Kerst

Aftellen naar Kerst met de mamabloggers

1 december 2016
aftellen-naar-kerst-goodgirlscompany

Het is al weer december. De laatste maand van het jaar. Vorig jaar maakte ik  nog zelf een Adventskalender. Maar zoals jullie misschien wel weten, werken wij bloggers graag samen. Vandaar dat er weer een gezamenlijk project uit de grond werd gestampt; Aftellen naar kerst.

Echt, ik weet niet hoe ik het vorig jaar gedaan heb hoor. Toen had ik verschillende kerstactiviteiten. Nu achteraf heb ik geen idee waar ik toen de tijd vandaan haalde om onder andere sneeuw, scrub en kerstoekjes te maken. Momenteel loop ik er echt enorm tegenaan dat ik te weinig tijd heb. Of misschien heb ik die wel, maar ik wil gewoon op tijd naar bed ‘s avonds.

Aftellen naar Kerst

Gelukkig ben ik daarin niet alleen. Meer bloggers zijn momenteel erg druk met het schrijven van reviews over allerlei producten zodat jullie met deze informatie de beste Sinterklaas of Kerstcadeaus kunnen kopen. Gedeelde smart is halve smart. Dus nam de lieftallig Fleur van Mizz Flurry het voortouw met een creatieve advents bloghop; Aftellen naar Kerst. In totaal doen er 24 bloggers mee. Het principe is hetzelfde als bij de Mamablogs bloghop. Vanaf vandaag schrijft elke dag een andere blogger een artikel dat te maken heeft met een winter-, december- of kerstactiviteit.  Zo kan jij elke dag een nieuw blog lezen boordevol inspiratie en hop je van blog naar blog.

Welke blogs doen mee met Aftellen naar Kerst?

Misschien ken je nog niet alle bloggers. Dan is het wel even leuk om kennis te maken met de andere 23 .

1 Adventskalender knutselen wereldvanmama.nl
2 Bordspel www.go-or-no-go.nl
3 Sinterklaasknutsel www.robust-posch.nl
4 Sinterklaasactiviteit www.nannyannelon.nl
5 Chocomel savethemama.nl
6 Klei gewoon-wij.be
7 Seizoenstafel kleineontdekkers.nl
8 Papieren sneeuwvlokken knippen blog.kreanimo.com
9 Wintersnack www.thefabulouslifeofellen.com
10 Huis kerstig versieren www.nobody-else.nl
11 Foto’s maken voor de kerstkaart www.janske.nl
12 Kerstboeken mamaabc.be
13 Kerstkaarten maken mamasmetthee.wordpress.com
14 Sneeuwknutsel (of activiteit) www.fulltimemama.nl
15 Boomversiering knutselen http://www.mamakletst.nl/
16 Raam versieren badschuim.eu
17 Activiteit buiten www.pinkpress.nl
18 Kerstknutsel www.glim.org
19 Kerstmuziek www.goodgirlscompany.nl
20 Recept kinderkerstdiner www.mamaminke.nl
21 Cadeautjes inpakken www.meisje-eigenwijsje.nl
22 Kerstkoekjes bakken annekoendigitaal.blogspot.nl
23 Kerstboom knutselen www.mamamaai.nl
24 Kerstpakketjes www.mizflurry.nl

Wat kan je van mij verwachten?

Zoals je ziet, ben ik pas ergens tegen het einde aan de beurt. Gelukkig maar, want vanaf volgende week heb ik ook nog een ander leuk blogproject. (Kan ik nog niet al te veel over zeggen.) En ik kom nu al tijd te kort om daar alle blogs voor te schrijven en foto’s voor te maken. Ik ben verantwoordelijk voor de Kerstmuziek. Ja, dat heb ik zelf uitgekozen want mijn girl squad is dol op kerstmuziek. Sterker nog tijdens de hitte van afgelopen zomer luisterden wij gewoon doodleuk Flappie. Dat maakt ons niet uit.

Hoe ik het verder nog helemaal ga invullen, weet ik niet. Maar het zal vast goed komen.

Om alvast in de stemming te komen:

Heb jij ook zo’n zin in Kerst?

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  1 december 2016 at 13:23

  Leuk, ik ben benieuwd naar jouw muzikale artikel 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  1 december 2016 at 11:56

  Leuk dat lijstje met links naar mamablogs!

  Hoe hebben jullie elkaar zo gevonden en is dit initiatief ontstaan? Het lijkt me erg leuk!

 • Reply
  Linda
  1 december 2016 at 09:29

  Wat leuk zeg!! En ja ik heb zin in de kerst, maar eigelijk in deze hele maand. Donker buiten, overal lichtjes, gezelligheid, lekker eten, kerstmarkten en misschien wel sneeuw 🙂 Succes deze maand met al je bezigheden en vergeet vooral niet te genieten!

 • Reply
  Fleur
  1 december 2016 at 09:28

  Gezellig dat je meedoet! Ik ben benieuwd naar je geheime project 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.