Lifestyle Moeder & Kind

Alternatieven voor verjaardagscadeaus

15 oktober 2018
Alternatieven voor verjaardagscadeaus

Hoe ouder mijn kinderen worden, des te meer weerstand ervaar ik om ze een verjaardagscadeau te geven. Maar wat zijn nu leuke andere alternatieven om je kind cadeau te doen? Die origineler zijn dan geld geven?

Tijdens het jaar zijn er heel wat momenten waarop mijn kinderen cadeaus krijgen. Hun verjaardag, kinderfeestjes, Kerst of verjaardagen van neefjes en nichtjes. Het is goed cashen hoor als kind dat alles al heeft. Vooral dat laatste irriteert me mateloos. In plaats van dat ze leren dat ze niet altijd wat krijgen. Dat de jarige in de spotlights staat en niet zij, worden eventuele jaloerse gevoelens of teleurstelling al op voorhand afgekocht. En als ik het cadeau dan teruggeef of er wat van zeg, ben ik ondankbaar. Waar doe ik moeilijk over…

Minimaliseren met kinderen

Minimaliseren met kinderen is een uitdaging. Voordat ze 5 zijn verzamel je al een heleboel spullen. Dat begint al met een uitgebreide baby uitzet en miljoenen babykleertjes. Voeg daar cadeaus uit de kraamweek, de babyborrel. Eerste verjaardag en andere mijlpalen aan toe en je komt om in het speelgoed. Mijn huis slibt dicht met kinderspeelgoed en kindertekeningen.

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje: mijn kinderen krijgen bergen verjaardagscadeaus. Tijdens het jaar zie ik met lede ogen aan hoe ze met nog geen 20% van de buit spelen. Ook niet als ik het gedoceerd beschikbaar stel. Mijn kinderen krijgen genoeg en weten soms van gekkigheid niet wat ze met alle spullen moeten. Als puntje bij paaltje komt kijken ze er amper naar om. En zijn ze uren zoet met de meest eenvoudige spullen. Het maakt ze creatiever.

Alternatieven voor verjaardagscadeaus

Voordat ik naar alternatieven voor verjaardagscadeaus zocht, heb ik lang nagedacht over wat ik wil dat mijn kinderen zich later herinneren. Natuurlijk wil ik als moeder dat ze hun verjaardagen herinneren als iets magisch. Maar moet die magie gekoppeld zijn aan het cadeau dat ze krijgen? Of kan die magie ook gekoppeld zijn aan de ervaring of herinnering? Mijn kinderen willen graag mijn tijd en aandacht. Uiteindelijk zijn herinneringen dat wat we meenemen. Zoals ik al eerder schreef, is het investeren in familievakanties een beter idee dan in speelgoed. Dat geldt ook voor investeren in cadeaus die voor mooie herinneringen en ervaringen zorgen. Als je je kinderen geen geld of speelgoed cadeau wilt geven voor hun verjaardag, kerst of Sinterklaas zijn er gelukkig nog genoeg alternatieven.

Dierentuin abonnement

Kleine kinderen kunnen vaak geen genoeg krijgen van dieren. Daarom is een dierentuin abonnement leuk. Zo kan je op elk gaan en genieten van alle leuke dieren.

Tickets voor een pretpark

Van jong tot oud. In dit huishouden kunnen we geen genoeg krijgen van pretparken. Of het nu gaat om de Efteling een Deens pretpark maakt ons niet uit. Het is gezellig en levert fantastische herinneringen op.

Concertkaartjes

Sinds ik vorig jaar mijn eerste concert bezocht, willen mijn dochters zoiets ook meemaken. Van mij mag het. We moeten alleen een artiest vinden die we allemaal leuk vinden.

Een ballonvaart/boot- of treinreis

Als kind, was mijn broertje gek van vliegen. Een probleem: hij had nog nooit gevlogen. Dus op een verjaardag ontving hij een paar mysterie tickets. Hiermee vloog hij naar en willekeurige Europese stad. De luchthaven is hij niet eens af geweest maar hij was weken vol van deze belevenis.

Museum jaarkaart

In Nederland zijn ontzettend veel leuke musea voor kinderen. Denk aan Nemo. Pit musem in Almere, Tropenmuseum Amsterdam, Techniekmuseum Heim in Hengelo of het Nederlands Openluchtmuseum.

Wellness dagje

In Nederland zijn er verschillende welness centra die een speciaal aanbod hebben waardoor je naar de sauna met kinderen kan. Heerlijk een dagje ontspannen en relaxen.

City trip

Je hebt verschillende sites die surprise city trips (hier en hier) aanbieden. Je koopt een tickets en vertrekt naar een Europese bestemming. Spannend want van tevoren weet je niet waar je naar toe gaat.

Een fotoshoot

Natuurlijk maak je als moeder ontzettend veel foto’s. Maar hoe leuk is het om een thema shoot met je kind te doen. Zodat ze zich kan verkleden als haar favoriete held of prinses. Of kies voor een vintage moeder dochter foto shoot. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Adopteer een dier

Adopteer een tijger, koegeit of aap. Een leuke manier om symbolisch je steun te geven aan projecten die zich inzetten voor dierenwelzijn. Maar ook om je kind bewust te maken van dat er nog meer in de wereld is dan haar neus lang is.

Koop een ster

Op Online Star Register kan je jouw eigen ster kopen. Laat een hemellichaam registreren en met de handige app kan je jouw ster overal ter wereld in het heelal spotten. Geweldig cadeau voor kinderen die alles al hebben.

Zelfgemaakte Tegoedbonnen

Met moederdag kreeg ik een heel stapeltje zelfgemaakte tegoed bonnen. Daar heb ik nu nog steeds lol van. De ene keer wissel ik er een in en ontvang ik een lunch. De andere keer maken ze met veel liefde mijn ontbijt. Zulke dingen kan je ook voor je kinderen doen, met leuke taken en bezigheden die bij je kind passen.

Bibliotheek/speelotheek

Een abonnement op de bibliotheek of speelotheek is een goede manier om regelmatig nieuw speelgoed of boeken te proberen. Als kind haalde mijn moeder regelmatig speelgoed uit de speelotheek. Daardoor had ik minder eigen speelgoed nodig, maar wisselde het aanbod regelmatig.

Weekendje weg

Mijn dochters zijn in de zelfde periode als ik jarig. Sinds een aantal jaar zijn we op de verjaardag niet thuis. In plaats daar van, zitten we in een vakantiehuisje bij bijvoorbeeld Landal of Centerparks. Het leuke is dat je soms speciaal een verjaardagspakket kan laten bestellen bij je accommodatie.

Huisdier

Een huisdier moet je natuurlijk nooit in een impuls aanschaffen. Het gaat namelijk wel om een levens wezen. Maar als je kinderen gek zijn op dieren en je denkt dat jullie met zijn allen die verantwoordelijkheid aan kunnen, kan het een mooi idee zijn. Bezoek samen een dierenasiel en kies een nieuw gezinslid uit.Liefs Josan
Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
Photo by Steve Halama on Unsplash

Geen verjaardagscadeaus tips
5

Samenvatting

Reviewer Goodgirlscompany.nl

alternatieven voor verjaardagscadeaus, geen cadeautjes voor verjaardag.

Review Date 15 oktober 2018

 

  • Reply
    Nicole Orriëns
    16 oktober 2018 at 10:30

    Mijn favoriet is het abonnement op de spelotheek of bibliotheek. Dat blijft altijd leuk vind ik.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]