Dierentuin Europa Travel video en vlogs Wales

Anglesey Sea Zoo | klein aquarium met midgetgolf

8 juni 2019
Anglesey Sea Zoo bezoeken met kinderen The Millennial Mom

Anglesey Sea Zoo is een leuke familie activiteit voor als het slecht weer is. In het kleine zeeaquarium leren kinderen van alles over de onderwaterwereld rondom Anglesey. Staan ze oog in oog met kreeften en zeepaardjes. En kan je als souvenirtje je eigen pareloester kiezen.

Het klimaat in Wales is goed te doen. Tijdens onze vakanties hadden we dagen met een strakblauwe lucht en heerlijk zonnetje. Maar er waren ook dagen met regen. Gelukkig zijn er genoeg familieattracties op Anglesey die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Anglesey Sea Zoo s er daar een van. Eerdergenoemde attractie staat op het lijstje met top bezienswaardigheden in Noord Wales voor gezinnen.

Uitstapje naar het zeeaquarium

Klik hier als je de video niet goed kan zien.

Anglesey Sea Zoo

bezienswaardigheden Noord Wales The Millenial Mom

Anglesey Sea zoo is een onafhankelijk zee-aquarium dat zich bezighoudt met educatie aan kinderen en volwassenen. Verder houden ze zich bezig met het beschermen van zeedieren. En als laatste onderzoekt het verschillende zeedieren. In de 40 waterbassins vind je het beste van de Welshe wateren. Zoals inktvissen, zeesterren, kreeft en zeepaardjes. Zo is er de tank met zeepaardjes. Deze wordt ook  gebruikt voor het fokprogramma. Het is Anglesey Sea Zoo gelukt om succesvol een een zeepaardje te fokken dat vooral rond Britse wateren voorkomt.

uitstapjes gezinnen Anglesey

Het aquarium is opgedeeld in verschillende ruimtes die allemaal hun eigen flora e fauna hebben. Zo begin je in “front Room”. Hier zijn verschillende bassins. Zo leer je de eerste tank welke vissen er allemaal onder de pier schuilen. In een tweede tank vind je de Atlantische wolfsvis. En in een derde tank leer je dan weer van alles over de levenscyclus van een kreeft. Andere opvallende tanks zijn de no bon zone. Een aquarium waarin je onderwaterdieren vind die geen botten hebben. Zoals bijvoorbeeld kwallen. Maar er is ook een tank waar water met grof geweld in naar beneden valt. Perfect voor sommige zeeanemonen. Zij leven het liefst in onstuimig water.

aquarium Wales

Kreeftenkraamkamer

In de kreeftenkraamkamer van Anglesey Sea Zoo kan je de  zwangere kreeften van dichtbij zien. De vrouwtjes dragen de eitjes onder hun staart totdat ze uitkomen. Ook hier kan je meer over de levenscyclus van de kreeft leren. Maar als je geluk hebt zie je de schattige babykreeftjes. Deze worden op den duur vrijgelaten in het water zodat ze de plaatselijke kreeftenpopulatie kunnen ondersteunen. Beroemd is Clawdette. De zeldzame Europese kreeft. Haar kleur vind je namelijk maar bij 1 op de 30 miljoen kreeften.

Dit vonden we er van

bezienswaardigheden Anglesey the Millennal Mom

Als we op vakantie zijn, is het een vaste familietraditie om een zeeaquarium te bezoeken. Hierdoor hebben al verschillende Europese zeeaquaria bezocht. Zoals bijvoorbeeld The National Marine Aquarium in Plymouth. Het Nordsøen aquarium in Hirsthals. En dichter bij huis: Sea Life Oberhausen.

Al met al zeeaquaria waar voor gold: groot, groter grootst. Vandaar dat dit ook een beetje ons beeld bepaald heeft. We hadden een grote onderwaterwereld verwacht. Aan de ene kant een zoutwater aquarium. Aan de andere kant een zoetwater. En tenslotte de mogelijkheid om te zien hoe de vissen uitgebreid gevoerd worden. Maar dat is hier dus niet het geval. Toch vonden vooral Chloé en Bailey het nog best wel leuk.

Anglesey Sea Zoo bezoeken The Millennial Mom

Het is kleinschalig. Maar daar staat tegenover dat je met je gekochte ticket wel een week lang terug kan komen. Je hoeft hem alleen maar goed te bewaren. Bailey had best nog wel een keer naar Anglesey Sea zoo willen gaan later in de week. Grace ook. Al was het alleen maar voor de wifi in het restaurant. Wat is ons geval ook meespeelde was dat het op moment van bezoek heel hard regende en een beetje onweerde. Daardoor konden we minder gebruik maken van de buitenfaciliteiten. Er is namelijk ook een speeltuin een een midgetgolfbaan. Samengevat: of je je hier als gezin vermaakt is afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Het weer en je verwachtingen.

Pluspunten

 • voldoende parkeergelegenheid
 • buitenspeeltuin
 • leuk voor peuters, kleuters en oudere kinderen

Minpunten

 • het zee aquarium zelf is een beetje klein

Prijzen & openingstijden

aquarium Anglesey

Anglesey Sea Zoo is van februari tot half december dagelijks geopend van 10:00 tot 16:45. Het kan zijn dat ze in rustigere periodes eerder dicht gaan. Daarom is het altijd belangrijk om de openingstijden op de website te checken.

Entreeprijzen

 • Kinderen onder 3 jaar: gratis
 • Kinderen vanaf 3 t/m 16 jaar £7.25
 • Volwassenen (vanaf 16 jaar) £8.25
 • Seniorene ( 60+) £7.70
 • Studenten £7.70

uitstapjes noord wales gezinnen

Familietickets

 • 1 volwassene + 1 kind  £15.10
 • 1 volwassene + 2 kinderen £22.15
 • 1 volwassene + 3 kinderen  £29.30
 • 2 volwassenen + 1 kind £23.20
 • 2 volwassenen en 2 kinderen £30.15
 • 2 volwassenen en 3 kinderen £37.25

Andere familieactiviteiten op Anglesey

Anglesey Sea Zoo bezoeken met kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]