Babyspullen Moeder & Kind

Review Avent bewaarbekers voor moedermelk

30 januari 2016
Avent bewaarbekers voor moedermelk-ervaringen-GoodGirlsCompany-review

In al die jaren dat ik moeder ben, heb ik nooit fulltime borstvoeding gegeven in combinatie met werken. Maar jongste dochter weigerde flesvoeding dus er zat niks anders op. Kwam mijn gekochte borstkolf toch goed van pas. Inmiddels kolf ik drie keer per dag 4 dagen in de week op mijn werk. Al dat melk moet ergens in bewaard worden. Dus probeerde ik de Avent bewaarbekers voor moedermelk. In deze review beschrijf ik mijn ervaringen met dit product voor het veilig bewaren van moedermelk.

Zijn Avent bewaarbekers voor moeder melk antilek- ervaringen Avent Via bewaarbekers-review GoodGirlsCompany-

De Avent VIA bewaarbekers voor moedermelk worden geleverd in verschillende verpakkingen. Ik heb een verpakking van 10 bewaarbekers van 180 ml met 10 deksels. Maar ook een met 10 bewaarbekers van 180 ml inclusief deksels en 2 adapterstukken voor de borstkolf van Avent. Voor mij onnodig want ik gebruik al maanden het merk Medela om te kolven.

Eigenschappen Avent Bewaarbekers voor moedermelk

Volgens de verpakking is dit het nummer 1 merk dat moeders elkaar aanbevelen. Daarom was ik erg hoopvol. Ik gebruik de Avent melkflessen altijd met veel plezier. Zowel de classic als de natural lijn. Volgens de verpakking zijn de bewaarbekers lek-vrij af te sluiten. Ook niet geheel onbelangrijk want moedermelk zomaar weggooien is zonde. Vroeger vond ik dat een stomme uitspraak, maar dat zie ik tegenwoordig anders.

Even wat eigenschappen op een rijtje:

 • 10 Philips Avent Via bewaarbekers van 180 ml
 • 10 bijpassende afsluitdeksels
 • lekvrij af te sluiten door externe schroefdraad
 • stapelbaar waardoor je vriezer of koelkast overzichtelijk blijft
 • geschikt voor een flessenwarmer, magnetron, vaatwasser en sterilisator
 • ook te gebruiken voor andere voeding
 • doorzichtig waardoor je kan zien wat er in zit
 • makkelijk te beschrijven
 • gemaakt van BPA-vrij materiaal

Review Avent voorraadbekers voor moedermelk-ervaringen-GoodGirlsCompany-borstvoeding bewaren

Mijn ervaringen met Avent bewaarbekers voor moedermelk

Zoals ik eerder beschreef, gebruik ik de Medela borstkolf. In eerste instantie de eenzijdige Medela swing. Maar omdat mijn voeding erg terugliep na 4 maanden ben ik voor het eind van het jaar overgestapt naar dubbelzijdig Medela Freestyle. Het was even een investering maar dat was het zeker waard. Dubbelzijdig kolven zorgt voor meer melkopbrengst. Het gaat sneller waardoor het mij tijd bespaart en ik mij minder opgelaten voel om mijn werk te onderbreken.

Bij de Medela borstkolf heb ik bijpassende moedermelkflesjes waarin ik de melk opvang. Het overgieten naar een bewaarbeker gaat makkelijk. Op mijn werk heb ik een koelkastje dus dan kan het daar blijven staan totdat ik naar huis ga.

Review Avent bewaarbekers voor moedermelk-ervaringen-GoodGirlsCompany-borstvoeding bewaren

Hoezo Anti-lek?!

maar van werk naar huis is de uitdaging. Ik moet de bekers rechtop houden in mijn auto. Waarom? Ander lekken ze. Maar er staat toch op dat ze anti-lek zijn?! Ja, dat klopt, maar helaas ervaar ik dat in de praktijk niet. De eerste keer dat ik merkte dat de bewaarbekers onvoldoende afsloten, was bij mijn man. Hij had de rugzak van Miss C buiten in de zon gezet omdat hij nat was. De bekers hadden 50 ml gelekt. Daardoor had ze niet voldoende melk voor haar. En moest ik haar thuis nog aanleggen. Wat lastig was omdat ik ook thuis nog 2 keer moest kolven om voldoende melk te hebben voor de volgende dag. We zaten in de piekmaanden qua borstvoeding. Mijn productie liep terug en ik was allesbehalve blij. Vooral niet toen hij laconiek opmerkte “Dan kolf je toch even nieuwe?”. Ik heb hem toen even heel duidelijk uitgelegd dat er een groot verschil zit tussen flessenvoeding of borstvoeding weggooien. Voor dit laatste moet mijn lichaam namelijk wat doen. Ik moet tussen de normale borstvoedingsmomenten door plannen wanneer ik kan kolven. Goed eten en drinken. Vanaf dat moment begreep hij hoe belangrijk het is dat het witte goud niet zomaar wordt verspild.

Ik wilde ze uitgebreid testen. Ik vulde de bewaarbekers met water. Zo kon ik veilig testen of ze lekten. Misschien draaide ik de deksels er wel gewoon scheef op! Hield ze op de kop of gewoon horizontaal een kwartslag gedraaid. Ook kocht ik een nieuwe verpakking van € 16,99 . Misschien had ik wel gewoon een slechte lading bekers. Maar niks hielp, het bleef lekken.

Mijn  eerste maanden dat ik kolfde, zette ik de melk ‘s avonds in de vriezer en leverde ik het bevroren aan bij het kinderdagverblijf. Maar ik las dat er meer goede voedingsstoffen bewaard blijven als je het koelt. Vanaf toen ging de melk na werktijd in de koelkast en leverde ik het vloeibaar aan. Met alle risico’s op lekkage. Ook de leidsters op het kinderdagverblijf waren niet laaiend enthousiast en wezen ons op andere mogelijkheden om de melk aan te leveren en bewaren. De concurrentie (Medela) had bewaarzakjes waar ze erg positief over waren. Gelukkig zaten er een heleboel moedermelkflesje bij mijn nieuwe Medela Freestyle. Nu kolf ik direct in het flesje en draai de bijpassende dop erop.

Ik gebruik de Avent bewaarbekers voor moedermelk dus niet meer om borstvoeding te bewaren. Ze lekken ook al staat er op de verpakking van niet. Voor veel moeders is dit juist erg belangrijk omdat ze niet zomaar borstvoeding willen verspillen. Een hele tijd stonden de bekers ongebruikt in mijn keukenkastje. Maar sinds kort ben ik begonnen met Miss C vaste voeding te geven. Daar gebruik ik ze dus voor en dat gaat prima. Zowel met ingevroren als met afgekoeld voedsel. Momenteel is de grootte van 180 ml voldoende, maar mocht dat in de toekomst nodig zijn, dan stap ik over naar 250 ml.

Kolf jij ook? En op welke manier bewaar jij jouw melk?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Liess
  31 januari 2016 at 08:19

  Fijne post. Deze moet ik dus niet gaan kopen straks haha.

  • Reply
   Josan
   31 januari 2016 at 21:24

   Nee, ik zou ze inderdaad niet kopen voor melk. Voor vaste voeding vind ik ze prima.

 • Reply
  Marijke
  30 januari 2016 at 23:15

  Ja ik heb wel eens een lekkende tas gehad van werk naar huis met deze bekers. Uiteindelijk zette ik het in het vriesvak op jet werk en dan thuis ook direct de vriezer weer in. Verder vond ik ze wel fijn, alleen niet lekvrij dus

 • Reply
  volgmama
  30 januari 2016 at 22:31

  Ik ben eigenlijk heel tevreden met de advent bewaarpotjes. Hier nog geen lekkende bekers gehad.

  • Reply
   Josan
   31 januari 2016 at 21:24

   Ben ik toch benieuwd naar jouw truc. Las op Facebook ook dat moeders last hadden van lekkende potjes.

   • Reply
    volgmama
    2 februari 2016 at 21:05

    Misschien omdat ik ze 6 jaar geleden had gekocht? Andere productiereeks? Geen idee. Maar die van Medela zijn ook prima!

    • Reply
     Josan
     3 februari 2016 at 22:28

     Oh, ja Philips heeft al contact gezocht met mij dus zou kunnen

 • Reply
  Marianne
  30 januari 2016 at 22:16

  Ik had bij de thuiszorgwinkel de flesjes gehaald die op de medelakolf passen. Doorzichtig met een blauwe dop. Heb ze maanden gebruikt en ook ingevroren.

  Op de prijs vd flesjes na ben ik er zeer blij mee. Kost uit me hoofd 2€ ps.

  De zakjes om in te vriezen hoorde ik teveel negatieve reacties over. Die heb ik uiteindelijk dan ook niet gekocht.

 • Reply
  Nina Manuhutu
  30 januari 2016 at 20:04

  Oh wat ben ik blij met jouw review! Ik heb de bewaarbekers gekregen en zou het zonde vinden om ze weg te doen. Babyvoeding er in bewaren is ook een idee. Qua borstkolf ben ik er nog niet over uit wat ik neem, eerst maar zien hoe dat uitpakt.

  • Reply
   Josan
   30 januari 2016 at 21:30

   Ja voor vaste voeding zijn ze goed. Ook om melk in te vriezen. Het lekken gebeurt alleen als de melk niet bevroren is. Dat is natuurlijk zonde. Ik ben begonnen met een tweedehandse eenzijdige kolf. Ging in het begin prima. Maar bijna iedere moeder krijgt die 4 a 5 maanden dip. Dat je van 100 naar 50 ml per keet gaat. En ja toen stapte ik over omdat ik graag wilde volhouden.

 • Reply
  poweredbyflowers
  30 januari 2016 at 15:47

  Hoe toevallig weeral. Dinsdag staat er een post klaar over de verschillende manieren dat ik mijn melk bewaar. Want ze zijn niet allemaal even gemakkelijk 🙂 deze potjes zitten er ook tussen.

  • Reply
   Josan
   30 januari 2016 at 21:27

   Ah leuk Jessica. Ik ben benieuwd naar jouw post en of jij tevreden bent.

 • Reply
  Elisabeth
  30 januari 2016 at 14:43

  Interessant om te lezen! Ik heb ook de Medela Freestyle. Ik kreeg er een koeltasje met 4 flesjes van 180 ml bij. Zelf heb ik ook nog zo’n koeltasje plus flesjes aangeschaft. Zo kon ik altijd 720 ml voorraad maken en koud vervoeren, en kon wie er ook met Jim op stap was hetzelfde meenemen. In de vriezer heb ik echter nooit de flesjes gebruikt. Ik las ergens dat dat niet goed was voor de sluiting, dat ze daar stuk van konden gaan. In de vriezer gebruikte is gewoon plastic zakjes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]