Mama Opvoeding

Als baby niet in de box wil, stop ik haar in het konijnenhok

12 augustus 2016
Als dreumes niet in de box wil, stop ik haar in het konijnenhok_GoodGirlsCompany

Ik houd zielsveel van mijn dreumes maar zo nu en dan stop ik haar wel eens in het konijnenhok in plaats van in de box. Nee ik trek het deurtje niet dicht. Maar ik laat haar daar gerust zo’n 10 minuten zitten of totdat ze zelf aangeeft het niet meer leuk te vinden.

Mijn kind wil niet in de box_GoodGirlsCompany_kind in konijnenhok

Ik weet niet hoe andere moeders dat doen. Een box-proof kind kweken want die van mij moeten er niks van hebben. Voor de derde maal op rij is bewezen dat een box een van de meest waardeloze producten van een baby uitzetlijst is. En 3x keer is scheepsrecht. Ik heb de hint begrepen. Het is dan ook maar goed dat we de box gratis bij onze babykamer kregen. Anders had ik het doodzonde gevonden. Het ding ziet er uit als nieuw.

Box -proof kind

In het begin willen ze er nog wel in liggen. Dat wil zeggen, als de bodem om de hoogste stand is en er een muziekmobiel boven hangt die je dagelijks tig keer opdraait om het kind tevreden te houden. Maar zodra ze in de fase komen dat ze gaan zich optrekken en gaan staan, moet hij naar beneden. En dan begint het gedonder.

GoodGirlsCompany_konijn-kinderen en huisdieren

IK WIL NIET!!!

Nu had ik geluk dat mijn dreumes lekker laat was met alles. Tot een maand of 10 stond haar bedje nog op de hoogste stand en datzelfde gold voor de box. Mevrouw had totaal geen ambities om zich op te trekken dus het was ook niet nodig om maatregelen te nemen. Maar van de een op de andere dag begon het zitten en staan. Schroefde ik alles lager (man is niet zo technisch) en dacht dat ik daarmee iets goed gedaan had. Voor haar ledikantje was het ook okay. Maar de mooie boxmomenten zijn daarna nooit meer hetzelfde geworden. Zodra ik ook maar met haar bij de box in de buurt kom, gaat de sirene aan. En als ze kon praten zou ze waarschijnlijk heel hard gillen: IK WIL NIET!!!!

In het begin was ik nog wel de moeder die zonder knipperen het keiharde huilen trotseerde. Meestal hield het na een tijdje wel op. Maar tegenwoordig dus niet. Ze blijft huilen. Zelfs als ik haar een fopspeen geef.

Help mijn kind wil niet in de box_GoodGirlsCompanu_opvoeding

Box-les

Toen Miss G en B nog klein waren, had ik precies hetzelfde. Gelukkig had mijn ex-schoonmoeder wel goede raad. Ik moest ze er gewoon aan laten wennen. Vol trots vertelde zij hoe ze elke dag uren kon schoonmaken en huishouden terwijl haar kinderen dan in de box zaten. Rond ontbijt, koffietijd met speeluurtje, lunch, theetijd met speeluurtje en avondeten mochten ze er even uit. Maar verder was de box the place to be. Volgens haar was het gewoon een kwestie van gewenning.

En misschien had ze ook wel gelijk. In mijn huishouden kruipen de kinderen de hele dag rond. Trekken alles uit de kast. Zitten aan alles wat niet mag en alleen als ik er echt even klaar mee ben, gaan ze in de box. Zodat ik onder luid protest even kan opruimen voordat ik ze er uit haal en ze weer compleet los kunnen gaan. Als ze er per dag 30 minuten in zitten is dat veel. Er gaan weken voorbij zonder dat maximum te halen.

I know…maar ken jij iemand die nu zo’n leuk persoon is geworden omdat zijn ouders haar vaak in de box zetten? Ik persoonlijk niet.

baby en huisdieren_GoodGirlsCompany_kind wil niet in box

De oplossing

Sinds ze een half jaar oud was, lijkt ze te beseffen dat ons gezin uit nog een wezentje bestaat; Hip Hop. Ons konijn. In het begin keek Miss C heel gebiologeerd naar hem. Alsof ze zich afvroeg wat dat nu is. Maar die fascinatie heeft inmiddels plaats gemaakt voor enthousiasme. Als ze KONIJN ziet, moet ze er op af. Even kijken, aaien, fopspeen in zijn hok douwen. Gewoon kleine gebaren van liefde. Het binnenhok weet ze inmiddels eigenhandig open te maken. Met alle gevolgen van dien. Ik ben als de dood dat ze ooit zo’n keutel in haar mondje steekt. Brrrr. Maar ook zijn buitenverblijf vindt ze leuk. Overal waar konijn is, is dreumes.

Dus wat doe je dan als moeder die het nuttige en aangename met elkaar moet verenigen? Juist! Je zet je dreumes in het konijnenhok als ze even niet vrij kan rondkruipen. Het hok is kleiner dan de box, maar gek genoeg vindt ze dat helemaal niet erg. Zolang ze maar dichtbij konijn is, af en toe hem aan mag raken is haar dag goed.

Ik ben benieuwd, ben ik de enige moeder met kind die niet in de box wil?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  12 augustus 2016 at 13:09

  Goede oplossing.

  Hier is het nooit een probleem geweest.

  Schattig zo’n konijn!

  • Reply
   Josan
   13 augustus 2016 at 06:15

   Dank je wel Ilse. Ja het is een vondelingetje, maar hij gaat heel goed mee.

 • Reply
  Merel
  12 augustus 2016 at 12:12

  Moest lachen om de titel!
  Maar hier ook geen box kinderen. Ze wilden gewoon niet. De jongste heb ik daarom veel gedragen, de middelste trok de vensterbank leeg en onze oudste lag vaak bij me of zat op mijn arm.

  Geloof niet dat je het kunt afdwingen. Een kind houdt ervan of niet.

  • Reply
   Josan
   13 augustus 2016 at 06:17

   Hahaha ja, klonk nogal verknipt, niet?
   Dank je wel voor de tip Merel. Ik zou haar ook wel kunnen dragen. Ik merk dat ze dat erg leuk vindt. Zo is ze ook veilig op de momenten waarop ze eigenlijk in de box zou moeten.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 augustus 2016 at 11:18

  Ik had de mijne toch wel in de box volgens mij. Bijvoorbeeld als rust moment, of simpelweg om ze veilig te houden als ik even de was deed.

  • Reply
   Josan
   13 augustus 2016 at 06:17

   🙂 ik wou dat het hier voor rust zorgde als ik haar in de box stopte. Maar meestal is het omgekeerde waar.

 • Reply
  -N | Mommies Life
  12 augustus 2016 at 10:07

  Wat fijn dat het konijnenhok de uitkomst biedt 😛
  Maar als ze niet in de box willen…. Tja dan moet je inderdaad creatief worden 😉

 • Reply
  Nicole
  12 augustus 2016 at 09:47

  Spencer wil inmiddels niet meer in de box (19 maanden), maar hij heeft heeeeeeeeeeeeel veeel in de box gezeten. Ik vond het een uitkomst!

  • Reply
   Josan
   12 augustus 2016 at 10:28

   Wow, zo lang! Pfffff had ik dat maar 🙂

 • Reply
  Mary-Lou
  12 augustus 2016 at 09:47

  Omdat we een grote hond hadden leek een box ons bij de oudste wel handig. Maar op een gegeven moment was het gewoon een speelgoed opslagplaats. Bij de jongste zijn we er daarom niet eens aan begonnen. Hij is nu bijna 11 maanden en ik heb het geen moment gemist eigenlijk.

 • Reply
  Marian
  12 augustus 2016 at 09:40

  Bij mij wilden ze ook niet in de box! 4 stuks! Altijd gedacht dat ik echt iets fout deed….gelukkig zijn er meer die niet in de box willen

  • Reply
   Josan
   12 augustus 2016 at 10:28

   Hahaha zo voelde ik mij dus ook 🙂 Blijkbaar houdt niet elk kind er van.

 • Reply
  Cassandra
  12 augustus 2016 at 08:40

  Ik vond de box ook waaaaaardeloos. Precies zoals je zegt, de sirene ging meteen aan als je er ook maar bij in de buurt kwam. Hij heeft bij ons de meeste tijd als opslag gefungeerd en ik blij dat we hem hebben gekregen van m’n schoonouders als kraamcadeau want wat had ik dat zonde gevonden zeg

 • Reply
  Nicole
  12 augustus 2016 at 08:26

  Fay wilde ook nooit in de box haha en ik heb haar toen met regelmaat uit het konijnenhok moeten halen omdat ze er weer in gekropen zat en keutels aan het eten was hahaha..
  Vind het echt jammer dat we nu geen konijn meer hebben want ze was er dol op.. Maar ach, we hebben onze grote harige vrienden nog 😛

 • Reply
  Volgmama
  12 augustus 2016 at 08:25

  Alleen mijn oudste vond het wel prima in de box. De andere twee wilden er niets van weten. Schattige foto die laatste.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]