Babyspullen

Avent Classic en Avent Natural flessen

24 maart 2016
verschil Avent natural en classic-GoodGirlsCompany

Wat is het verschil tussen Avent Classic en Avent Natural flessen? En waarom zou je voor het ene type fles kiezen?  In de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken. Vandaag zet ik de Avent Classic en Avent Natural flessen in de spotlight.

De Philips Avent flessen zijn een begrip. Veel moeders hebben de Avent Classic flessen gekocht. Los gekocht of je had ze uit de handige starterkit. Maar inmiddels is de classic lijn opgevolgd door de Natural lijn. Een flessenlijn waarmee je borst- en flesvoeding moeiteloos combineert. Maar wat is nu het verschil tussen de Avent Classic en Avent Natural flessen?

Avent Classic fles-Avent Classic speen- Avent natural fles-GoodGirlsCompany

Avent Classic en Avent Natural flessen

Wanneer mijn dochters uit een fles dronken, gold voor alle drie dat deze uit een Philips Avent fles kwam. Gevalletje oude gewoontes slijten nooit. Deze gewoonte begon ik 9 jaar geleden toen ik tijdens mijn zwangerschap een starterkit kocht voor Miss G. Ook al was ik wel van plan borstvoeding te geven, het leek mij handig. En dat bleken ze inderdaad te zijn. Zo handig dat ik tijdens de zwangerschap van Miss B ook weer voor dit merk koos. Dat mijn derde dochter dan ook haar gekolfde melk uit deze fleseen krijgt is dan ook niet zo verwonderlijk. Maar waar haar zussen uit de Avent Classic flessen met speen dronken, krijgt Miss C ze uit de Avent Natural flessen. Dus ik heb ervaring met de Avent Classic en Avent Natural flessen.

Avent Classic fles-speen avent Classic-handige babyspullen-GoodGirlsCompany

Avent Classic fles

De Avent Classic fles bestaat al ruim 30 jaar en heeft zijn sporen echt verdient. Moeders over de hele wereld zijn blij met deze fles waarvan klinisch is bewezen dat het de darmkrampjes verminderd. Vergeleken bij de Medela Calma is hij makkelijk in elkaar te zetten. Door iemand die hem veel gebruikt maar ook door een onervaren oppas. De melktoevoer van de fles past zich aan de snelheid waarmee je kindje drinkt. En door het ergonomische model pak je hem makkelijk vast. Bovendien kan je de fles gebruiken met andere producten uit het assortiment zoals de kolf en handvaten voor tuitbekers. De speen met afsluitring schroef je ook makkelijk vast op een drinkbeker. En dan heb je nog de spenen. Volgens mij worden de flessen standaard met een new born speen geleverd, maar als je kindje groter wordt, kan je kiezen voor een speen met meer gaatjes. En wil je je kind pap uit een fles geven dan kies je de super handige 3 standenspeen.

Avent Classic fles-Goodgirlscompany-goede drinkfles voor baby

Voordelen

 • BPA-vrij
 • Brede hals voor makkelijk reinigen
 • Te gebruiken met andere producten uit Philips Avent lijn (zoals kolf en tuibekers)
 • Verschillende spenen voor verkrijgbaar
 • Klinisch bewezen dat het darmkrampjes vermindert
 • Melktoevoer past zich aan drinktempo aan

Verschil Avent classic Avent Natural-GoodGirlsCompanyDe Avent Classic fles is inmiddels opgevolgd door de Avent Classic + fles. Deze heeft als extra grote voordeel dat ze anti-lek zijn. Dat klinkt onbetekenend maar geloof me dat weet je te waarderen. Zodra je kindje zelf gaat drinken en de fles zelluf wil vasthouden.’

Avent Classic flessen-GoodGirlsCompany

Avent Natural fles

Toen ik 9 jaar geleden mijn eerst Avent Classic fles kocht, weet ik nog dat ze mij opvielen omdat ze toen al adverteerden met dat hun brede flessen de combinatie tussen borst en flesvoeding zo gemakkelijk maakten. De speen zou dicht in de buurt komen van een tepel en de zo gevreesde tepelverwarring tegen aan. Allicht hebben ze hun best gedaan. En ik moet zeggen dat mijn dochters nooit klaagden maat de natural fles met speen komt natuurlijk een stuk dichter in de buurt van een borst dan de Classic lijn ooit heeft gedaan.

Kenmerken:

 • BPA-vrij
 • Brede hals voor makkelijk reinigen
 • Te gebruiken met andere producten uit Philips Avent lijn (zoals kolf en tuibekers)
 • Verschillende spenen voor verkrijgbaar
 • Klinisch bewezen dat het darmkrampjes vermindert
 • Melktoevoer past zich aan drinktempo aan
 • Dubbel ventiel
 • Comfortkussentjes voorkomen inklappen of inzake van speen
 • Brede speen om overgang tussen borst of fles makkelijker te doen verlopen

Verschil Avent Classic en Avent Natural

Verschil Avent natural en classic flessen

Eigenlijk zijn bijna alle voordelen van de Avent Natural fles hetzelfde als die van de Avent Classic fles. Het grootste verschil zit hem toch echt in de vorm. Die valt meteen op als je hem naast de Classic zet. Het komt ontzettend goed in de buurt van de manier van aanleggen bij borstvoeding.

Voor mij was dit heel belangrijk. Toen ik weer ging werken, weigerde Miss C flesvoeding. Wennen aan kolven op het werk, zorgde al voor voldoende spanning. Ik had er niet aan moeten denken dat ik mij ook nog druk had moeten maken over of ze wel haar flesjes melk zou drinken. Op haar kinderdagverblijf hadden ze de classic fles. Maar ik stond erop dat ze met de natural gevoed werd en heb deze ook zelf vanuit huis mee gebracht. Nu heeft ze haar eigen en wanneer nodig, kopen we een nieuwe speen.

Avent natural speen-ervaring Avent flessen-GoodGirlsCompany

De Avent Natural flessen doen hun naam echt eer aan want het wisselen tussen borst- en fles gaat heel natuurlijk. We hebben er geen problemen mee. De enige keer dat mijn dochter een fles weigerde was toen ze in het ziekenhuis lag. Daar hadden ze alleen drinkflessen van Dr Brown en Difrax. Ook goede flessen, maar als je naar de spenen kijkt zie je overduidelijk dat dit absoluut niet lijkt op de natuurlijke vorm van een tepel aan een borst. Dochter kon dan ook totaal niet met deze flessen overweg. Uiteindelijk hebben we hen ook kennis laten maken met ‘onze flessen’. Dus al was ik niet te spreken over de bewaarbekers van Avent, deze flessen zijn echt mijn favoriet en raad ik iedere moeder die makkelijk wil kunnen switchen tussen borst- of flesvoeding aan.

Tot zover mijn ervaringen met de Avent Classic en Avent Natural flessen. Vond je dit interessant? Lees dan ook mijn review van de Medela Swing en Freestyle

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat affiliate links.

 • Reply
  Roeland
  21 oktober 2016 at 23:24

  Mag ik de natural speen met een classic fles gebruiken ?

  • Reply
   Josan
   22 oktober 2016 at 08:30

   Hallo Roeland, bedankt voor je interessante vraag. Ik heb het zojuist even geprobeerd en een natural speen past met zijn bijpassende ring op een classic fles. Ik heb hem even op de kop gehouden en hij lijkt niet te lekken. Maar voor de lange termijn durf ik daar geen uitspraken over te doen. Ook durf ik nu niet mer 100% zekerheid te zeggen dat het anti-koliek ventiel van de Avent fles optimaal werkt.
   Dus ja het kan en die keuze mag je zeker zelf maken. Maar als kanttekening wil ik wel plaatsen dat ik nu niet met zekerheid kan zeggen dat alles 100% optimaal werkt.

 • Reply
  Nina
  24 maart 2016 at 12:10

  Heel fijn dat je het verschil uitlicht! Mijn zoontje accepteerde ook moeiteloos de Natural-flessen. Er gaat straks ook een setje naar het kdv en opa en oma.

 • Reply
  Ilse
  24 maart 2016 at 10:32

  Bij mijn oudste twee kids had ik ook de flessen van avent. Bij de jongste ermee begonnen, maar toen hij in het ziekenhuis lag kostte het teveel kracht om uit deze flessen te drinken. We zijn toen overgestapt op de dr browns fles. bij deze speen heeft je kindje minder kracht nodig om te drinken.

  • Reply
   Josan
   24 maart 2016 at 10:46

   Dank je wel Ilse. Dat verklaart dus waarom ze deze flessen in het ziekenhuis hebben. Mijn zus gebruikt ze ook en is er ontzettend tevreden mee. Ik was dan ook verbaasd dat mijn dochtertje er niks mee kon.

 • Reply
  Jess
  24 maart 2016 at 10:02

  Ik vroeg mij eigenlijk altijd al af, waar het verschil lag. Wij hebben de natural. Vind ik ook mooier qua design 🙂 (Niet dat dat uitmaakt)

  • Reply
   Josan
   24 maart 2016 at 10:47

   Hey het oog wil ook wat 😉 ik vind ze ook mooier hoor

 • Reply
  Dina
  24 maart 2016 at 09:49

  Oooh herkenbaar, dat stukje van het in elkaar zetten van de Medela Calma flessen. Ik kreeg een poos geleden een set van Medela met onder andere flessen er bij. Ik snapte er helemaal niks van. 😛

  • Reply
   Josan
   24 maart 2016 at 10:48

   Hahaha ik heb er dus ook nog een paar staan. Nog nooit gebruikt want ik kan er niks mee zo uit het blote hoofd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]