Gratis uitjes Nederland Noord Holland Uitstapjes met kinderen

Amsterdam Light Festival 2017

2 november 2017
Amsterdam Light Festival 2017-GoodGirlsCompany

Tijdens het Amsterdam Light Festival 2017 verandert het centrum van onze hoofdstad weer in het grootste openlichtmuseum ter wereld! Vanaf 30 november tot 21 januari 2018 kan je gratis de meest fantastische kunstwerken bewonderen langs de grachten of op het water.

Rondom de Amsterdamse grachten en het Marineterrein Amsterdam is waar je dit jaar moet zijn. Hier kan je maar liefst 35 kunstwerken bewonderen. Lennart Booij, creatief directeur Amsterdam Light Festival: “We zijn erg trots op de internationale line-up van Amsterdam Light Festival. Ieder jaar weer mogen we hier de internationale top op het gebied van art en design verwelkomen. Ook de Nederlandse deelnemers zijn veelal internationaal actief.”

Amsterdam Light Festival-uitjes kerstvakantie-GoodGirlsCompany

Amsterdam Light Festival 2017

Dit jaar is het thema ‘Existential’. Door dit thema wil Amsterdam Light Festival bezoekers stimuleren na te denken over wat mensen samen breng. En niet onbelangrijk; welke rol speelt licht daarbij? Zoals elk jaar is het festival zowel vanaf het water als het land te bewonderen. De waterexpositie presenteert een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten, die dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht zijn (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Verschillende rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan. Op het land worden dit jaar voor het eerst lichtkunstwerken tentoongesteld op het Marineterrein, van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018. De kunstwerken zijn van 17.00 tot 22.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur).

gratis uitstapjes kerstvakantie-GoodGirlsCompany

Ai Weiwei-Thinline-Amsterdam Light Festival-GoodGirlsCompany

Thinline

Tijdens de zesde editie van het Amsterdam Light Festival 2017 is een prominente plek ingeruimd voor de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Met zijn kunstwerk ’thinline’ stelt Ai Weiwei de betekenis van grenzen ter discussie. Wie bepaalt eigenlijk waar de grens ligt en wie beheerst ze? Wie mag een grens oversteken en wie wordt geweigerd? Ai Weiwei tekent letterlijk een grens door de stad, die de gehele vaarroute van het festival volgt. Dit doet hij door een zeven kilometer lange lichtsnoer langs en door de Amsterdamse grachten te trekken. Ai Weiwei heeft zich laten inspireren door de eroev, een grens die Orthodoxe joden zichzelf stellen met behulp van een dunne lijn in de stad, waarbinnen zij tijdens de Sjabbat objecten buiten hun huis kunnen vervoeren.

Kijk voor meer informatie op: www.amsterdamlightfestival.com.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]