaar en heeft zijn sporen echt verdient. Moeders over de hele wereld zijn blij met deze fles waarvan klinisch is bewezen dat het de darmkrampjes verminderd. Vergeleken bij de Medela Calma is hij makkelijk in elkaar te zetten. Door iemand die hem veel gebruikt maar ook door een onervaren oppas. De melktoevoer van de fles past zich aan de snelheid waarmee je kindje drinkt. En door het ergonomische model pak je hem makkelijk vast. Bovendien kan je de fles gebruiken met andere producten uit het assortiment zoals de kolf en handvaten voor tuitbekers. De speen met afsluitring schroef je ook makkelijk vast op een drinkbeker. En dan heb je nog de spenen. Volgens mij worden de flessen standaard met een new born speen geleverd, maar als je kindje groter wordt, kan je kiezen voor een speen met meer gaatjes. En wil je je kind pap uit een fles geven dan kies je de super handige 3 standenspeen.

Avent Classic fles-Goodgirlscompany-goede drinkfles voor baby

Voordelen

 • BPA-vrij
 • Brede hals voor makkelijk reinigen
 • Te gebruiken met andere producten uit Philips Avent lijn (zoals kolf en tuibekers)
 • Verschillende spenen voor verkrijgbaar
 • Klinisch bewezen dat het darmkrampjes vermindert
 • Melktoevoer past zich aan drinktempo aan

Verschil Avent classic Avent Natural-GoodGirlsCompanyDe Avent Classic fles is inmiddels opgevolgd door de Avent Classic + fles. Deze heeft als extra grote voordeel dat ze anti-lek zijn. Dat klinkt onbetekenend maar geloof me dat weet je te waarderen. Zodra je kindje zelf gaat drinken en de fles zelluf wil vasthouden.’

Avent Classic flessen-GoodGirlsCompany

Avent Natural fles

Toen ik 9 jaar geleden mijn eerst Avent Classic fles kocht, weet ik nog dat ze mij opvielen omdat ze toen al adverteerden met dat hun brede flessen de combinatie tussen borst en flesvoeding zo gemakkelijk maakten. De speen zou dicht in de buurt komen van een tepel en de zo gevreesde tepelverwarring tegen aan. Allicht hebben ze hun best gedaan. En ik moet zeggen dat mijn dochters nooit klaagden maat de natural fles met speen komt natuurlijk een stuk dichter in de buurt van een borst dan de Classic lijn ooit heeft gedaan.

Kenmerken:

 • BPA-vrij
 • Brede hals voor makkelijk reinigen
 • Te gebruiken met andere producten uit Philips Avent lijn (zoals kolf en tuibekers)
 • Verschillende spenen voor verkrijgbaar
 • Klinisch bewezen dat het darmkrampjes vermindert
 • Melktoevoer past zich aan drinktempo aan
 • Dubbel ventiel
 • Comfortkussentjes voorkomen inklappen of inzake van speen
 • Brede speen om overgang tussen borst of fles makkelijker te doen verlopen

Verschil Avent Classic en Avent Natural

Verschil Avent natural en classic flessen

Eigenlijk zijn bijna alle voordelen van de Avent Natural fles hetzelfde als die van de Avent Classic fles. Het grootste verschil zit hem toch echt in de vorm. Die valt meteen op als je hem naast de Classic zet. Het komt ontzettend goed in de buurt van de manier van aanleggen bij borstvoeding.

Voor mij was dit heel belangrijk. Toen ik weer ging werken, weigerde Miss C flesvoeding. Wennen aan kolven op het werk, zorgde al voor voldoende spanning. Ik had er niet aan moeten denken dat ik mij ook nog druk had moeten maken over of ze wel haar flesjes melk zou drinken. Op haar kinderdagverblijf hadden ze de classic fles. Maar ik stond erop dat ze met de natural gevoed werd en heb deze ook zelf vanuit huis mee gebracht. Nu heeft ze haar eigen en wanneer nodig, kopen we een nieuwe speen.

Avent natural speen-ervaring Avent flessen-GoodGirlsCompany

De Avent Natural flessen doen hun naam echt eer aan want het wisselen tussen borst- en fles gaat heel natuurlijk. We hebben er geen problemen mee. De enige keer dat mijn dochter een fles weigerde was toen ze in het ziekenhuis lag. Daar hadden ze alleen drinkflessen van Dr Brown en Difrax. Ook goede flessen, maar als je naar de spenen kijkt zie je overduidelijk dat dit absoluut niet lijkt op de natuurlijke vorm van een tepel aan een borst. Dochter kon dan ook totaal niet met deze flessen overweg. Uiteindelijk hebben we hen ook kennis laten maken met ‘onze flessen’. Dus al was ik niet te spreken over de bewaarbekers van Avent, deze flessen zijn echt mijn favoriet en raad ik iedere moeder die makkelijk wil kunnen switchen tussen borst- of flesvoeding aan.

Tot zover mijn ervaringen met de Avent Classic en Avent Natural flessen. Vond je dit interessant? Lees dan ook mijn review van de Medela Swing en Freestyle

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat affiliate links.

 • Reply
  Roeland
  21 oktober 2016 at 23:24

  Mag ik de natural speen met een classic fles gebruiken ?

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 08:30

   Hallo Roeland, bedankt voor je interessante vraag. Ik heb het zojuist even geprobeerd en een natural speen past met zijn bijpassende ring op een classic fles. Ik heb hem even op de kop gehouden en hij lijkt niet te lekken. Maar voor de lange termijn durf ik daar geen uitspraken over te doen. Ook durf ik nu niet mer 100% zekerheid te zeggen dat het anti-koliek ventiel van de Avent fles optimaal werkt.
   Dus ja het kan en die keuze mag je zeker zelf maken. Maar als kanttekening wil ik wel plaatsen dat ik nu niet met zekerheid kan zeggen dat alles 100% optimaal werkt.

 • Reply
  Nina
  24 maart 2016 at 12:10

  Heel fijn dat je het verschil uitlicht! Mijn zoontje accepteerde ook moeiteloos de Natural-flessen. Er gaat straks ook een setje naar het kdv en opa en oma.

 • Reply
  Ilse
  24 maart 2016 at 10:32

  Bij mijn oudste twee kids had ik ook de flessen van avent. Bij de jongste ermee begonnen, maar toen hij in het ziekenhuis lag kostte het teveel kracht om uit deze flessen te drinken. We zijn toen overgestapt op de dr browns fles. bij deze speen heeft je kindje minder kracht nodig om te drinken.

  • Reply
   Josan
   24 maart 2016 at 10:46

   Dank je wel Ilse. Dat verklaart dus waarom ze deze flessen in het ziekenhuis hebben. Mijn zus gebruikt ze ook en is er ontzettend tevreden mee. Ik was dan ook verbaasd dat mijn dochtertje er niks mee kon.

 • Reply
  Jess
  24 maart 2016 at 10:02

  Ik vroeg mij eigenlijk altijd al af, waar het verschil lag. Wij hebben de natural. Vind ik ook mooier qua design 🙂 (Niet dat dat uitmaakt)

  • Reply
   Josan
   24 maart 2016 at 10:47

   Hey het oog wil ook wat 😉 ik vind ze ook mooier hoor

 • Reply
  Dina
  24 maart 2016 at 09:49

  Oooh herkenbaar, dat stukje van het in elkaar zetten van de Medela Calma flessen. Ik kreeg een poos geleden een set van Medela met onder andere flessen er bij. Ik snapte er helemaal niks van. 😛

  • Reply
   Josan
   24 maart 2016 at 10:48

   Hahaha ik heb er dus ook nog een paar staan. Nog nooit gebruikt want ik kan er niks mee zo uit het blote hoofd.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!