Lifestyle

Tip voor mensen met angst voor de tandarts

12 oktober 2017
angst-voor-de-tandarts-GoodGirlsCompany.jpg

Lijd jij aan tandartsangst en ga je daarom niet? Je bent niet de enige. Gelukkig bestaat er vanaf nu een bemiddelingsplatform zodat mensen met angst voor de tandarts  een lieve tandarts in hun buurt kunnen vinden.

Ik vind het verschrikkelijk om naar de tandarts te gaan. Nachten van tevoren lig ik er wakker van. Op de dag zelf staat het huilen me nader dan het lachen. En in de wachtkamer zit ik met samengeknepen billen elke minuut weg te kijken. Ik heb gelukkig heb een lieve vaste tandarts. Maar als ik haar niet heb, dan is het echt afzien. Het liefst zou ik helemaal niet gaan. Maar die luxe heb ik niet want ik heb echt altijd wel wat.

DeLieveTandarts-Marco-Pachon-y-Steur-GoodGirlsCompany.jpg

Angst voor de tandarts

Onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek laat zien dat 800.000 Nederlanders lijden aan angst voor de tandarts. Zij gaan niet meer. En nog eens een miljoen anderen mijden regelmatige tandheelkundige zorg vanwege een mogelijk pijnlijke behandeling. Terwijl in de praktijk 98% van de behandelingen nagenoeg pijnloos kan. Een andere reden om de tandarts te mijden is, dat mensen niet weten welke kosten hun tandartsverzekering vergoedt. Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts wil tandartsmijders bereiken, door hen kosteloos in contact te brengen met lieve tandartspraktijken.

DeLieveTandarts

DeLieveTandarts.nl is het eerste Nederlandse bemiddelingsplatform dat de drempels van tandartsbezoek verlaagt. Het in kaart brengen van gecertificeerde lieve tandartsen helpt bij het verminderen en wegnemen van mogelijke drempels die tandartsmijders ervaren.  Verder heeft De Lieve Tandarts ook een aantal voordelen.

  • Het helpt kosteloos bij het vinden van een lieve tandarts in de buurt.
  • Biedt de mogelijkheid om direct een afspraak te maken.
  • Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs psychologische begeleiding of een haal- en brengservice te regelen.

Tandarts angst

Keurmerk Lieve Tandarts

Om aan het keurmerk Lieve Tandarts te voldoen, dient de praktijk onder andere de klant op een persoonlijke en vriendelijke manier te ontvangen, het behandelplan door te spreken en tijd te nemen voor uitleg tijden de behandeling.

De eerste praktijken die aan het keurmerk van de Lieve tandarts voldoen zijn Marco Pachon y Steur van Tandheelkundig Centrum Stad van de Zon in Heerhugowaard/Obdam en Amée Pounds-Swart van Tandarts De Viaanse Molen in Alkmaar. Op de website vind je ook nog wat andere adressen. Momenteel staat mijn plaats er nog niet bij, maar ik ga het initiatief zeker eens met mijn praktijk bespreken.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

  • Reply
    Angst Tandarts
    23 januari 2018 at 15:03

    Leuk artikel. De felicitaties aan Marco Pachon y Steur en Amée Pounds-Swart als eerste lieve “angsttandartsen”!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]