Beauty

Mijn beauty dagje bij All Skins schoonheidsinstituut

10 december 2015
All skins schoonheidsinstituut-GoodGirlsCompany-Femme ebene-review

Ik werd door All Skins schoonheidsinstituut uitgenodigd om een beautybehandeling te proberen. Vooraf aan de afspraak hadden we hierover contact. Het leek me wel leuk om een keer mee te maken. Naarmate de datum vorderde, vond ik het best spannend. Moeders en beauty is soms een beetje een lastige combinatie. Tenminste, als ik naar mijzelf kijk. Sinds de geboorte van mijn jongste dochter zijn er toch wel wat dingen veranderd. Niet zo zeer omdat ik er geen interesse meer in heb, maar ook omdat ontzwangeren ook voor de nodige bijeffecten zorgt. Onrustige huid, haaruitval, sneller brekende nagels. Het zijn zomaar wat klachtjes die me opvallen. Benieuwd hoe mijn allereerste schoonheidsbehandeling in mijn hele leven verliep en wat ik er van vond? Lees dan snel verder over mijn ervaringen met All skins schoonheidsinstituut.

All skins schoonheidsinstituut-GoodGirlsComoany-review-ervaringen

Vanuit mijn woonplaats was het een hele reis naar Amsterdam. Dat vond ik niet erg want daardoor werd het ook echt even helemaal een dagje voor mijzelf. Ik had speciaal vrij genomen van mijn werk. Geen enkel kind bij mij. Gewoon 100% me-time. Wat is er fijner dan even helemaal in de watten gelegd te worden?

All Skins schoonheidsinstituut

Bij All Skins schoonheidsinstituut werd ik vriendelijk ontvangen door Elvira Stjeward en Leonie Ekkers. Natuurlijk maakten we eerst een praatje en kreeg ik een uitleg. Ondertussen keek ik overal even rond. De ruimte had een gezellige rustgevende inrichting. Toen was het tijd om plaats te nemen in de confortabele stoel. Noem het naief, maar ik had verwacht dat Leonie zomaar zou beginnen met het opsmeren van een verzorgingsproduct. Niks was minder waar. Eerst werd kreeg ik een huidanalyse. Deze geldt als basis voor een gezichtsbehandeling. Daardoor kan men ook beter advies geven over welke producten het best bij je huid passen. Ook mocht ik een vragenlijst beantwoorden. Daarin kwamen vragen zoals eventueel medicijngebruik, allergieën en roken aan de orde. Maar ook welke huidverzorgingsmiddelen ik nu al gebruik. De vragenlijst geeft inzicht in waar eventueel rekening mee te houden. Uiteindelijk werd de huid van mijn gezicht opgemeten met een skinanalyser. Dit apparaat vergroot je huidbeeld wel 50 (!) keer. Lekker duidelijk met het aflezen van gegevens.

All skins schoonheid-GoodGirlsCompany-beauty-ervaringen

Ik maak mijn huid dagelijks schoon met miscelair water. Meer niet. Dagcrème ben ik mee gestopt omdat deze heel traag intrekt. Vind ik niet handig met make up. Over het algemeen was de conditie van mijn huid goed. Dar was ik zelf verbaasd over. De laatste paar maanden is slaap best wel een luxe. Er staan regelmatig nachten zonder al te veel nachtrust op het menu. Waar ik in mijn tienerjaren voornamelijk een gemengde huid had, blijkt deze nu wat meer richting normaal en droog te gaan. Blijkbaar kan je huid in de loop van je leven veranderen. Het doel van mijn behandeling was om mijn huid weer te laten stralen en er voor te zorgen dat de vochtballans van mijn huid weer optimaal wordt.

Femme Ebene

Voor mijn huid gebruikte Leonie het merk Femme Ebene. Een beauty merk dat voortdurend vernieuwd  waardoor je telkens de beste producten krijgen. Mijn donkere huid heeft naast de normale verzorging namelijk ook specifieke behandelingen en producten nodig. Om die reden gebruikt All Skins Schoonheidsinstituut voornamelijk biologische plantaardige ingrediënten die de huid verzachten en voeden. De ingrediënten beschermen de huid bovendien ook tegen invloed van het klimaat. Daarbij zorgen ze voor het biologisch evenwicht van de huid.

All Skins Schoonheidsinstituut

Review All Skins Schoonheidsinstituut

Terwijl ik heerlijk ontspannen in de stoel lag, vertelde Leonie telkens wat ze deed en waarom. Dit vond ik zelf wel prettig want zo krijg je ongemerkt zelf ook wat meer kennis over je eigen huid. In de loop der jaren heb ik ook een bepaalde routine en gewoontes ontwikkeld. Het is niet zo dat deze persé slecht zijn, maar als je dan de mogelijkheid hebt om wat meer kennis te krijgen via de experts, is dat natuurlijk heel fijn. Daarbij vond ik het ook fijn dat ze begrijpen hoe mijn huid in elkaar zit. Het gebrek aan kennis over mijn huid heeft namelijk onbewust ook wel meegespeeld in dat ik nog nooit eerder een schoonheidsbehandeling heb ondergaan. Ik ben als de dood dat iemand iets doet wat mijn huid verpest. Zo leerde ik bijvoorbeeld dat ik vanwege mijn pigment beter mijn gezicht niet scrubben kan. Zo kan ik namelijk pigmentvlekken verspreiden. Kijk, dat soort informatie weet ik zelf niet eens. Laat staan dat ik die kennis van iemand kan verwachten die een lichte huid heeft.

All skins schoonheidsinstituut-GoodGirlsCompany-beauty-ervaringen

Uiteindelijk werd mijn gezicht grondig schoon gemaakt met een milk en lotion. In plaats van een scrub bracht Leonie en lysing aan. Om enkele onzuiverheden op mijn gezicht te reinigen werd een zuiverend serum van tea tree gebruikt. Mijn behandeling bestond uit het volgende:

 • Milk €23,25
 • Lotion €23,25
 • Lysing €25,25
 • Zuiverend Serum (tea tree) €17,80
 • Crème €22,90
 • Masker €20,85

Voordelen 

 • Kennis van alle huidtypes, maar ook specifiek van de donkere huid
 • vriendelijk personeel
 • professionele studio met goed apparatuur
 • maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke huidverzorgingsproducten
 • de mogelijkheid om de gebruikte producten meteen aan te schaffen.

Nadelen

 • de reistijd! Nou ja vanuit mijn woonplaats dan, vanuit Amsterdam of Utrechts is het natuurlijk goed te doen.
All-skins-schoonheid-GoodGirlsCompany-Leonie-en-Elvira

V.l.n.r. Elvira, ik en Leonie

Na de behandeling voelde mijn huid lekker zacht aan. Dit effect bleef wel een paar dagen. Al met al is mijn eerste beauty behandeling mij goed bevallen. Wij moeders maken vaak geen tijd voor onszelf. Maar wanneer je je huid gewoon goed bijhoudt, hoef je maar 1 keer in de 6 tot 8 weken langs te gaan. Dit is voor de meeste moeders denk ik wel op te brengen. Bovendien is het gewoon ook even heel prettig om volledig in de watten gelegd te worden. Daarna voelde ik mij in elk geval alsof ik de hele wereld weer aan kon. Alhoewel ik dagcrème al weer een paar jaar heb afgezworen kocht ik er dus toch een. Binnenkort plaat sik mijn vlog op mijn YouTube kanaal.

Wil je er voor de Feestdagen ook stralend uitzien? Maak dan nog snel even een afspraak.

Ga jij ook wel eens naar een schoonheidsspecialist?


  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]