Moeder & Kind Reviews

Alpine Muffy gehoorbescherming voor kinderen

16 september 2015
Oorkappen voor in de klas-koptelfoontjes voor kinderen-gehoorbescherming voor kinderen

Alpine Muffy gehoorbescherming voorkomt gehoorschade bij kinderen. Maar de oorkappen kunnen ook gebruikt worden als ze concentratieproblemen in een drukke schoolklas hebben.

Toen ik de Em’s 4 Bubs testte, beloofde ik de Alpine Muffy’s van Miss G en Miss B ook in de spotlights te zetten. Het festivalseizoen is over. Maar de opening van de jaarlijkse Uitmarkt, markeert het begin van het cultureel seizoen dus voldoende momenten om ook dan aan gehoorbescherming te denken. Bovendien is hard geluid niet alleen voorbehouden tot het festival seizoen, maar ook op feestjes, met Oud & Nieuw of tijdens concerten kun je er mee te maken krijgen.

Alpine Muffy gehoorbescherming

In de afgelopen weken kreeg ik al heel veel verschillende positieve reacties op Miss C’s Em’s. Tijdens Sail, vertederde ze verschillende voorbijgangers er mee. Het levert eigenlijk altijd wel een leuk gesprek op en zet ouders aan het denken. Dat doe ik graag, want ik geloof: als je beter weet, doe je beter. Vorige week woensdag kwam ik tijdens de Mother of the Year award in gesprek over gehoorbescherming voor grotere kinderen. Dus wist ik dat het tijd was om dit onderwerp te belichten.

Alpine Muffy- gehoorbescherming-gehoorbescherming bij kinderen

Compact op te vouwen

Wist je dat 1 op de 8 kinderen gehoorschade heeft? En dat jongens nog slechter horen dan meisjes? De cijfers over gehoorverlies liegen er niet om. Onder kinderen en jongeren nemen de aantallen schrikbarend toe. Nu heb ik alleen maar dochters, toch neem ik hun gehoor erg serieus. Je hebt maar 2 paar oren, dus zorg er goed voor. Als het kan, stel ik ze niet onnodig bloot aan veel lawaai.

Zo krijg je gehoorschade

Kinderen krijgen vooral gehoorschade door allerlei omgevingsgeluiden en hun speelgoed. Je bent je er misschien niet bewust van maar dagelijks worden we aan een heleboel geluiden blootgesteld. Het ene geluid schreeuwt nog harder om je aandacht dan het andere. Denk maar aan sirenes, claxons van auto’s, de bellen bij een spoorwegovergang, het draaiorgel in de stad, luidsprekers, radio in de auto, televisie en andere elektronica.

Per dag zijn dat toch al heel wat decibellen. Ook op al het kinderspeelgoed moet tegenwoordig geluid zitten. En dan wel in 3 standen: uit, hard, of superhard. En veel kinderen hebben ook ene MP3-speler, iPod of smartphone met muziek. Met oordopjes in kan je hier het volume lekker hard van zetten. Met alle gevolgen van dien. Dat dit ongezond is, beginnen steeds meer mensen te beseffen. Ook het Klokhuis droeg haar steentje bij door jongeren te waarschuwen voor een Disco-oor. Dit laatste krijg je wanneer je in de club of discotheek te lang aan harde muziek wordt blootgesteld.

GoodGirlsCompany-Alpine Muffy

Gevolgen van een gehoorbeschadiging

Ook lopen kinderen gehoorschade op bij festivals. Dit zijn steeds vaker festivals voor het hele gezin. Gezellig natuurlijk. Baby’s in kinderwagens, kinderen op de schouders van hun ouders. Maar hoog boven het publiek vang je dus het meeste geluid op. En dat weten veel ouders niet.

Een gehoorbeschadiging heb je niet van de een op de andere dag. Het sluipt er langzaam in. De gevolgen zijn vaak pas zichtbaar op latere leeftijd. Concentratieproblemen, belemmering in de taalontwikkeling, slechter slapen, hogere bloeddruk en het afscheiden van meer stresshormonen zijn enkele gevolgen.

Onze ervaringen met Alpine Muffy

Als je bovenstaande leest, begrijp je misschien waarom ik het gehoor van mijn dochters zo serieus nem. Deze zomer kocht ik voor mijn oudste dochters een Alpine Muffy gehoorkap. Deze hebben ze in 3 verschillende trendy kleuren. Wit, blauw en roze. In eerste instantie waren ze bedoeld voor het  Zomercarnaval. Maar deze ging niet door. De eerste keer dat we ze alsnog gebruikten was in de trein naar Schiphol. Voor de anderhalf uur durende reis, had Miss G een boek mee genomen. Maar wie wel eens in en drukke treincoupe heeft gezeten, weet dat geconcentreerd je boek lezen dan best wel een uitdaging is. Mijn oudste dochter irriteerde zich aan het geluid. Gelukkig had ik haar aangeraden haar oorkappen mee te nemen. Die zette ze op en de rest van de reis was ze verdiept in haar boek.

Ook binnenshuis maken we er gebruik van. Als Miss B huiswerk moet maken en Miss G viool speelt. Om zich te concentreren is het dan handig dat ze haar Alpine Muffy oorkappen op zet. Zo kunnen ze allebei hun eigen ding doen, zonder last van elkaar te hebben.

Gehoorbescherming-kinderen-GoodGirlsCompany-oorkappen-

Miss G leest geconcentreerd een boek zonder last te hebben van de omgeving.

Oorkappen voor concentratie

Zoals ik hierboven beschreef, gebruiken wij ze dus niet alleen in situaties waarin gehoorbescherming noodzakelijk is. Binnenshuis worden ze vaak gebruikt in situaties die extra concentratie vragen. En die functie hebben meerdere mensen ontdekt. Zo merkte mijn nichtje laconiek op dat enkele kinderen in haar klas ook koptelefoontjes op hebben om zich te kunnen concentreren in de les. Daar kijk ik niet van op. In de huidige plofklassen met wel 30 kindjes in een klas, is het natuurlijk lastig concentreren tijdens het maken van je sommen of begrijpend lezen. Gelukkig zitten mijn dochters niet in zulke grote klassen, maar mocht het nodig zijn, dan zal ik niet aarzelen om dit met de onderwijzers te bespreken en mijn kinderen hun koptelefoontje mee naar school te geven. Alhoewel dat misschien ook niet nodig is, want Alpine verkoopt ook pakketten met meerdere oorkappen aan scholen.

Alpine Muffy-gehoorkappen voor kinderen-concentratieproblemen mij kinderen

Voordelen Alpine Muffy

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren. Daarmee geschikt voor jongens en meisjes
 • Compact op te vouwen . Daardoor neemt het weinig ruimte in
 • Makkelijk mee te nemen.
 • Geen pijn aan oren. Mijn kinderen dragen hun oorkappen ook regelmatig als er geen aanleiding is. Blijkbaar zitten ze erg lekker.

In elk geval, zijn dit de momenten en manieren waarop ze in mijn huishouden worden gebruikt.

Heb jij gehoorbescherming voor je kinderen?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 • Reply
  Car
  27 april 2018 at 20:01

  2 paar oren? 🙂

 • Reply
  Betoverende Werelden met Disney on Ice 2017 - GoodGirlsCompany
  16 december 2017 at 21:30

  […] geluid staat hard, maar persoonlijk had ik niet de indruk dat je gehoorbescherming moest dragen vanwege het geluid. Ook na afloop hadden we geen oorpijn. Maar mocht je (kind) […]

 • Reply
  Hoe overleef ik een festival met kinderen? - festival survivalgids
  12 augustus 2017 at 19:34

  […] van je kinderen met gehoorbescherming. Voor baby’s hebben ze dit en voor oudere kinderen dat. Hoe minder herrie een baby heeft hoe beter het slaapt, waardoor jij weer ongestoord kan genieten […]

 • Reply
  Alpine Muffy Baby gehoorbescherming voor baby's en peuters
  18 april 2017 at 06:00

  […] Alpine Muffy’s  ( gehoorbescherming voor oudere kinderen) […]

 • Reply
  Win 4x kaarten voor Monster Jam 2017 en de Pitt Party
  10 april 2017 at 06:00

  […] Neem gehoorbescherming  Enkele Monster trucks hadden hele harde motors. Na 2 uur in de herrie, doen je oren en hoofd echt wel pijn. […]

 • Reply
  Rory Blokzijl
  17 september 2015 at 10:13

  Geweldig Josan! Wat een uitvinding! ik heb zelf van Alpine ook oordopjes aangeschaft. Tot voor kort ging ik nog heel regelmatig uit, maar ik blijf mij verbazen over de knetterharde muziek. Word ik oud? Can be. Maar serieus, tijdens een van de laatste feesten ging ik helemaal bovenin de zaal staan. Weg van het geluid. En ineens merkte ik dat ik mijn linkeroor een piep hoorde en in mijn rechteroor even niets meer. Ik ga uit vanaf mijn 17e (en ik ben nu 45), maart het is voor het eertst dat ik mij echt rot schrok. Hele goede uitvinding dus en heel goed hoe regelmatig je het gebruikt. Ik wil er ook een voor peuterdochter!

 • Reply
  Nicole
  16 september 2015 at 18:20

  Ik wil dit echt wel voor mijn dochtertje
  Vanaf hoe oud is het?
  Ideaal voor carnaval en dergelijke!

  • Reply
   Josan
   16 september 2015 at 18:26

   Volgens de website wordt afgeraden om dit te gebruiken voor kinderen jonger dan 2. Daar heb je in principe de Em’s voor die mijn baby ook gebruikt. Toch denk ik dat deze op den duur qua grootte te klein zullen zijn wanneer mijn dochter 18 maanden is. Dus ik tegen die tijd deze aanschaf maar ze wel onder begeleiding gebruik.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
 • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
 • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

Dit zijn wij!